Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Spekula Kft.

Dátum: 2021.08.04. szerda
 
 
 
 
 

A SPEKULA Kft 2008-ban alakult, a tulajdonosi körébe 7 magánszemély tartozott, mely 2019-re 3 meghatározó és 2 kisebb magánszemély tulajdonában került. A cég alaptevékenysége üzleti és egyéb tanácsadás volt a cég indulásakor. A vállalkozás ténylegesen 2012-ig folytatta tanácsadási tevékenységét, azt követően a cég profilt váltott és a mezőgazdasági termény kereskedelem felé fordult.

 

A cég 2014. évtől úgy döntött, hogy a mezőgazdasági terménykereskedelmi tevékenységet saját vállalkozás formájában folytatja, ezért a SPEKULA Kft keretein belül indult el a kereskedelem.

A cégben időközben tőkeemelés történt a versenyképesebb működés és a volumen növekedése érdekében.

A cég ügyvezetője Vida István és kereskedelmi igazgatója Pintér Csaba sok éves tapasztalattal rendelkezik a gabonakereskedelem terén. A Spekula Kft-ben jelenleg betöltött szerepköre előtt a tulajdonosok több agrárcégben funkcionáltak vezetőként, ahol a gabona és input kereskedelmet pénzügyeket valamint a logisztikát szervezték.

Az elmúlt évtizedben eltöltött években remek kapcsolatokat építettek ki mind a hazai, mint a külföldi piacon, főleg olasz , szlovén és horvát partnerekkel.

A SPEKULA Kft filozófiája szerint a cég folyamatosan, egész évben kereskedik gabonával, akkor is, ha kisebb mértékű árrést tud realizálni az üzleten. Így hosszú távon mindig számíthatnak rá a partnerek, amennyiben a pangó piacon szeretnék értékesíteni gabonájukat.

A mezőgazdasági termelőknek rendkívül pozitív benyomást kelt a megvásárolt termény vételárának időbeni kiegyenlítése, mivel többek közt ez vezet egy erős partneri kapcsolat kialakulásához.

Cégünk nagy figyelmet fordít a pozitív márka kialakítására, mind külső vizuális eszközökkel, mind magatartásával.

A piacon lévő folyamatos jelenlétünk jelzi a cég stabilitását és partnerségét a térségben lévő mezőgazdasági termelők és vállalkozások felé. Ehhez a jelenléthez a cég megfelelő tőkeerővel rendelkezik.

A cég jelen van különböző reklámfelületeken. Több kaposvári sporteseményt támogat, különböző kisebb „akciókkal” népszerűsíti a „SPEKULA” márkanevet.

A cég 2018. évben vásárolt egy somogyaszalói mezőgazdasági telepet. Az ingatlan leginkább a 14.000 tonna tárolókapacitása miatt érdekes, de meg kell említeni a 2019. évben felújitott 24 tonna/ órás LAW szárítót is, amely tökéletesen alkalmas a környék termelőinek kiszolgálására

A cég az ingatlan beszerzésével a gabonakereskedelmi tevékenységét kiegészítette terményszárítási- , illetve tároló szolgáltatással, így komplexebb szolgáltatással tud jelen lenni a termelők felé.

2018-ban cégünk a Bisnode és az Opten üzleti információs szolgáltatók által is a legjobbnak minősülő „AAA” illetve „A” minősítést kapott mint megbízható partner.

Célunk továbbra is az, hogy 10 év múlva is megbízható korrekt partnerként tartsanak számon minket a piacon.

Elérhetőségek:

 
 

Spekula Kft.

Székhely: 7542 Kisbajom, Kossuth Lajos u. 111

Telephely: 7452 Somogyaszaló, Belterület 258/9 hrsz

Email: spekulakft@gmail.com

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL