Bujtor István Filmfesztivál

Augusztus 19-től 22-ig rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált Balatonszemesen, az alkotók, műhelyek, stúdiók nevezését május 15-ig várják a filmes versenyprogramba.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Temaforg Kunszentmiklós Ipari és Kereskedelmi Kft.

Dátum: 2020.08.26. szerda
 
 
 
 

A Temaforg Textilhasznosító Vállalat központi gyárát 1969-ben kezdték el az előnyös infrastruktúrával rendelkező Kunszentmiklóson felépíteni. Az új gyár 1971-ben „zöldmezős beruházásként” kezdte meg tevékenységét.

A gyár 1994. március 1-től önálló, magyar magántulajdonban lévő gazdasági társaságként tevékenykedik, 96 főnek biztosít munkalehetőséget.

Kezdetben belföldi és külföldi eredetű használtruhából géptisztító rongy került előállításra. A ’70-es évek közepétől folyamatosan megkezdődött a használt ruha feldolgozása mellett a nemszőtt műszaki és egyéb textíliák előállítása. A két technológia a ’80-as évek közepéig párhuzamosan működött, 1985-től profil tisztítás következtében a gyár csak nemszőtt kelmék előállításával foglalkozik.

Társaságunk a nemszőtt textíliákat 40 – 1500 g/m2 területi sűrűségben állítja elő. A reguler alapanyagok mellett jelentős a másodnyersanyagok feldolgozása is. A gyár termelése 4-5.000 tonna/év, melynek mintegy 50 %-a exportpiacokon kerül értékesítésre.

Cégünk folyamatosan nyomon követi a technikai és technológiai változásokat, és a piac igényeinek kielégítése érdekében folyamatos, korszerű beruházásokat valósít meg. 2013-ban az MNB NHP I. Pillér beruházási hitel segítségével 325.000 EUR értékben (~97.500.000 Ft) vásároltunk egy új termelő gépsort.

Vevőink jobb kiszolgálása és működésünk fejlesztése érdekében integrált irányítási rendszert működtetünk, amely 3 szabványnak való megfelelést jelent: az ISO 9001, az ISO 14001 és a ISO 45001 szabvány szerinti tanúsítást.

Töltővlieseink ÖKO-Tex®, geotextíliáink CE minősítéssel rendelkeznek.

Termékeink:

Geotextíliák

Az építőipar számára gyártjuk és forgalmazzuk nemszőtt geotextíliáinkat. Fő funkciójuk a szűrés, elválasztás. Típustól függően drénező, védelmi, erózió elleni védelmi funkciót is ellátnak, továbbá vízzáróként, vízmegtartó anyagként is alkalmazhatóak.

Felhasználási területük: mélyépítésnél út és vasút építés, földmunkák, vízelvezető rendszerek, drénezők, hulladéklerakók építésénél, rézsűk erózió elleni védelménél, magasépítésnél, lapostetők, zöldtetők kialakításánál való alkalmazás

Bútoripari anyagok

Kárpitos bútorok gyártásához filcek, párnázó és oldalpárnázó anyagok 100 % újrahasznosított szálasanyagból. Termékeinket tekercsben vagy lapra szabva forgalmazzuk.

 
 

Töltővliesek

Elsősorban 100 % PES alapanyagból, fehér színű, termikusan szilárdított, szálbundából készült termékek. Melegtartóképességük, jó mosási tulajdonságaik miatt ajánljuk.

Ipari törlőkendők, felmosók, bútortakarók

Maliwatt technológiával, fonal rendszerrel levarrva készülnek egyenes (E) és cikkcakk (C) öltéssel 150-400 g/m2 területi sűrűségben, 100 % újrahasznosított szálasanyagból

Takaróvliesek, festőfilcek

A 100 % újrahasznosított szálasanyagból előállított tűnemezelt bundát csúszásmentes fóliára lamináljuk. Ezt a termékcsaládunkat lakásfelújításkor a padozat védelmére, takarásra használják. A felső vlies jó nedvszívó képessége a folyadékot megtartja, a fólia réteg pedig nem engedi át a padlóra. E fő felhasználási területen kívül számtalan egyéb területen is nagy segítségére lehet a felhasználóknak mind a háztartásokban, mind az ipar területén. Többféle tekercsméretben és lapra szabva is értékesítjük.

 
 

Egyéb anyagok

A nagyobb terméktípusokon kívül számtalan egyéb terméket gyártunk.

Amennyiben a fenti termékcsoportok egyikében sem találta meg, amire Önnek szüksége van, kérjük, küldjön mintát, megvizsgáljuk azt, és elküldjük Önnek ajánlatunkat, amennyiben mintájuk gyártási profilunkba illeszkedik.

Elérhetőségek:

Temaforg Kunszentmiklós Kft

6090 Kunszentmiklós, Rákóczi u. 63.

Telefon: +36 76 351 022

Fax: +36 76 351 938

GPS- koordináták: N: 47.022646; E:19.094077

Email: temaforg@t-online.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A magyar klasszikus zene napja

Május 30-án , Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester és zeneszerző születésnapján indítja útjára A magyar klasszikus zene napja elnevezésű programsorozatot ...

Jósa András Múzeum

Honfoglalás kori kiállításra készül a nyíregyházi Jósa András Múzeum. Az Elit alakulat című kiállítás a tervek szerint május 14-én nyílik meg.

Erkel Ferenc Emlékház

Négy, egykor Erkel Ferenc személyes használatában lévő tárgyat adományozott a gyulai Erkel Ferenc Emlékháznak Szőnyi Márta, a zeneszerző ükunokájának, ...

Klimt kiállítás

A bécsi szecesszió vezéralakja, Gustav Klimt talán utolsó befejezett festménye, a Nő legyezővel is látható lesz a bécsi Belvedere palotában március 25-én ...

Indul a VI. Nemzeti VERSeny

Az idén is meghirdetik a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyét, a Nemzeti VERSenyt, amelyre április 30-ig várják ...

Gerevich-Kovács-Kárpáti kard vk

Nyolc magyar léphet pástra a férfi egyéni verseny főtábláján a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupán.

 
Ez történt a héten

Húsvéti tojásfestés Győrben

Hétszázötven darab hímes tojás készül Győr város fennállásának évfordulójára.

Sanzonok és kobozok

Fúziós találkozásoknak ad otthont a Fonó Budai Zeneház az online térben. Április 3-án egy sanzonos triókoncert, 7-én két virtuóz kobzás műsora látható ...

Húsvéti park Hajdú-szoboszlón

Képzőművészek és művészeti iskolák oktatóinak segítségével készült el tíz darab nagyméretű tojás, a környező fákra pedig 1600 tojásdíszt került, amelyeket ...

Vasárnap óraátállítás

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre, hajnali 3 órára kell átállítani az órákat, ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.

Koszorúzás Papp László szobránál

Születésének 95. évfordulója alkalmából szerdán megkoszorúzták Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó szobrát a XII. kerületi Gesztenyés-kertben.

Bartók Béla születésének 140. évfordulója

A Kékszakállú herceg vára című operaelőadás felvételét vetíti a Kolozsvári Magyar Opera Bartók Béla születése 140. évfordulója alkalmából.

 
 
weather failed, check feed URL