Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Alisca Agrárház Kft.

Dátum: 2021.03.25. csütörtök
 
 
 
 
 

Kereskedő vállalkozásként dolgozunk, 12 megyében vannak üzleti kapcsolataink. Fő és elsődleges működési területünk Tolna, Bács, Fejér, Somogy és Baranya. E megyék növénytermesztői, kertészei, gyümölcs és szőlő művelői kiszolgálására szakosodtunk. Partnereink a szántóföldi nagygazdaságok, szőlészetek, valamint az árutermelő kisvállalkozások, őstermelők.

 

Fő tevékenységünk a növényvédő szer, vetőmag, műtrágya és termény kereskedelem, melyhez a piac és a szakma által is elismert, ma is gyakorló szakembereink szaktanácsadást, konzultációs lehetőséget nyújtanak. Üzletágaink működését több milliárd forint értékű gyakorlatias finanszírozási konstrukciók és rugalmas házhozszállítási rendszer segíti. Logisztikánk gyorsaságát és szervezettségét a versenytársaink is elismerik. 2014-ben a teherautóink által futott távolság (többségében az 5 legnagyobb forgalmú megyében) 449.510 km volt.

Ahhoz, hogy a kedvelt és szükséges választék mindig rendelkezésre álljon telephelyünkön megépítettük az ország egyik legkorszerűbb és ebben a kategóriában valószínüleg legnagyobb növényvédőszer raktárát.

Növényvédőszer

Cégünk árbevételének kicsit több mint 40%-át a növényvédő szer értékesítés adja. Régiós kereskedőként dolgozunk, ugyanakkor az országos növényvédő szer kereskedői rangsorban is az első 4-5 helyre sorolnak bennünket. Ez csak azért fontos, mert kell egy nagyság ahhoz, hogy rendkívüli növényvédelmi helyzetben 2-300 nagyüzem egyidőben megjelenő igényének kielégítésére, „másnap”, házhozszállítás keretében valaki megbízhatóan képes legyen. Csak az illusztráció kedvéért: az általunk kiszolgált növényvédő szer mennyiséggel kicsit több mint egy millió hektárt lehetne egyszer lepermetezni, illetve rovarölő szerből 200.000 hektár feletti mennyiséget értékesítünk egy évben.

Ami fontos, ahogy működünk:

Csak legális forrásból származó terméket forgalmazunk. Ez alatt azt értjük, hogy még az sem kerülhet a palettánkra, ami jogilag tiszta ugyan (érvényes engedélyokirata van), de esetleg a termék eredetét tekintve piaci kételyek merülhetnek fel.

Minden engedéllyel rendelkezünk, ami a tevékenységünkhöz szükséges.

Szakszóval élve a „küszöbérték nélküli”, azaz legmagasabb biztonsági kategóriába sorolt raktárunkban egyszerre több mint két és fél millió liter/kg növényvédő szert tudunk betárolni.

Miután óriási készlettel dolgozunk nyugodtan vállaljuk a 24 órán belüli kiszállítást a legmagasabb szerviz csomagunkban.

Magasan képzett, gyakorlott szakembereink szaktanáccsal, konzultációval segítik a növényvédelmi munkát. Szaktanáccsal a hozzá kevésbé értőknek, konzultációval a profiknak, mert minden szakmában adódnak kihívások, melyek megoldásához több ember tudása, tapasztalata szükséges. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy ez utóbbira egyre nagyobb igény mutatkozik.

A szaktanácsadási munkában a szakma az első, a célszerűség, a hatékonyság, a környezet védelme, a munka- és élelmiszerbiztonság. Üzleti érdekeink mint minden kereskedőnek nekünk is vannak, de a szakmát sosem írhatják felül.

Minden évben elkészítjük a szántóföldi és külön szőlő növényvédelmi kiadványunkat, mely nincs kereskedelmi forgalomban. Kizárólag szerződéses partnereink körében terjesztjük, díjmentesen.

Vetőmag

 
 

Az Alisca Agrárház négy üzletága közül a második legnagyobb a vetőmag-értékesítés. A Dunántúl négy legfontosabb megyéjében – Fejér, Tolna, Baranya, Somogy -, valamint Bács-Kiskun megyében 12 agrármérnökünk dolgozik. A magas szintű gazdálkodás alapja a kiváló genetika, amelyet az ország fajtatulajdonosok és nemesítő házak által előállított fémzárolt vetőmagok útján juttatunk el a Partnereinkhez. Cégünk kínálatában megtalálható szinte minden növényfaj vetőmagja. Üzletágunk legjelentősebb forgalmát a kukorica-vetőmag biztosítja, majd ezt követi a napraforgó és a repce. Évről-évre növekszik a fémzárolt kalászos vetőmagok forgalma, amely alátámasztja Partnereink igényes gazdálkodását. A Közös Agrárpolitika helyes agrárgazdálkodásnak megfelelően a zöldítési programban szereplő vetőmag keverékek is elérhetők kínálatunkban.

Vetőmag üzletágunk az egyes növényfajok speciális termesztési igényeinek megfelelően is tud vetőmagot biztosítani. Kukorica esetében waxy hibridekkel, napraforgó-termesztésben posztgyomirtású genetikákkal, valamint a piac által igényelt magas olajsavas hibridekkel állunk Vevőink rendelkezésére. Lehetőségünk van a fajtatulajdonosok által biztosított prémium minőségű vetőmagokból a kiemelkedő termőhellyel rendelkező gazdák igényeit is kielégíteni.

A szekszárdi raktárunkból a vetési szezonban rövid időn belül – szinte vetőgéphez – tudjuk szállítani a megrendelt vetőmagokat, illetve a sürgős igényeket helyben is ki tudjuk szolgálni.

Az Alisca Agrárház Kft. hat éves működése során fokozatosan emelni tudta a vetőmag-értékesítésének a színvonalát, ezzel elnyerve Partnerei bizalmát.

Műtrágya

Tápanyag-visszapótlás

 
 

Az Alisca Agrárház Kft. input kereskedelmi tevékenysége az utóbbi években lett teljes a tápanyag visszapótlás körébe tartozó szilárd műtrágyák, lombtrágyák, biostimulátorok és starter mikrogranulátumok forgalmazásával. Ezek részaránya a cég teljes forgalmából ma még nem éri el a 10%-ot, de partnerkörünkben a növényvédő szer és vetőmag kiszolgálás mellett egyre nagyobb az igény a teljes integrációra, így várhatóan ez növekedni fog a következő időszakban.

Az üzletág forgalmának többségét kitevő szilárd műtrágya kínálatunk elsősorban a szántóföldi növénytermesztés műtrágya igényének kielégítésére irányul. Egyre nagyobb szerepet játszik ugyanakkor a kertészeti kultúrák tápanyagellátása is. Termékpalettánkon a hazai és import műtrágyák igen széles választéka megtalálható, a mezőgazdaság szükségletének kielégítéséhez megfelelő minőségi és összetételű műtrágyák formájában. A hagyományos alapműtrágyákon felül cégünk nagy hangsúlyt fektet a különleges minőségű prémium műtrágyákra is. (Timac Agro, Yara)

Cégünk kamionos tételben vállalja a műtrágya vevő telephelyére történő kiszállítását, illetve telephelyről az ott rendelkezésre álló szabad készletekből a helyszínen értékesítünk.

Nálunk is dinamikusan növekszik a lombtrágyák és a biostimulátor készítmények kínálata és felhasználása. Az utóbbi évek szélsőséges időjárási viszonyai okozta stresszhelyzetben különösen szükség van rájuk, mikor gyors és hatékony tápanyag-utánpótlásra van szükség az állományban. Természetesen nem csak stresszkezelésre alkalmasak ezek a termékek, hiszen egy optimális tápanyag ellátás érdekében a precíz alaptrágyázás kiegészítéseként rendszeresen felhasználhatóak a vegetáció időszakában. Fontos a kijuttatott tápanyagok felvehetősége, összetétele és hasznosulása, ezért jól kell megválasztani a felhasználandó lombtrágyát. Ehhez nyújt segítséget cégünk a minőségi termékek kínálatával, szakmai alapokon történő kiválasztásával és technológiába illesztésével.

A starter mikrogranulátumok használata ma már egy elfogadott termesztéstechnológiai elem. Célja, hogy a növény számára gyors kezdeti fejlődést és erőteljes gyökérnövekedést biztosítson azáltal, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, elsősorban könnyen felvehető foszfort, biztosít a csírázó növényeknek. A piacon fellelhető különböző nitrogén és foszfor arányú, mikroelemekkel dúsított minőségi termékek forgalmazását végezzük, és ehhez nyújtunk szükség szerint szakmai támogatást.

Elérhetőségek:

Alisca Agrárház Kft.

7100 Szekszárd, Wopfing u. 8.

Telefon: 74/411-400

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL