Kárpát-medencei Mézfesztivál 2022.12.03-04. Zalaegerszeg

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Master Good Kft.

Dátum: 2022.08.11. csütörtök
 
 
 
 

A Master Good cégcsoport Észak-kelet Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel,baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhizlalással és feldolgozással foglalkozik. A cégcsoport
100 %-ban a Bárány család tulajdonában van.

A család 113 éve, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibbbaromfitenyésztő dinasztiája. A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. Az általa képviselt szakma iránti elkötelezettség, generációról generációra szállt. A cégcsoport jelenlegi sikereinek a kulcsa is ebből az örökségből ered.

A vállalkozás kezdetben 5 fővel indult (1994.), majd 1998-ban egy intenzív fejlődése kezdődött, jelentős léptékű és összegű beruházásokkal, és foglalkoztatási létszám bővüléssel. Ebben az időben létesült több baromfi tenyéssz- és brojlertelep, további takarmánykeverő üzem és indult a mezőgazdasági növénytermesztési integráció is.

A fejlesztés hosszú távú céljainak kijelöléséhez át kellett tekinteni a meglévő struktúrát, a rendelkezésre álló kapacitásokat, figyelembe véve az Európai Uniós trendeket, hisz ebben az időszakban már belátható távolságra került Magyarország Uniós csatlakozása. Több Nyugat-európai tanulmányút után került a fejlesztés céljai közé, az úgynevezett szabad tartásos baromfinevelés magyarországi meghonosítása. A 2001-ben elindított Tanyasi csirke programban előállított termékek piaca az azt követő években és napjainkban is folyamatosan fejlődik.

A fokozódó verseny és a folyamatos piaci kihívások szükségessé tették a cég tevékenységi körének bővítését megteremtve ezzel egy teljes körű baromfi integráció alapjait. Így megfelelő színvonalú és méretű vágókapacitáshoz jutott nemcsak az öko-baromfi termékeket előállító integráció, hanem az ettől sokkal nagyobb volument képviselő ipari brojler csirke rendszer is.

Az élőbaromfi elsődleges feldolgozását (vágás, darabolás), az előkészített és továbbfeldolgozott termékek előállítását, valamint az értékesítést a Master Good Kft. szervezi és irányítja. Mára a feldolgozott csirkéknek több mint 90 százalékát a saját telepeinken tudjuk előállítani.

Termékpálya

Takarmányalapanyag

Az üzletág feladata a takarmánygyártáshoz szükséges gabona alapanyag megtermeltetése.

 
 

A takarmány alapanyag termeltetését közel 5500 hektáron végezzük.

Mind az alapanyag termeltetésnél, mind a beszerzés esetében kiemelt fontossággal bír az alapanyag minősége és nyomon követhetősége. Nem feledjük, hogy a takarmányt később emberi fogyasztásra kerülő állatokkal etetik majd meg. Ezért rendszerünkbe nem kerülhet be semmilyen génmanipulált termelésből származó alapanyag. Ezt a törekvésünket támogatja szigorú labor hátterünk, valamint monitoring rendszerünk.

Takarmánygyártás

 
 

Baromfi takarmányainkat Nyírmadán lévő speciális takarmánykeverő üzemeinkben állítjuk elő. A gyártás során a levegőt mikro szűrővel tisztítjuk valamint a takarmányt magas hőfokon higienizáljuk az erre célra speciálisan kifejlesztett berendezéssel, biztosítva ezzel a takarmány Salmonella és korokozóktól való mentességét.

A baromfi takarmányainkat az integrációban megtermelt, szigorúan és folyamatosan ellenőrzött alapanyagokból állítjuk elő. A takarmány hozamfokozótól és antibiotikumtól, valamint génmanipulált alapanyagoktól garantáltan mentes. Környezetünkkel szemben felelősséget érzünk, ezért igazoltan nem használunk esőerdőtől elvett területen termelt szóját.

Szülőpártartás

 
 

A tenyésztési üzletág tevékenysége a szülőpárnevelés és tartás. Legfontosabb feladata, a jó keltethetőségű tenyésztojás előállítása. A keltető tojás minősége alapvetően határozza meg a napos csibe minőségét, ami lényegesen befolyásolja az integráció hatékonyságát és biztonságát.

A megtermelt tenyésztojások, a Master Good cégcsoport keltetőibe kerülnek a baromfitelepekről. A szállítást zárt speciális gépjárművekkel végezzük.

Alapvetően két típusú szülőpárral dolgozunk: hús típusú brojler, valamint színes fajtacsoportú szülőpárokkal.

A Tanyasi csirke programunkhoz használt színes baromfik szintén saját telepeinkről származnak. A nevelés során különös hangsúlyt kapnak az állatjóléti intézkedések, így az összes szülőpártelepünkön a madaraknál mélyalmos tartást alkalmazunk.

Keltetés

 
 

A Master Good cégcsoport keltetési tevékenysége a cég megalakulásától kezdve jelentős szerepet tölt be az integrációs törekvéseinkben. A piac folyamatos növekedéséhez alkalmazkodva, valamint figyelembe véve a szabadtartású program szigorú előírásait (szabadtartású fajtákat külön kell keltetni a hústípusú csibéktől), új keltető üzem építését határoztuk el, amely 2003. februárjától Magyarország egyik legkorszerűbb üzemeként kezdte meg a napos csibék keltetését. A keltetőgépek teljesen automatizáltak és számítógép-vezéreltek, így lehetőségünk van a keltetés során felmerülő összes adat és információ évekre visszamenőleg történő nyomon követésére. Szigorú monitoring rendszerünk és saját laborvizsgálataink lehetővé teszik a keltetési folyamatokat ellenőrzését. A keltetési tevékenységet az állatvédelmi törvény szigorú betartása mellett végezzük. Jelenleg a napos baromfi keltetése két keltető üzemben történik.

Broiler nevelés

 
 

A Master Good cégcsoport integrációs törekvései közé tartozik, hogy létrehoztuk Magyarország legnagyobb egy tulajdonban lévő brojler csirke nevelő kapacitását. Ez több szempontból is fontos lehet mind üzleti partnereink, mind fogyasztóink számára. Saját nevelőtelepeinken Magyarországon kiemelkedő minőségpolitikát folytatunk. Ennek következménye az állandó magas minőség, valamint a szezontól független garantált mennyiségi ellátottság.

Az ágazatban felnevelt madarak 18db/m2 sűrűséggel kerülnek letelepítésre. A nevelés során különös hangsúlyt kapnak az állatjóléti intézkedések. A kapacitás növelésével párhuzamosan a telepek automatizáltságát és technológiai felszereltségének továbbfejlesztését is célul tűzte ki az ágazat.

 
 

Feldolgozás

A kisvárdai feldolgozó üzem 25 éves múltra tekint vissza.

Az üzem mindig is híres volt a belőle kikerülő áruk jó minőségéről. Ezt a hagyományt eddig is és ezután is folytatni kívánjuk, ezért évről évre további jelentős beruházásokat, fejlesztéseket végzünk üzemünkben.

Továbbfeldolgozás

A Master Good cégcsoport 2003 nyarán a cég tevékenységi körének bővítését határozta el. Ezért egy zöldmezős beruházás keretében megépülő továbbfeldolgozó üzem építésébe kezdtünk Petneházán. 2004 februárjában a petneházi üzemben megindult termelés. Üzemünkben elsősorban előkészített húsgyártás, valamint kényelmi ételek készítése folyik.

A cégcsoport itt gyártja belföldi piacra szánt pácolt, panírorozott, főtt, marinádozott, valamint export piacra szánt kényelmi ételeit, Az üzem megfelel a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeknek és rendelkezik Európa valamennyi jelentős minőségirányítási rendszer megfelelőségével.

Minőségpolitika

A Bárány család 113 éve elkötelezett a minőséggel szemben. Ezt nem csak a család de a cég összes dolgozója tudja. Legyen szó a termelési folyamat bármely pontjáról, minden dolgozónk tisztában van azzal, hogy a termelési lánc végén élelmiszert gyártunk. Ennek súlyát minden kollégánk átérzi, és ennek szellemében végzi napi teendőit.

A Master Good cégcsoport garantálja, hogy az általa előállított és forgalmazott baromfi termékek biztonságosan fogyaszthatók, mert a teljes termék pálya (tojó telepek, keltetés, takarmány előállítás, vágó csirkenevelés és feldolgozás) a cégcsoport tulajdonában van, ezt irányítja és ellenőrzi. A cégcsoport 100 %-ban magyar tulajdonban van, valamennyi telephelye Magyarországon található. Minden baromfiállomány zárt nevelő térben növekszik, szigorú higiéniai, állategészségügyi felügyelet mellett, mely kizárja a fertőzés lehetőségét. A baromfik takarmányozása során hozamfokozás céljából nem használunk antibiotikumot, génmódosított alapanyagokat, hormonokat és egyéb hozamfokozókat. A nevelőtelepeken állatjóléti programokat működtetünk, melynek keretében maximalizálva van a telepítési sűrűség.

A mezőgazdasági területen a tojó telepek, a keltetés, a vágó csirkenevelés HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert működtet, GlobalGAP tanúsítással, a takarmány előállítás folyamata UFAS tanúsítással rendelkezik.

Az élelmiszerüzemek a Master Good Kft. kisvárdai baromfifeldolgozó üzeme (HU 112 EK), és petneházi továbbfeldolgozó üzeme (HU 215 EK) a gyártott termékek minőségének, a biztonságos élelmiszer előállítás biztosítása érdekében IFS-BRC kereskedelmi láncok szabványa szerinti tanúsított rendszereket működtet, melyek magukban foglalják a HACCP rendszert is. A kisvárdai baromfifeldolgozó üzem rendelkezik továbbá angol Tesco Integra állatjóléti, és Tesco FMS audittal, a petneházi továbbfeldolgozó üzem angol Tesco PIU audittal.

A termékpálya valamennyi területét a minőségirányítási, élelmiszerbiztonsági rendszerek részeként rendszeres laboratóriumi vizsgálattal (monitoring programmal) ellenőrizzük.

Export

Az elmúlt néhány évben a Master Good menedzsmentjének sikerült jelentősen növelni az export értékesítését.

A korábbi export piacok (Svájc, Németország, Ausztria, Anglia, Románia, Lengyelország, Szlovénia. Horvátország, Franciaország, Szlovákia, Csehország, Hollandia, Bulgária) mellett a Master Good cégcsoport ma már exportál Dél-Koreába, Kanadába, Dél-Afrikába, Szingapúrba, továbbá a meglévő partnereknél is növekedett az értékesítés mennyisége.

Elérhetőségek:

Master Good központ

Cím: 4600 Kisvárda, Ipari út 9.

Telefon: +36 45 501-100

Fax: +36 45 501-190

E-mail: kapcsolat@mastergood.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Tóth Krisztina kapja az idei Bertók László Költészeti Díjat

Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, amelyet ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, ...

Campus Fesztivál

Jövőre ismét megrendezik az egyik legnagyobb magyar kulturális eseményt, a debreceni Campus Fesztivált, melyen már biztosan fellép Robin Schulz német dj-producer ...

Ismét Magyarországon a kerekesszékes vívás legjobbjai

Közel három év kihagyást követően rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az IWAS kerekesszékes vívó világkupát. Az év legnagyobb hazai parasport ...

Képregényfesztivált rendeznek a szegedi Somogyi-könyvtárban

Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik ...

Fotókiállítás a Fonóban

Január végéig látható a Fitos Dezső Társulat repertoárját bemutató Jövőnk a hagyomány! című fotókiállítás a Fonó Budai Zeneházban.

Indul a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán

Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.

 
Ez történt a héten

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában.

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat

A díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri ...

Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.

X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futás

Jövő vasárnap rendezik meg a Margitszigeten a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást.

Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága

Ezüstérmet szerzett a magyar bádogos csapat Svájcban, az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán.

Michelin

Pesti István, a Michelin Guide francia étteremkalauz által idén két csillaggal kitüntetett tatai Platán Gourmet séfje az étterem konyhájában.

 
 
weather failed, check feed URL