Férfi vízilabda Magyar Kupa

A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat.

Bővebben...
 

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft.

Dátum: 2020.05.08. péntek
 
 
 
 

Az elmúlt években dinamikusan növekvő cég Nyíregyházán található. A térség hagyományos pékáru ellátásának piacvezetőjeként ismerték régebben, ma beruházásainak köszönhetően a fagyasztott pékáruk előállításáról és forgalmazásáról kezd országosan elismert lenni. Legnagyobb partnerei a multinacionális üzletláncok SPAR, TESCO, PENNY, CBA, és COOP áruházak, de hangsúlyt helyez a közületi és kisebb üzletek ellátására is.

2011. évben a Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft. éves forgalma 1,8 milliárd forint volt, a tervek szerint pedig 2012-ben ez a szám meghaladhatja a 2 milliárdos határt. A teljesen magyar tulajdonosi kör büszke az eddigi eredményekre. Társaságunk rendelkezik IFS tanúsítvánnyal is melyet minden évben kiváló eredménnyel újít meg.

A Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft. egyik legnagyobb erőssége, hogy több piaci szegmensben is komoly részesedése van. Az egyik szegmens, amelyben vezető szerepe van a regionális friss pékáruk, a másik pedig az egyre növekvő fagyasztott péktermékek piaca. Ez utóbbi ágazatban az elmúlt öt évben komoly beruházások valósultak meg. A hagyományos pékáru előállítást 2400 m2-es alapterületű üzemben korszerű gépekkel felszerelve mintegy 150 fő foglalkoztatásával végzik. 2011-ben átadásra került egy 1200 m2-es új üzem, melyben egy 1200 kg/óra kapacitású Rademaker leveles tészta vonal található, amelynek köszönhetően a termelés teljesen automatizált, a mai legkorszerűbb technikát képviseli.

A termékek fagyasztását Frigoscandia spirálsokkoló végzi, amely kapacitása összhangban van a tésztavonal kapacitásával. Említésre méltó még az automata Spiromatic lisztsilórendszer is, amely szintén a legutóbbi beruházás részeként került telepítésre. A modern technikának köszönhetően az itt gyártott termékeknek általános előnye az, hogy folyamatosan magas minőségű árut garantál, hiszen az automatizált gépsor súlyban és minőségben megegyező termékeket gyárt ipari mennyiségben. Jelenleg a gyártás túlnyomó része tipikus magyar termékekből áll: kakaós csiga, túrós táska, leveles és omlós pogácsák több féle ízben, de az egyedi gépnek köszönhetően a töltött és töltetlen croissant is gyártható, szintén magas minőségben. Ez leveles tészta esetében akár 100 réteget is jelenthet, ami egyedülálló nemcsak országos, de kelet-európai viszonylatban is.

A termékek alapvetően három csoportba sorolhatóak: zöldfagyasztott pékáru, mely főleg pékségek számára kerül forgalmazásra, hiszen felsütés előtt ezek a termékek szakszerű kelesztést igényelnek. Óriási előnye ezen termékeknek, hogy a félkész termék gyakorlatilag két, két és fél óra alatt eladásra kész, hiszen körülbelül ennyi időt vesz igénybe a felengedése, kelesztése és a sütése. Éppen ennek az előnynek köszönhetően legfőbb vásárlóközönség a különböző nagyáruházak pékosztályai, valamint más pékségek, hiszen korábban egy hirtelen fellépő készlethiányt a friss pékáru kínálatban sokkal több időbe került lereagálni.

A második csoportba tartoznak az előkelesztett termékek: ezek a termékek a sokkolás előtt egy kelesztési folyamaton esnek át, majd csak ezután történik a fagyasztási fázis. Így a termék felengedés után kelesztés nélkül felsüthető. Így akár olyan büfék, látványpékségek és éttermek is friss pékáruval láthatják el vevőiket, akik kelesztőgéppel nem rendelkeznek.

Az utolsó csoport termékei az elő- vagy készresütött termékek családja. Míg az első két csoportba főleg töltelékes péktermékek tartoznak, itt jórészt töltetlen termékeket találunk, például kornspitz, rozskifli, és különböző bagettek. Az elkészítési idő ezeknél a legrövidebb, hiszen kiengedés után 10 perc sütést igényelnek és fogyasztható pékárut kapunk. Itt kell megemlíteni a fagyasztott fánkokat, melyek egyedülállóan, sütés nélkül fogyaszthatóak a kiengedést követően.

A cég reményei szerint ezek a fagyasztott pékáruk forradalmasíthatják a magyar pékségek munkáját, hiszen élőmunkát takarít meg és folyamatosan magas minőségű péktermékekkel láthatja el partnereit. Az egyetlen dolog, amire szükség van az induláshoz, az egy fagyasztóláda, mely a termékek tárolására alkalmas. A pontos felsütési útmutatónak köszönhetően szaktudás nélkül is kiváló pékáru előállítása lehetséges.

Termékkínálatunk:

 
 

Napi friss pékáru:

Kenyerek

Péksütemények

Fagyasztott péktermékek:

Sós péktermékek

Édes péktermékek

 
 

Elősütött péktermékek

Aprósütemények

Elérhetőségek:

Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft.

Cím: H-4400 Nyíregyháza, Gomba utca 2-4.

Telefon: +36 42 508 590

Fax: +36 42 508 599

E-mail: nykenyer@nykenyer.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Érsekkerti Nyári Játékok

Tizedik alkalommal rendezik meg idén az Érsekkerti Nyári Játékokat Egerben.

Este nyit a Müpa autós koncertmozija

A Fesztivál Színház élő koncertjei várják a közönséget a Müpa szerda este nyíló autósmozijában, ahol elsőként a Nemzeti Filharmonikus Zenekart láthatják ...

7. Vertigo Filmhét

Huszonnégy nemzetközi és magyar film - közülük négy az országos premier előtt - lesz látható a 7. Vertigo Filmhét során július 22-29. között a budapesti ...

Richter Flórián Cirkusz nyáron Zamárdiban

Drónok a porondon címmel mutat be új produkciót a Richter Flórián Cirkusz szerdától Zamárdiban.

38. Balaton-átúszás

A tervek szerint augusztus 1-jén lesz a 38. Lidl Balaton-átúszás, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők, és a balatonboglári Platán strandra ...

Nyíltvízi úszósorozat

Három magyar tájegységen, három szabadtéri víztípusban kerül sor az open water tournament (OWT) elnevezésű versenyre július 11. és augusztus 22. között.

 
Ez történt a héten

Women On Water Hungary

Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlázást a nők körében a Women On Water (WOW) Hungary.

Bujtor István Filmfesztivál

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.

Mézesvölgyi Nyár

Musicalek és vígjátékok is várják a közönséget a Mézesvölgyi Nyár fesztiválon Veresegyházán.

Retro hétvége a MÁV-nál

424-es gőzmozdony vontatta személyvonat halad Ábrahámhegynél a MÁV Retro hétvégéjén.

Cannes

Egy magyar vizsgafilmet, Beleznai Márk Agapé című rendezői diplomafilmjét is beválogatták a 73. cannes-i fesztiválnak a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató ...

Sportújságírás Világnapja

Globális, online konferenciát tart csütörtökön délután a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) abból az alkalomból, hogy július 2-a a Sportújságírás ...

 
 
weather failed, check feed URL