Glass Art NOW!

A velencei Ateneo Venetóban mutatkozhat be a Glass Art NOW! című, csoportos magyar üvegművészeti kiállítás szeptember 1. és 15. között, a 7. The Venice Glass Week nemzetközi üvegművészeti fesztivál keretében.

Bővebben...
 

Styl Brno 2023.08.19-21. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Alisca Agrárház Kft.

Dátum: 2023.01.18. szerda
 
 
 
 
 

Kereskedő vállalkozásként dolgozunk, 12 megyében vannak üzleti kapcsolataink. Fő és elsődleges működési területünk Tolna, Bács, Fejér, Somogy és Baranya. E megyék növénytermesztői, kertészei, gyümölcs és szőlő művelői kiszolgálására szakosodtunk. Partnereink a szántóföldi nagygazdaságok, szőlészetek, valamint az árutermelő kisvállalkozások, őstermelők.

 

Fő tevékenységünk a növényvédő szer, vetőmag, műtrágya és termény kereskedelem, melyhez a piac és a szakma által is elismert, ma is gyakorló szakembereink szaktanácsadást, konzultációs lehetőséget nyújtanak. Üzletágaink működését több milliárd forint értékű gyakorlatias finanszírozási konstrukciók és rugalmas házhozszállítási rendszer segíti. Logisztikánk gyorsaságát és szervezettségét a versenytársaink is elismerik. 2014-ben a teherautóink által futott távolság (többségében az 5 legnagyobb forgalmú megyében) 449.510 km volt.

Ahhoz, hogy a kedvelt és szükséges választék mindig rendelkezésre álljon telephelyünkön megépítettük az ország egyik legkorszerűbb és ebben a kategóriában valószínüleg legnagyobb növényvédőszer raktárát.

Növényvédőszer

Cégünk árbevételének kicsit több mint 40%-át a növényvédő szer értékesítés adja. Régiós kereskedőként dolgozunk, ugyanakkor az országos növényvédő szer kereskedői rangsorban is az első 4-5 helyre sorolnak bennünket. Ez csak azért fontos, mert kell egy nagyság ahhoz, hogy rendkívüli növényvédelmi helyzetben 2-300 nagyüzem egyidőben megjelenő igényének kielégítésére, „másnap”, házhozszállítás keretében valaki megbízhatóan képes legyen. Csak az illusztráció kedvéért: az általunk kiszolgált növényvédő szer mennyiséggel kicsit több mint egy millió hektárt lehetne egyszer lepermetezni, illetve rovarölő szerből 200.000 hektár feletti mennyiséget értékesítünk egy évben.

Ami fontos, ahogy működünk:

Csak legális forrásból származó terméket forgalmazunk. Ez alatt azt értjük, hogy még az sem kerülhet a palettánkra, ami jogilag tiszta ugyan (érvényes engedélyokirata van), de esetleg a termék eredetét tekintve piaci kételyek merülhetnek fel.

Minden engedéllyel rendelkezünk, ami a tevékenységünkhöz szükséges.

Szakszóval élve a „küszöbérték nélküli”, azaz legmagasabb biztonsági kategóriába sorolt raktárunkban egyszerre több mint két és fél millió liter/kg növényvédő szert tudunk betárolni.

Miután óriási készlettel dolgozunk nyugodtan vállaljuk a 24 órán belüli kiszállítást a legmagasabb szerviz csomagunkban.

Magasan képzett, gyakorlott szakembereink szaktanáccsal, konzultációval segítik a növényvédelmi munkát. Szaktanáccsal a hozzá kevésbé értőknek, konzultációval a profiknak, mert minden szakmában adódnak kihívások, melyek megoldásához több ember tudása, tapasztalata szükséges. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy ez utóbbira egyre nagyobb igény mutatkozik.

A szaktanácsadási munkában a szakma az első, a célszerűség, a hatékonyság, a környezet védelme, a munka- és élelmiszerbiztonság. Üzleti érdekeink mint minden kereskedőnek nekünk is vannak, de a szakmát sosem írhatják felül.

Minden évben elkészítjük a szántóföldi és külön szőlő növényvédelmi kiadványunkat, mely nincs kereskedelmi forgalomban. Kizárólag szerződéses partnereink körében terjesztjük, díjmentesen.

Vetőmag

 
 

Az Alisca Agrárház négy üzletága közül a második legnagyobb a vetőmag-értékesítés. A Dunántúl négy legfontosabb megyéjében – Fejér, Tolna, Baranya, Somogy -, valamint Bács-Kiskun megyében 12 agrármérnökünk dolgozik. A magas szintű gazdálkodás alapja a kiváló genetika, amelyet az ország fajtatulajdonosok és nemesítő házak által előállított fémzárolt vetőmagok útján juttatunk el a Partnereinkhez. Cégünk kínálatában megtalálható szinte minden növényfaj vetőmagja. Üzletágunk legjelentősebb forgalmát a kukorica-vetőmag biztosítja, majd ezt követi a napraforgó és a repce. Évről-évre növekszik a fémzárolt kalászos vetőmagok forgalma, amely alátámasztja Partnereink igényes gazdálkodását. A Közös Agrárpolitika helyes agrárgazdálkodásnak megfelelően a zöldítési programban szereplő vetőmag keverékek is elérhetők kínálatunkban.

Vetőmag üzletágunk az egyes növényfajok speciális termesztési igényeinek megfelelően is tud vetőmagot biztosítani. Kukorica esetében waxy hibridekkel, napraforgó-termesztésben posztgyomirtású genetikákkal, valamint a piac által igényelt magas olajsavas hibridekkel állunk Vevőink rendelkezésére. Lehetőségünk van a fajtatulajdonosok által biztosított prémium minőségű vetőmagokból a kiemelkedő termőhellyel rendelkező gazdák igényeit is kielégíteni.

A szekszárdi raktárunkból a vetési szezonban rövid időn belül – szinte vetőgéphez – tudjuk szállítani a megrendelt vetőmagokat, illetve a sürgős igényeket helyben is ki tudjuk szolgálni.

Az Alisca Agrárház Kft. hat éves működése során fokozatosan emelni tudta a vetőmag-értékesítésének a színvonalát, ezzel elnyerve Partnerei bizalmát.

Műtrágya

Tápanyag-visszapótlás

 
 

Az Alisca Agrárház Kft. input kereskedelmi tevékenysége az utóbbi években lett teljes a tápanyag visszapótlás körébe tartozó szilárd műtrágyák, lombtrágyák, biostimulátorok és starter mikrogranulátumok forgalmazásával. Ezek részaránya a cég teljes forgalmából ma még nem éri el a 10%-ot, de partnerkörünkben a növényvédő szer és vetőmag kiszolgálás mellett egyre nagyobb az igény a teljes integrációra, így várhatóan ez növekedni fog a következő időszakban.

Az üzletág forgalmának többségét kitevő szilárd műtrágya kínálatunk elsősorban a szántóföldi növénytermesztés műtrágya igényének kielégítésére irányul. Egyre nagyobb szerepet játszik ugyanakkor a kertészeti kultúrák tápanyagellátása is. Termékpalettánkon a hazai és import műtrágyák igen széles választéka megtalálható, a mezőgazdaság szükségletének kielégítéséhez megfelelő minőségi és összetételű műtrágyák formájában. A hagyományos alapműtrágyákon felül cégünk nagy hangsúlyt fektet a különleges minőségű prémium műtrágyákra is. (Timac Agro, Yara)

Cégünk kamionos tételben vállalja a műtrágya vevő telephelyére történő kiszállítását, illetve telephelyről az ott rendelkezésre álló szabad készletekből a helyszínen értékesítünk.

Nálunk is dinamikusan növekszik a lombtrágyák és a biostimulátor készítmények kínálata és felhasználása. Az utóbbi évek szélsőséges időjárási viszonyai okozta stresszhelyzetben különösen szükség van rájuk, mikor gyors és hatékony tápanyag-utánpótlásra van szükség az állományban. Természetesen nem csak stresszkezelésre alkalmasak ezek a termékek, hiszen egy optimális tápanyag ellátás érdekében a precíz alaptrágyázás kiegészítéseként rendszeresen felhasználhatóak a vegetáció időszakában. Fontos a kijuttatott tápanyagok felvehetősége, összetétele és hasznosulása, ezért jól kell megválasztani a felhasználandó lombtrágyát. Ehhez nyújt segítséget cégünk a minőségi termékek kínálatával, szakmai alapokon történő kiválasztásával és technológiába illesztésével.

A starter mikrogranulátumok használata ma már egy elfogadott termesztéstechnológiai elem. Célja, hogy a növény számára gyors kezdeti fejlődést és erőteljes gyökérnövekedést biztosítson azáltal, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, elsősorban könnyen felvehető foszfort, biztosít a csírázó növényeknek. A piacon fellelhető különböző nitrogén és foszfor arányú, mikroelemekkel dúsított minőségi termékek forgalmazását végezzük, és ehhez nyújtunk szükség szerint szakmai támogatást.

Elérhetőségek:

Alisca Agrárház Kft.

7100 Szekszárd, Wopfing u. 8.

Telefon: 74/411-400

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Boglya Feszt

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán ...

Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

 
 
weather failed, check feed URL