Trianon 100

Országszerte megemlékezéseket tartanak az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója, a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Nimfea Természetvédelmi Egyesület

Dátum: 2019.02.19. kedd
 
 
 
 
 

A "Nimfea" Természetvédelmi Egyesület a Tiszántúl egyik jelentős szervezete egy Központi Irodával Túrkevén, melynek feladata a gördülékeny működést biztosítani. Az egyesület neve a tündérrózsa nemzetségének (Nymphaea) egyszerűsített nevéből származik.

 

A szervezet Magyarország alföldi régiójában foglalkozik nem kormányzati szervként számos környezet- és természetvédelmi feladat ellátásával, több kárpát-medencei feladat ellátására is vállalkozott, így működési területe is folyamatosan nő. Az elmúlt időszakban fokozottabban foglalkozik az ökoturizmus népszerűsítésével.

Tagszervezeteink révén jól működő projektjeink vannak az alábbi témákban:

élőhely-rekonstrukció, élőhelyvédelem, gyakorlati természetvédelem, vidékfejlesztés, ökoturizmus, környezeti nevelés, madárrepatriáció, nem védett területek feltárása, kutatás, bagoly-, székicsér-, túzok szabadtéri állományvédelem.

Számos szakmai program mellett már jó ideje, hogy Fekete István gondolatait tartjuk egyesületünk elsődleges küldetésének:

"...Szolgálni a jót, lobogásra és világosságra gyújtani azokat, akik keresik és várják a Szépet, hogy világosságra, örömre és szeretetre gyúljanak önmaguk és gyújtsanak másokat is..."

Ennek a szellemében foglalkozik az ökoturizmussal, amit a szervezet egy kiváló lehetőségnek érez a bölcs vidékfejlesztéshez és eszköznek a természetvédelemhez, így az egyesület az Utazás 2019. kiállításon a fenntartható turizmus terjedését szorgalmazza a CEETO program magyarországi partnereként, és standján ökoturisztikai érdekképviseleti szervezet létrehozását kezdeményezi.

 
 

Elérhetőségek:

"Nimfea" Természetvédelmi Egyesület

5421 Túrkeve, Erdőszél u. 1.

Tel & fax: 0036/56-361-505

E-mail: info@nimfea.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Európai nemzeti parkok napja

1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját.

Kihirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit

Kihirdették a 16. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit Budapesten, első helyezést ért el Csicsó Zoltán a 7-9 évesek, Oláh Réka a 11-13 évesek, Dóry ...

Kékszalag

Július 30. és augusztus 1. között rendezik meg idén a Balaton legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

Idén is lesz virágkarnevál Debrecenben

Az idén is megrendezik Debrecenben a virágkarnevált augusztus 20-án, csak másképpen, mint az elmúlt fél évszázadban.

Victor Vasarely művészete nyomán terveznek ruhákat a METU hallgatói

Nemzetközi kiállításhoz terveznek ruhákat Victor Vasarely nyomán a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hallgatói egy, a pécsi Janus Pannonius Múzeummal ...

Tavasz Zala megyében

Virágzik a pipacs (Papaver rhoeas) és a búzavirág (Cyanus segetum) a Zala megyei Pethőhenye közelében.

 
Ez történt a héten

Indul a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár online

Szerdától vasárnapig, június 7-ig öt napon át ötven programmal várják a szervezők az irodalom, olvasás és kultúra iránt érdeklődőket az idei Margó Irodalmi ...

Szarvasi Vízi Színház

Június 12. és augusztus 22. között idén is megrendezik a Szarvasi Vízi Színház jubileumi, tizedik évadát.

Tolnay Klári Emlékház

Megújított kiállítással júniustól újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán.

A budapestieknek szerenádozik a Fesztiválzenekar

Több mint 200 lakóházba látogatnak el ingyenes szerenádjaikkal a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi júniusban Budapesten.

Hey, June! fesztivál

Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa Hey, June! koncertsorozatát. Az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak az intézmény online ...

Trianon-kiállítás

Szabadtéri kiállítással emlékezik meg június 4-étől a trianoni békeszerződés aláírásának centenáriumára a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum.

 
 
weather failed, check feed URL