Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Nógrádi Vegyipari Zrt.

Dátum: 2021.06.25. péntek
 
 
 
 

A cég telephelye a Nógrád megyei Tolmács községében található. A jelenlegi gyártelep már a XX. század elejétől létezett mint urasági szeszüzem.
Nagyüzemi termelés az 1950-es évektől alakult ki. Ekkor „ERDŐKÉMIA Tolmácsi Falepárló Üzem” néven megalakult az első hazai nagyüzemi falepárló gyár, ahol faszén, ecetsav, kátrány, faszesz, fagáz előállítása történt lombos faanyag feldolgozásából.

1995-ben Erdőkémia Rt. tolmácsi telepe privatizáció során magántulajdonba került. Megalakult a Nógrádi Erdőkémia Kft. Az akkori piac igényeihez igazodva oldószer gyártással és regenerálással, valamint autókemikáliák gyártásával megújult a termelés.

A tartályparkokat korszerűsítették és bővítették.

2010-ben megalakult a Nógrádi Vegyipari Zrt ami 2011-től átvette a Nógrádi Erdőkémia Kft. által végzett tevékenység meghatározó részét. Cégünk a Centrál cégcsoport része, mely több mint 50 vállalkozásból áll. A cégcsoport összesített árbevétele meghaladja az éves 150 milliárd forintot.

Az új tulajdonosoknak köszönhetően jelentős fejlesztések és beruházások zajlottak és zajlanak a Cég életében (pl: nagy teljesítményű ipari kazán korszerűsítés, hűtőtorony rendszerbe állítása, új desztilláló berendezések, környezetvédelmi fejlesztések), a kor igényeinek és a piaci elvárásoknak megfelelően.

A CÉG KÜLDETÉSÉNEK 3 ALAPPILLÉRE:

 
 

• Környezettudatos gondolkodás

• Folyamatos növekedés a belföldi és külföldi piacon egyaránt

• Elégedett hosszú távú partnerkapcsolat (mint a vevőpartnerek, mint a beszállítói partnerek felé)

DIVÍZIÓINK:

 
 

• Autóápolási termékek

• Hígító termékek

• Nyomdaipari termékek

• Újrahasznosítás

TERMELÉS / KAPACITÁS:

Desztilláció:

A desztillációs részlegében a gyógyszeripar, nyomdaipar és más iparágak oldószereit és hígítóit regenerálja. Ennek a környezetvédelmi szerepe jelentős, hiszen az oldószerből nagyon nagy rész újra hasznosítható. A veszélyes hulladék pedig töredék része lesz az eredeti mennyiségnek. A veszélyes hulladékok elhelyezése, kezelése pedig világméretű probléma és cégünk erre ad megoldást, hogy ezen anyagokat desztillálja és újrahasznosítja. A Cég 10 db regeneráló berendezéssel rendelkezik. Egyidejűleg összesen 50 000 liter anyagot tudunk feldolgozni. Ez éves szinten 8000 tonna feldolgozási kapacitást jelent.Kiszerelés:

A megtermelt oldószereket, hígítókat, flexo nyomdafestékeket, nyomdaipari hígítókat, autókémiai anyagokat szinte minden esetben kiszerelten is forgalmazza a lakosság számára. A vegyi anyagok előírásait betartva ezeket 0,5literes, 0,9 literes, 1 literes 1,9 literes 2 literes, 5 literes és 19 literes úgynevezett „kis kiszerelésben” is értékesítünk. A Kiszerelést 2 üzemhelységben végezzük 6 töltősor segítségével. 2016-ban üzemeltettük be a legújabb és legmodernebb gépsorunkat, amely segít szórófejes spray-k megtöltésében és kiszerelésében.Minőség ellenőrzés:

Mindegyik termelési tevékenységünket az ISO 9001-s minőségirányítási rendszerben leírtak betartásával végezzük.

ENGEDÉLYEK, TANÚSÍTVÁNYOK:

IPPC - Környezetvédelmi engedély az EU és a magyarországi direktíváknak megfelelően

Regenerálandó oldószer újrahasznosítási engedély - 8000 tonna/év

Adóraktári, Jövedéki engedély - NAV által kiadott jövedéki termékek termelésére és értékesítésére vonatkozóan

MSZ EN - ISO 9001:2015 - Minőségirányítási Rendszer

Bisnode \"AAA\" Tanúsítvány - AAA (tripla A) minősítéssel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

Elérhetőségek:

NÓGRÁDI VEGYIPARI ZRt.

Cím: 2657 TOLMÁCS; ARANY JÁNOS UTCA 2.Telefon: +36 35 350 511,

Fax: +36 35 350 511

E-mail: info@nvzrt.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL