Elkezdődött a szüret a villányi borvidéken

Szüretelnek a Szende Pince palkonyai Irsai Olivér szőlőültetvényén.

Bővebben...
 


 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Cad-Server Kft.

Dátum: 2020.07.17. péntek
 
 
 
 

A CAD-Server Kft. a magyar dízelmotoros áramfejlesztők piacának vezető cége.

Jogelőd társaságunk, a CAD-Server Bt. 1990-ben alakult, és elsősorban gépészeti tervezéssel foglalkozott az energetika területén.

Munkáink során szerzett tapasztalatok és a piaci lehetőség felismerése alapján, 1992-ben elkezdtünk olyan jelentős, külföldi dízelaggregát gyártó partnert keresni, akinek a termékeivel konkurenciát teremthettünk a magyar piacon ezen a területen évtizedek óta monopolhelyzetben lévő cégeknek.

 
 

1992 végén választottuk ki több érdeklődő közül a német Agreba GmbH-t, akik az angol PGI dízelaggregát-gyártó konszern részeként 1989-ben a világon az elsők között kezdték el a kompakt dízelaggregátok nagysorozatú gyártását. Ez 1993-ban már hat féle motorral folyt, 27.5 kVA-től 3.500 kVA-es tartományban.

A PGI-t és vele együtt az Agreba GmbH-t 1995. októberében felvásárolta az amerikai CUMMINS konszern, mely így a világ aggregátgyártásának vezető vállalatcsoportjává nőtt. A CUMMINS konszernnek majd minden földrészen van aggregát gyára. Az európai és afrikai piacot az angliai volt PGI gyár látta el.

Rövidesen régi gyártól pár kilométerre 27 millió dolláros beruházással új gyár épült, melynek kapacitása a duplája réginek és 1998. második negyedévében kezdte meg a termelését.

Ezzel egyidőben a CUMMINS-hoz való szoros kapcsolatot jobban kifejező CUMMINS POWER GENERATION Ltd. (CPG) nevet vette fel az európai aggregát gyár.

1999-ben a képviseleti szerződésünket már a Cummins Power Generation Ltd.-vel hosszabbítottuk meg, mely hosszú távra biztosítja részünkre a magyar piacon a CUMMINS Power Generation áramfejlesztők kizárólagos forgalmazását, szervizelését.

Eddigi munkánk eredményességét tükrözi a referencia listánk is, amelyben kórházakon kívül telefonközpontok, bankok, számitógép központok, üzletközpontok, minisztériumi és követségi épületek is találhatók. Az átadott berendezések zömének átalánydíjas karbantartását is ellátjuk.

 
 

2010. év végéig az általunk szállított és telepített áramfejlesztők darabszáma meghaladta a 890-et, összes teljesítménye pedig a 330 MVA–t.

Piaci részesedésünk a magyar dízelaggregát piacon az elmúlt 6 évben a 75 kVA feletti tartományban több mint 40 %, ebből a 375 kVA feletti áramfejlesztők esetében meghaladja a 70 %-ot . (Forrás: KSH).

Társaságunk több mint 20 fős jól képzett alkalmazotti állománnyal rendelkezik az aggregátok telepítésének tervezése, komplett gépészeti- és villamos kivitelezéséhez. 2005. májusában saját tulajdonú, új 800 m2-es cégközpontba költöztünk a budaörsi BITEP Ipari Parkban. 2004-ben Kiskunhalason megnyitottuk első Területi Irodánkat, mely 2010-ben a Dél-Magyarország kiszolgálására szervizbázissal bővült. 2011-ben a Kelet-Magyarország területeinek gyorsabb elérése érdekében Miskolcon hoztunk létre szervizbázist.

2011-ben saját tulajdonú gyártó kapacitás létrehozásához Tardoson egy 9000 m2-es ipari területen egy 2250 m2-es csarnokot vásároltunk.

Munkáink során minden esetben a Megrendelők teljes körű és színvonalas kiszolgálására törekszünk. Ennek érdekében szervizünk jelentős tartalék alkatrész készlettel rendelkezik, így mindazokat a meghibásodásokat, melyek a legnagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő, magyarországi alkatrész raktárról tudjuk kijavítani.

 
 

Országszerte közel 500 áramfejlesztő átalánydíjas karbantartását, javítását látják el főállású szakembereink. Szervizünk 2010-os árbevétele meghaladta a 200 millió forintot.

Évente több mint 100 db új áramfejlesztőt szállítunk, telepítünk és helyezünk üzembe Magyarországon. Ez a tevékenység teszi ki éves árbevételünk 75-80%-át. Ezek jelentős része komoly mérnöki tudást is igénylő, egyedi telepítési körülmények figyelembe vételével készülő projekt. Ez öt fős mérnök gárdánk speciális szaktudását dicséri.

1998-tól egyre nagyobb igény mutatkozott a piacon áramfejlesztők kölcsönzésére és hálózat kiesés esetén áramfejlesztővel való áramszolgáltatásra, így egyre intenzívebben kezdtünk foglalkozni ezzel az üzletággal. Folyamatosan fejlesztjük aggregát parkunkat, mely jelenleg több mint 10 gépből áll, 4 kVA-tól 700 kVA-ig. Az áramfejlesztő bérbeadásból származó forgalmunk meghaladta a 60 millió forintot. Ügyfeleink az egyedi megrendelőktől az országos üzlet- és bankhálózattal rendelkező cégekig terjed. Versenyképességünket növeli, hogy nem csak saját tulajdonú áramfejlesztő gépparkkal, de olyan szállító járművekkel is rendelkezünk, melyekkel a legnehezebb terepviszonyok között is biztosítható az áramfejlesztők helyszínre szállítása.

Külföldi partnerünk az AGGREKO németországi telephelyről tud nekünk 1400 kVA és e feletti teljesítményű bér-áramfejlesztőt szállítani.

Munkánk minőségének további növelése céljából bevezettük és 2000-ben a TÜV Reiland Intercert Kft. által tanúsítattuk az ISO9001:2008 szerinti minőségbiztosítási rendszerünket, mely minden tevékenységi körünkre kiterjed. Minőségbiztosítási rendszerünket folyamatosan fejlesztjük.

Elérhetőségek:

CAD-Server Kft.

2040 Budaörs, Gyár u. 2. (BITEP Ipari Park)

Telefon: 23/501 260 vagy 70/330 8000

Fax: 23/501 262

E-mail: info@cad-server.hu

CAD-Server Kft Kiskunhalas:

6400 Kiskunhalas, Szilády Á. u. 5-7. I.em. 5.

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Vidor Fesztivál

A hagyományos Kossuth téri koncertek nélkül, de a megszokott színházi versenyprogrammal és utcai forgataggal rendezik meg az idén tizenegy naposra kibővített ...

A MÁV retró hétvégéje a Balaton északi partján

424-es gőzmozdony által továbbított személyvonat indulás után Badacsonytomaj állomásnál a MÁV nosztalgia-hétvégéjén 2020. augusztus 2-án.

ZeneVarázslat Művészeti Tábor

Kisvárda és a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont augusztus 2. és 7. között a ZeneVarázslat Művészeti Tábornak.

52. Kékszalag vitorlásverseny

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt után Balatonfüred közelében 2020. július 30-án.

Dióhéj Irodalmi Találkozó

Új irodalmi fesztivált indít útjára a Magyar Írószövetség, a Dióhéj Irodalmi Találkozó neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével augusztus ...

Színházi estek várják a nézőket Balatonfüreden

Színházi estek várják a nézőket négy augusztusi estén a balatonfüredi Kisfaludy Színház szervezésében a Balaton-parti városban. A rendezvénysorozat első ...

 
Ez történt a héten

Nemzeti Vágta

Várhatóan 120-130 település lovasa áll majd rajthoz az idei Nemzeti Vágta vasárnap kezdődő előfutamain.

Virágos Magyarország

Kihirdették a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az idén rendhagyó módon a lakosság számára meghirdetett Virágos Magyarország verseny győzteseit; ...

Budapest Klezmer Band

Először lép fel a veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztiválon az idén 30 éves Budapest Klezmer Band. A tradicionális zsidó zenét játszó csapat Szinetár Dóra ...

57. fogathajtó Derby

A királykategóriában, azaz a négyesek között Dobrovitz József nyerte a vasárnap befejeződött 57. fogathajtó Derbyt, amelyet Kisbér-Ászáron rendeztek.

Waterpolo Masters Summer Cup

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra ...

Balaton-átevezés

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.

 
 
weather failed, check feed URL