Idén is országos fülesbagoly-telelőhely-felmérést indít az MME

A lakosság bevonásával tartott akció január 29-től február 1-ig tart.

Bővebben...
 

Interpack szakvásár Düsseldorf 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Temaforg Kunszentmiklós Ipari és Kereskedelmi Kft.

Dátum: 2020.08.26. szerda
 
 
 
 

A Temaforg Textilhasznosító Vállalat központi gyárát 1969-ben kezdték el az előnyös infrastruktúrával rendelkező Kunszentmiklóson felépíteni. Az új gyár 1971-ben „zöldmezős beruházásként” kezdte meg tevékenységét.

A gyár 1994. március 1-től önálló, magyar magántulajdonban lévő gazdasági társaságként tevékenykedik, 96 főnek biztosít munkalehetőséget.

Kezdetben belföldi és külföldi eredetű használtruhából géptisztító rongy került előállításra. A ’70-es évek közepétől folyamatosan megkezdődött a használt ruha feldolgozása mellett a nemszőtt műszaki és egyéb textíliák előállítása. A két technológia a ’80-as évek közepéig párhuzamosan működött, 1985-től profil tisztítás következtében a gyár csak nemszőtt kelmék előállításával foglalkozik.

Társaságunk a nemszőtt textíliákat 40 – 1500 g/m2 területi sűrűségben állítja elő. A reguler alapanyagok mellett jelentős a másodnyersanyagok feldolgozása is. A gyár termelése 4-5.000 tonna/év, melynek mintegy 50 %-a exportpiacokon kerül értékesítésre.

Cégünk folyamatosan nyomon követi a technikai és technológiai változásokat, és a piac igényeinek kielégítése érdekében folyamatos, korszerű beruházásokat valósít meg. 2013-ban az MNB NHP I. Pillér beruházási hitel segítségével 325.000 EUR értékben (~97.500.000 Ft) vásároltunk egy új termelő gépsort.

Vevőink jobb kiszolgálása és működésünk fejlesztése érdekében integrált irányítási rendszert működtetünk, amely 3 szabványnak való megfelelést jelent: az ISO 9001, az ISO 14001 és a ISO 45001 szabvány szerinti tanúsítást.

Töltővlieseink ÖKO-Tex®, geotextíliáink CE minősítéssel rendelkeznek.

Termékeink:

Geotextíliák

Az építőipar számára gyártjuk és forgalmazzuk nemszőtt geotextíliáinkat. Fő funkciójuk a szűrés, elválasztás. Típustól függően drénező, védelmi, erózió elleni védelmi funkciót is ellátnak, továbbá vízzáróként, vízmegtartó anyagként is alkalmazhatóak.

Felhasználási területük: mélyépítésnél út és vasút építés, földmunkák, vízelvezető rendszerek, drénezők, hulladéklerakók építésénél, rézsűk erózió elleni védelménél, magasépítésnél, lapostetők, zöldtetők kialakításánál való alkalmazás

Bútoripari anyagok

Kárpitos bútorok gyártásához filcek, párnázó és oldalpárnázó anyagok 100 % újrahasznosított szálasanyagból. Termékeinket tekercsben vagy lapra szabva forgalmazzuk.

 
 

Töltővliesek

Elsősorban 100 % PES alapanyagból, fehér színű, termikusan szilárdított, szálbundából készült termékek. Melegtartóképességük, jó mosási tulajdonságaik miatt ajánljuk.

Ipari törlőkendők, felmosók, bútortakarók

Maliwatt technológiával, fonal rendszerrel levarrva készülnek egyenes (E) és cikkcakk (C) öltéssel 150-400 g/m2 területi sűrűségben, 100 % újrahasznosított szálasanyagból

Takaróvliesek, festőfilcek

A 100 % újrahasznosított szálasanyagból előállított tűnemezelt bundát csúszásmentes fóliára lamináljuk. Ezt a termékcsaládunkat lakásfelújításkor a padozat védelmére, takarásra használják. A felső vlies jó nedvszívó képessége a folyadékot megtartja, a fólia réteg pedig nem engedi át a padlóra. E fő felhasználási területen kívül számtalan egyéb területen is nagy segítségére lehet a felhasználóknak mind a háztartásokban, mind az ipar területén. Többféle tekercsméretben és lapra szabva is értékesítjük.

 
 

Egyéb anyagok

A nagyobb terméktípusokon kívül számtalan egyéb terméket gyártunk.

Amennyiben a fenti termékcsoportok egyikében sem találta meg, amire Önnek szüksége van, kérjük, küldjön mintát, megvizsgáljuk azt, és elküldjük Önnek ajánlatunkat, amennyiben mintájuk gyártási profilunkba illeszkedik.

Elérhetőségek:

Temaforg Kunszentmiklós Kft

6090 Kunszentmiklós, Rákóczi u. 63.

Telefon: +36 76 351 022

Fax: +36 76 351 938

GPS- koordináták: N: 47.022646; E:19.094077

Email: temaforg@t-online.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Hymato Kft.

Újra nyitottunk a mezőgazdaság felé. Ezekre a feladatokra alapítottuk a BIOPOL Kft.-t. Huminsav alapú növényi és állati rendszerekben alkalmazható ...

ImmunPro és LipoCell C1000

Mi a Hymato Productsnál követjük a trendeket, figyeljük, merre tart a világ, milyen népbetegségekre – például a gluténérzékenység problémájára, autoimmun ...

Mészöly-centenárium

A januári alkalmon Mészöly Miklós élete, munkássága és Polcz Alainnel kötött 53 évnyi házassága elevenedik meg irodalmi művek és levelek tükrében.

Stork Natasa a legígéretesebb európai színész-tehetségek között

Stork Natasát a kontinens tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion február végén, miután a magyar színésznőt beválasztották ...

22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

Online rendezik meg a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált január 13. és 16. között az Orkesztika Alapítvány Youtube-csatornáján és a fesztivál Fac ...

Filharmónia Magyarország

Januárban is koncertekkel várja közönségét a Filharmónia Magyarország virtuális koncertterme, 11-én a Szegedi Szimfonikus Zenekar és Balogh Ádám zongoraművész ...

 
Ez történt a héten

Cifrapalota Sisi-kiállítás

Virtuálisan bejárható lett a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyének népszerű Sisi-tárlata.

Hagyományok Háza jubileumi év

A Folkstúdió ünnepi adásával kezdődik a magyar kultúra napján az idén 20 éves Hagyományok Háza és a 70 éves Magyar Állami Népi Együttes jubileumi éve.

Nyíregyházi Állatpark

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Francois Leleux oboaművész, karmester közreműködésével ad szünet nélküli online hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtökön a budapesti Z ...

A magyar kultúra napja

Schubert zenéjével nyitja a 2021-es évet pénteken, a magyar kultúra napján a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, amely januárban és februárban két online ...

Goai Nemzetközi Filmfesztivál

Az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében lesz Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének világpremierje Indiában.

 
 
weather failed, check feed URL