Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Bővebben...
 


 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Herbamix Trade Kft.

Dátum: 2021.08.16. hétfő
 
 
 
 
 

Cégünk saját fejlesztésű, haszonállatok számára összeállított, gyógynövény tartalmú kiegészítő-takarmányokat gyárt és forgalmaz 2005 óta. 2010-re alakult ki a 10 termékből álló HERBAMIX-termékcsalád.

 

Miben tudunk segíteni?

Az indikáció specifikus, gyógynövények illóolajait és kivonatait, vitaminokat és mikroelemeket tartalmazó termékekkel az állattartók külön-külön is megelőzhetnek, vagy „kezelhetnek” egy-egy problémát, ugyanakkor együtt, egy komplex rendszerben alkalmazva teljes körű, a haszonállatok minden igényét kielégítő technológiák is kialakíthatók.

Gyógynövényekkel visszaállítjuk az állatok egészségét

Termékfejlesztéseinket az a felismerés indokolta, hogy az utóbbi két évtized intenzív tenyésztői munkája és takarmányozás-tudományi fejlesztései révén a haszonállatok termelése szuper intenzívvé vált, ugyanakkor az állatok egészségügyi paraméterei, ellenálló képességük sokat romlottak, elsősorban a hajtatott termelési körülmények miatti anyagcserezavarok kompenzálatlansága révén.

Az állattartók elismerését a legmarkánsabban az általunk alkalmazott gyógynövények széles spektrumú antimikrobális hatása vívja ki és teszi Őket rendszeres felhasználókká, biztosítva cégünk számára a folyamatos fejlődést és új termékek kifejlesztését.

Komplex és gyors megoldás

Olyan baktérium-, gomba- és protozoa-ellenes hatású termékeket tudunk az állattartók kezébe adni, melyek vénymentesen forgalmazhatóak és nincs élelmezés- egészségügyi várakozási idejük. Sikeresen tudnak „kezelni” kevert fertőzéseket, ahol egy, vagy több vírus fertőzése után szövődményként bakteriális fertőzések is fellépnek.

Tudományos háttér

Munkákkal felkeltettük a tudományos világ érdeklődését is. Dr. Mézes Miklós professzor (aki a gödöllői Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszékének vezetője és a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja) és munkatársai vezetésével folyamatosan újabb és újabb termék kipróbálási kísérleteket végzünk a gyakorlatban és nagyüzemi állattartó telepeken.

Eddigi eredményeink hazai és nemzetközi szinten:

 
 

létrehoztunk egy speciális terméksort

egy rendszert a vitaminok és gyógyszerek határmezsgyéjén

kialakítottunk egy egyedi arculatot

független szereplőivé váltunk az állatgyógyászati piacnak

 
 

szakértőivé és piacvezetőivé váltunk a témának

folyamatosan bővítjük termékeink körét

elindítottuk az exportot a környező Európai Uniós országokba

A gyártáshoz és a forgalmazáshoz rendelkezünk a NÉBIH Állategészségügyi Igazgatóságának engedélyeivel ( HU 13 100032, HU 04 2 00272).

A 2019-es debreceni Farmer Expo óta eltelt bő egy évben a HERBAMIX TRADE KFT. a legújabb fejlesztéseinek kikísérletezésével foglalkozott. Még 2018 őszén döntött úgy a Magyar Államkincstár, hogy a cég alkalmas arra, hogy támogassa azokat a fejlesztéseit,

amelyekkel olyan megoldásokat ad az állattartó gazdák kezébe, amelyekkel csökkenteni tudják az intenzív állattartás antibiotikum felhasználását.

A 2020-as kiállításon a 2018-ban elkezdett fejlesztéseinket mutattuk be, az azóta a gazdák körében is elismert HERBAMIX INDÍTÓ – HERBAMIX NEVELŐ – HERBAMIX BEFEJEZŐ – HERBAMIX SZAPORÍTÓ – HERBAMIX HASFOGÓ oldatainkat.

Van, aki azért kedvelte meg, mert jól áttekinthető, egyszerűen elsajátítható elv mentén szolgálja ki az intenzív állattartás igényeit, van, aki azért, mert sikeresen javítja a szaporodásbiológiai mutatókat, van, aki azért, mert antibiotikum nélkül tudja a hasmenéseket megelőzni.

Egyre több állattartó tapasztalja meg azt, hogy a gyógynövények hatóanyagra sztenderdizált illóolajait és kivonatait tartalmazó HERBAMIX-termékekkel egy teljes körű, hatékony megelőző program alakítható ki, amellyel csökkennek az állományban a megbetegedések és a kiesések, közben javulnak a termelési paraméterek, mint a testtömeg-gyarapodás és a fajlagos takarmányfelhasználás. A hatékony egészségmegőrző programmal párhuzamosan a csökkenő vágóhídi leadási árak mellett is javul az állattartás jövedelmezősége.

• A HERBAMIX-termékekben használt gyógynövény-illóolajok és -kivonatok magas minőségűek.

• A termékeinket alacsony előállítási költséggel Magyarországon gyártjuk és rövid értékesítési lánccal forgalmazzuk; a vásárlók kiszolgálása rugalmas.

• Az állat-egészségügyi piacon elsőként elindulva, a gyógyszeres probléma megoldások helyett innovatív, gyógynövényes termékek fejlesztése és forgalmazása.

• A felhasználói visszajelzések és igények beépítése új termékek kifejlesztésébe és a régi termékek továbbfejlesztésébe.

• Nagy létszámú állattartó telepeken felmerülő állategészségügyi és termelési paramétereket rontó problémákra tudományos ismeretek alapján összeállított, telep-specifikus, prevenciós, egymással igény szerint kombinálható termékrendszer kialakítása.

A HERBAMIX TRADE KFT. életében a jelenlegi hónapok azzal telnek, hogy a nyertes kutatás-fejlesztési pályázat megvalósításával, új hatóanyag-kombinációk kikísérletezésével, kipróbáltatásával további, új termékekkel segítsünk az állattartó gazdáknak az állományok egészségének megőrzésében, az antibiotikum felhasználás

csökkentésében és a termelési paraméterek javításában.

Elérhetőségek:

Herbamix Trade Kft.

1144 Budapest, Gvadányi u. 13. II.ép. B lépcsőház fszt. 1.

Telefon: 70/3181543

Email: herbamix@herbamix.eu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

Chopin-Liszt zenélő okospadot adtak át a Városligetben

Farkas Gábor zongoraművész előadásában Fryderyk Chopin és Liszt Ferenc műveit játszó okospadot adtak át, a magyar-lengyel barátság napján Budapesten, a ...

Velencei Biennále

Nemes Márton festőművész Techno Zen című kiállítását mutatja be a 2024-es Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonjában a Ludwig Múzeum.

 
 
weather failed, check feed URL