Kilátót alakítanak ki a szegedi Móra-múzeum tetején

A látogatók azonban nemcsak a mai Szeged szépségeiben gyönyörködhetnek, hanem egy kronoszkóp segítségével az 1870-es évek városát is megismerhetik.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Galaktika Kft.

Dátum: 2020.03.10. kedd
 
 
 
 

Vállalatunk 1993-as fennléte óta követjük az alapítónk, Kristóf Lajos által létrehozott családi vállalkozás filozófiáját, mely kezdetektől fogva a magasan szakképzett és munkájukban elkötelezett munkatársak együttműködésével vált kimagasló eredményeket elérő és folyamatosan fejlődő vállalattá. Motivációnk, és egyben mindennapi célkitűzésünk, az ügyfeleink szakmai és piaci előrehaladását segíteni, a ránk bízott tervezési-és gyártási feladatok lehető leghatékonyabb és legmagasabb minőségben történő elvégzésével.

A folyamatosan bővülő szakmai feladatok megoldásához vezető út egyikét az innovatív technológiákkal rendelkező gépeink biztosítják, melyek beszerzésit immáron 3. alkalommal sikerült Európai Uniós támogatással véghezvinni. Kapacitásbővítő fejlesztésink hozzájárulnak a növekvő vevői igények kielégítéséhez, ugyanakkor legfőbb fejlesztési vonalunk a már meglévő technológiáink korszerűbbé tétele, illetve újak bevezetése annak érdekében, hogy partnereink egyedi és egyre magasabb kihívásokat igénylő feladatait a legkorszerűbb technika által tudjuk még magasabb minőségben nyújtani számukra.

Sokéves, legfőképpen az egyedi gyártásban szerzett tapasztalataink nagymértékben segítik, a gyógyszer-és vegyipar területén tevékenykedő, valamint az orvostechnikai eszközöket gyártó partnereinket mindennapos munkájuk során.

Cégünk kezdetektől fogva szoros együttműködésben és napi kapcsolattartásban dolgozik partnereivel, annak érdekében, hogy a Kutatás-fejlesztés során megalkotott ötletek és projectek, a gyártástechnológiai szempontokat is figyelembe véve, mielőbb testet öltsenek és segítsék partnereink kutatói munkáinak mielőbbi megvalósulását.

Technológiák:

Marás

 
 

Marási technológiánk legfőbb előnye a bonyolult és összetett formafelületekkel rendelkező alkatrészek és szerszámok megmunkálásánál jelenik meg. 3 tengelyes gépeink mellett nagy szerepet játszik az 5 tengelyes gépünk által lehetővé váló „szabad” és bonyolultabb geometriával rendelkező feladatok megoldása is, továbbá elősegíti olyan feladatok könnyebb véghezviteléhez is, melyek több felfogást igényelnek ez által hatékonyabbá és gyorsabbá tehetjük megmunkálásukat. Mindezek mellet univerzális, sokoldalú szerszámparkunk, és saját készítésű egyedi célszerszámaink hozzájárulnak ahhoz, hogy a partnereinknek gyártott termékek, a magas hozzáadott érték mellett a legkorszerűbb szerszámok által legyenek megalkotva. Cégünkön belül a tervezés és gyártás szoros együttműködése, valamint a CAD/CAM rendszerünk közrejátszása nagymértékben segíti partnereink új fejlesztéseinek megvalósulását, miközben szem előtt tartjuk a gyárthatósági szempontokat és legfőképpen azt, hogy a késztermék maximálisan megfeleljen leendő céljának, funkciójának és tervezett élettartamának.

Esztergálás

 
 

Esztergálási technológiánk különlegessége a finommechanikai, legfőképpen kis mérettartományú és fokozott pontosságú alkatrészgyártásban mutatkozik meg. Esztergagépeink mérettartománya lefedi a 0,8 mm-től egészen a 200 mm-ig terjedő átmérőtartományt. Hossztartományban felső határunk a maximum 750 mm hosszú tengelyek. Ügyfeleink egyedi elképzeléseinek a megvalósításához szükséges, esztergálási technológiát kívánó feladataiban nagy szerepet játszanak gépeink magas szintű felszereltsége és szerszámozottsága. Esztergagépeink Y-tengelye illetve axiális-és radiális hajtott szerszámaival áthidalható és rugalmasan összekapcsolható már a marás területét érintő feladatok megoldása is.Mindezek mellett képesek vagyunk 0,4 mm-es furattól kezdődő fúrási feladatok elvégzésére, valamint mérettartományokra többszörösen lefedett szerszámparkunk, és egyedileg készített szerszámaink hozzájárulnak ahhoz, hogy biztosítsuk gyártásunk folyamatosságát, illetve egyedi igények teljes körű megvalósítását.

Egyéb technológiák

Egyéb technológiáink hozzájárulnak a gyártásunk során készült termékek, esetleges utómunkálatainak elvégzéséhez. Ide sorolhatjuk az alkatrészek felületére történő pont beütéses jelölést vagy akár a megmunkáló gépeinken történő gravírozást is. Évtizedekre visszamenő, megbízható alvállalkozóinkkal kötött szoros kapcsolat réven lehetővé válik a felület-és hőkezelési feladatok minőségi megoldása is melyek nagy előnnyel szolgálnak a termékeink további, egyedi igényeinek megvalósítására, továbbá hozzájárul a tervezett élettartam és funkcionalitás hosszabb távú kihasználhatóságához.

K+F együttműködés

A Kutatás és Fejlesztés területén végzett - több évtizedes - tevékenységünk, a biztos gyártói háttér nyújtása mellett kiterjed az egyes projektek szakmai tanácsadására is. Ezek nyomán a fejlesztésben résztvevő készülékekben/eszközökben olyan alkatrészek és komponensek kerülnek felhasználásra mely szem előtt tartja a gazdaságos megmunkálhatóság mellett azokat az alap feltételeket melyeket az adott komponensnek nyújtani kell. Mindezen ismereteink jelentős szerepet képviseltek számos gyógyszer-és vegyipari, orvosi eszköz fejlesztési és gyártási projektek mielőbbi megvalósulásához és piacra kerülésükhöz.

Vevői igények, K+F tapasztalat, valamint a gyártási lehetőségek együttes szem előtt tartásából adódó előnyök:

gyárthatósági szempontokkal ötvözött termékfejlesztés

rugalmas gyártás, mielőbbi megvalósulás

célorientált kivitelezés

selejt végtermék kockázat: minimális

gyártási lehetőségek magas fokú kihasználása

Elérhetőségek:

Galaktika Kft.

Cím: 8000 Székesfehérvár Úrhidai út 16.

Mobil: +36 30 977 1816

Email: peter.kristof@galaktikakft.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Trianon-kiállítás

Szabadtéri kiállítással emlékezik meg június 4-étől a trianoni békeszerződés aláírásának centenáriumára a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum.

Európai nemzeti parkok napja

1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját.

Kihirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit

Kihirdették a 16. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit Budapesten, első helyezést ért el Csicsó Zoltán a 7-9 évesek, Oláh Réka a 11-13 évesek, Dóry ...

Kékszalag

Július 30. és augusztus 1. között rendezik meg idén a Balaton legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

Idén is lesz virágkarnevál Debrecenben

Az idén is megrendezik Debrecenben a virágkarnevált augusztus 20-án, csak másképpen, mint az elmúlt fél évszázadban.

Victor Vasarely művészete nyomán terveznek ruhákat a METU hallgatói

Nemzetközi kiállításhoz terveznek ruhákat Victor Vasarely nyomán a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hallgatói egy, a pécsi Janus Pannonius Múzeummal ...

 
Ez történt a héten

Trianon 100

Országszerte megemlékezéseket tartanak az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója, a nemzeti összetartozás napja ...

Indul a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár online

Szerdától vasárnapig, június 7-ig öt napon át ötven programmal várják a szervezők az irodalom, olvasás és kultúra iránt érdeklődőket az idei Margó Irodalmi ...

Szarvasi Vízi Színház

Június 12. és augusztus 22. között idén is megrendezik a Szarvasi Vízi Színház jubileumi, tizedik évadát.

Tolnay Klári Emlékház

Megújított kiállítással júniustól újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán.

A budapestieknek szerenádozik a Fesztiválzenekar

Több mint 200 lakóházba látogatnak el ingyenes szerenádjaikkal a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi júniusban Budapesten.

Hey, June! fesztivál

Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa Hey, June! koncertsorozatát. Az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak az intézmény online ...

 
 
weather failed, check feed URL