Bujtor István Filmfesztivál

Augusztus 19-től 22-ig rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált Balatonszemesen, az alkotók, műhelyek, stúdiók nevezését május 15-ig várják a filmes versenyprogramba.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

MA-GUMI Kft.

Dátum: 2020.09.04. péntek
 
 
 
 

Kiskunmajsán a műszaki gumigyártás az 1970-es évek végén kezdõdött, mint termelõszövetkezeti ipari melléktevékenység.

A kezdetekre a bérmunka volt jellemző, elsősorban a Taurus gyárai részére. A bérmunkavégzés mellett fokozatosan kialakult egy saját vevőkör, amely ma meghatározó szerepet tölt be cégünk beszállítói tevékenységében, fejlesztési koncepciójában.

Szolgáltatásaink:

E tevékenység fenntartása, illetve növelése mellett az utóbbi években kezdtünk el fogyasztási jellegű termékeket is gyártani, amelyekből részben közvetlenül, részben közvetve külföldre is szállítunk. A termelést a formacikkek gyártása jellemezte, amely még most is a tevékenység jelentős részét teszi ki. Préseinkre a nagy méretek a jellemzőek, amelyek nagy méretű (1000x2000, 1800x2000 mm) termékek gyártását is lehetővé teszik.

Ezeken a gépeken lemez és lemez jellegű termékeket, rövid, -10-12 fm hosszúságú - vulkanizálással végtelenített hevedereket, gumipadló (istálló padló) elemeket tudunk készíteni.

Üzemünkben található három 1500-as hengerszék, melyeken saját fejlesztésű keverékeket is tudunk kis mennyiségben legyártani. Ha szükséges kikísérletezzük a felmerülő igénynek legmegfelelőbb receptúrát. Rendszeresen gyártjuk a következő keveréktípusokat 30-90 Sh° között: SBR, NBR, CR, NR, EPDM, FPM.

Kettő darab 90-es átmérőjű vákuum extruderünkön különböző profilok gyártása is hosszú ideje tevékenységi körünkbe tartozik. A termékeket feliratozni is tudjuk a kívánt igény szerint. Jelenleg közel 900 féle profilt gyártunk. Egyedi, igény szerinti vonótárcsa kialakításában is partnerek vagyunk, melyet üzemünkben el is készítünk. NBR, EPDM, CR, szilikon és szivacs profilok gyártását vállaljunk.

Rendelkezünk két Buzuluk kalanderrel, amelyeken kalanderezett gumilemezeket gyártunk. 1150mm - 400 mm szélességben és 0,7mm - 4 mm vastagságban.

Termékkategóriák:

 
 

Préstermékek

Gumilemezek

Profil szalagok

Keverék készítés

Kalanderezés

 
 

Tömlőgyártás

Elérhetőségek:

MA-GUMI Kft.

6120 Kiskunmajsa, István király u. 70.

Telefon: 77/481-831

Email: ma-gumi@ma-gumi.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A magyar klasszikus zene napja

Május 30-án , Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester és zeneszerző születésnapján indítja útjára A magyar klasszikus zene napja elnevezésű programsorozatot ...

Jósa András Múzeum

Honfoglalás kori kiállításra készül a nyíregyházi Jósa András Múzeum. Az Elit alakulat című kiállítás a tervek szerint május 14-én nyílik meg.

Erkel Ferenc Emlékház

Négy, egykor Erkel Ferenc személyes használatában lévő tárgyat adományozott a gyulai Erkel Ferenc Emlékháznak Szőnyi Márta, a zeneszerző ükunokájának, ...

Klimt kiállítás

A bécsi szecesszió vezéralakja, Gustav Klimt talán utolsó befejezett festménye, a Nő legyezővel is látható lesz a bécsi Belvedere palotában március 25-én ...

Indul a VI. Nemzeti VERSeny

Az idén is meghirdetik a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyét, a Nemzeti VERSenyt, amelyre április 30-ig várják ...

Gerevich-Kovács-Kárpáti kard vk

Nyolc magyar léphet pástra a férfi egyéni verseny főtábláján a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupán.

 
Ez történt a héten

Húsvéti tojásfestés Győrben

Hétszázötven darab hímes tojás készül Győr város fennállásának évfordulójára.

Sanzonok és kobozok

Fúziós találkozásoknak ad otthont a Fonó Budai Zeneház az online térben. Április 3-án egy sanzonos triókoncert, 7-én két virtuóz kobzás műsora látható ...

Húsvéti park Hajdú-szoboszlón

Képzőművészek és művészeti iskolák oktatóinak segítségével készült el tíz darab nagyméretű tojás, a környező fákra pedig 1600 tojásdíszt került, amelyeket ...

Vasárnap óraátállítás

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre, hajnali 3 órára kell átállítani az órákat, ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.

Koszorúzás Papp László szobránál

Születésének 95. évfordulója alkalmából szerdán megkoszorúzták Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó szobrát a XII. kerületi Gesztenyés-kertben.

Bartók Béla születésének 140. évfordulója

A Kékszakállú herceg vára című operaelőadás felvételét vetíti a Kolozsvári Magyar Opera Bartók Béla születése 140. évfordulója alkalmából.

 
 
weather failed, check feed URL