Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

MEZ Crafts Hungary Kft.

Dátum: 2021.07.29. csütörtök
 
 
 
 

A textilipar és a cérnagyár csaknem 140 éve jelen van Nagyatád életében. A magyar kultúrának meghatározó része a népművészet, ami elképzelhetetlen az itt gyártott termékek nélkül.

A MEZ csoport egyetlen termelő vállalata a környék egyik legnagyobb foglalkoztatója, ahol a termelés, Európában szinte egyedülálló módon, pamut alapanyagokra épül, de jelen van – kismértékben ugyan – gyapjú és szintetikus szálak feldolgozása is.

A termékek nagy arányban exportálásra kerülnek; az export értékesítésből származó nettó árbevétel meghaladja a 90%-ot. A hagyományos és a modern trendek egyaránt megtalálhatók a termékskálában.

Az 1882-ben alapított gyár napjainkban világszínvonalú termelő és kiszolgáló egységként működik, európai vállalatként globális termeléssel. A lakossági felhasználásra gyártott kézikötő, horgoló, hímző- és varrócérnák a vevői igényeknek megfelelő színben és kiszerelésben készülnek. A vásárlók több, mint 30.000 cikkből választhatnak.

Az összes MEZ és Coats márka gyártása és forgalmazása Japántól Brazíliáig Nagyatádról történik. A jól ismert márkák, az erős kapcsolat az üzleti partnerekkel és a fogyasztókkal, a szakértelem, az innovatív kultúra és a bizalom az, amik az erős piaci jelenlétet biztosítják. Nagyatádról kerülnek a boltok polcaira mindenütt Európában a kézimunkázók körében jól ismert Anchor márkák (hímzők és horgolócérnák), a Drima varrócérnák és a Catania kézikötő fonalak, hogy csak a legismertebbeket említsük. Az Afrikából és Ázsiából érkező alapanyagok teljes mértékű feldolgozása – beleértve a cérnafestést is – a gyárban történik. A termelés irányítását segíti a SAP rendszer, ami nélkül napjainkban már egy modern gyártáselőkészítés és nyomonkövetés szinte elképzelhetetlen. A vevői igényeknek megfelelően kiszerelt termékek a több mint 2800 m2-es készáru raktárba kerülnek, ahol egy korszerű készletkezelési rendszer segítségével történik a vevők kiszolgálása.

MEZ MÁRKÁK:

Anchor

 
 

Schachenmayr

Schachenmayr REGIA

Red Heart

Puppets

Milward

Opti

A vállalat a cérnákon kívül forgalmaz egyéb, a kézimunkázáshoz kötődő eszközöket és rövidárukat is. A kreatív munkát elősegítő eszközökön kívül (varró-, horgoló- és kötőtű, tűpárna) értékesítésre kerülnek varrókosarak, patchwork anyagok, szalagok, gombok, cipzárak és felvasalható motívumok is.

A felhasználók ötleteket kaphatnak a saját kiadványokból és a www.mezcrafts.com, www.anchorcrafts.com, www.mez-needlecraft.com internetes oldalakon a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

Folyamatosan inspiráljuk a kreativitás és kézimunka szerelmeseit, hogy még több élménnyel gazdagodhassanak alkotó munkájuk során!

Elérhetőségek:

 
 

MEZ Crafts Hungary

7500Nagyatád, Gyár utca 21.

Telefon: +36 82 504 300

e-mail: Crafts.HU@mezcrafts.com

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL