Garten Balaton

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon - jelentette be a rendezvény szervezője pénteken Lovason. A rendezvényen csaknem negyven program várja a látogatókat.

Bővebben...
 

Frankfurt 2022. 09. 13-17. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Herbamix Trade Kft.

Dátum: 2021.08.16. hétfő
 
 
 
 
 

Cégünk saját fejlesztésű, haszonállatok számára összeállított, gyógynövény tartalmú kiegészítő-takarmányokat gyárt és forgalmaz 2005 óta. 2010-re alakult ki a 10 termékből álló HERBAMIX-termékcsalád.

 

Miben tudunk segíteni?

Az indikáció specifikus, gyógynövények illóolajait és kivonatait, vitaminokat és mikroelemeket tartalmazó termékekkel az állattartók külön-külön is megelőzhetnek, vagy „kezelhetnek” egy-egy problémát, ugyanakkor együtt, egy komplex rendszerben alkalmazva teljes körű, a haszonállatok minden igényét kielégítő technológiák is kialakíthatók.

Gyógynövényekkel visszaállítjuk az állatok egészségét

Termékfejlesztéseinket az a felismerés indokolta, hogy az utóbbi két évtized intenzív tenyésztői munkája és takarmányozás-tudományi fejlesztései révén a haszonállatok termelése szuper intenzívvé vált, ugyanakkor az állatok egészségügyi paraméterei, ellenálló képességük sokat romlottak, elsősorban a hajtatott termelési körülmények miatti anyagcserezavarok kompenzálatlansága révén.

Az állattartók elismerését a legmarkánsabban az általunk alkalmazott gyógynövények széles spektrumú antimikrobális hatása vívja ki és teszi Őket rendszeres felhasználókká, biztosítva cégünk számára a folyamatos fejlődést és új termékek kifejlesztését.

Komplex és gyors megoldás

Olyan baktérium-, gomba- és protozoa-ellenes hatású termékeket tudunk az állattartók kezébe adni, melyek vénymentesen forgalmazhatóak és nincs élelmezés- egészségügyi várakozási idejük. Sikeresen tudnak „kezelni” kevert fertőzéseket, ahol egy, vagy több vírus fertőzése után szövődményként bakteriális fertőzések is fellépnek.

Tudományos háttér

Munkákkal felkeltettük a tudományos világ érdeklődését is. Dr. Mézes Miklós professzor (aki a gödöllői Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszékének vezetője és a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja) és munkatársai vezetésével folyamatosan újabb és újabb termék kipróbálási kísérleteket végzünk a gyakorlatban és nagyüzemi állattartó telepeken.

Eddigi eredményeink hazai és nemzetközi szinten:

 
 

létrehoztunk egy speciális terméksort

egy rendszert a vitaminok és gyógyszerek határmezsgyéjén

kialakítottunk egy egyedi arculatot

független szereplőivé váltunk az állatgyógyászati piacnak

 
 

szakértőivé és piacvezetőivé váltunk a témának

folyamatosan bővítjük termékeink körét

elindítottuk az exportot a környező Európai Uniós országokba

A gyártáshoz és a forgalmazáshoz rendelkezünk a NÉBIH Állategészségügyi Igazgatóságának engedélyeivel ( HU 13 100032, HU 04 2 00272).

A 2019-es debreceni Farmer Expo óta eltelt bő egy évben a HERBAMIX TRADE KFT. a legújabb fejlesztéseinek kikísérletezésével foglalkozott. Még 2018 őszén döntött úgy a Magyar Államkincstár, hogy a cég alkalmas arra, hogy támogassa azokat a fejlesztéseit,

amelyekkel olyan megoldásokat ad az állattartó gazdák kezébe, amelyekkel csökkenteni tudják az intenzív állattartás antibiotikum felhasználását.

A 2020-as kiállításon a 2018-ban elkezdett fejlesztéseinket mutattuk be, az azóta a gazdák körében is elismert HERBAMIX INDÍTÓ – HERBAMIX NEVELŐ – HERBAMIX BEFEJEZŐ – HERBAMIX SZAPORÍTÓ – HERBAMIX HASFOGÓ oldatainkat.

Van, aki azért kedvelte meg, mert jól áttekinthető, egyszerűen elsajátítható elv mentén szolgálja ki az intenzív állattartás igényeit, van, aki azért, mert sikeresen javítja a szaporodásbiológiai mutatókat, van, aki azért, mert antibiotikum nélkül tudja a hasmenéseket megelőzni.

Egyre több állattartó tapasztalja meg azt, hogy a gyógynövények hatóanyagra sztenderdizált illóolajait és kivonatait tartalmazó HERBAMIX-termékekkel egy teljes körű, hatékony megelőző program alakítható ki, amellyel csökkennek az állományban a megbetegedések és a kiesések, közben javulnak a termelési paraméterek, mint a testtömeg-gyarapodás és a fajlagos takarmányfelhasználás. A hatékony egészségmegőrző programmal párhuzamosan a csökkenő vágóhídi leadási árak mellett is javul az állattartás jövedelmezősége.

• A HERBAMIX-termékekben használt gyógynövény-illóolajok és -kivonatok magas minőségűek.

• A termékeinket alacsony előállítási költséggel Magyarországon gyártjuk és rövid értékesítési lánccal forgalmazzuk; a vásárlók kiszolgálása rugalmas.

• Az állat-egészségügyi piacon elsőként elindulva, a gyógyszeres probléma megoldások helyett innovatív, gyógynövényes termékek fejlesztése és forgalmazása.

• A felhasználói visszajelzések és igények beépítése új termékek kifejlesztésébe és a régi termékek továbbfejlesztésébe.

• Nagy létszámú állattartó telepeken felmerülő állategészségügyi és termelési paramétereket rontó problémákra tudományos ismeretek alapján összeállított, telep-specifikus, prevenciós, egymással igény szerint kombinálható termékrendszer kialakítása.

A HERBAMIX TRADE KFT. életében a jelenlegi hónapok azzal telnek, hogy a nyertes kutatás-fejlesztési pályázat megvalósításával, új hatóanyag-kombinációk kikísérletezésével, kipróbáltatásával további, új termékekkel segítsünk az állattartó gazdáknak az állományok egészségének megőrzésében, az antibiotikum felhasználás

csökkentésében és a termelési paraméterek javításában.

Elérhetőségek:

Herbamix Trade Kft.

1144 Budapest, Gvadányi u. 13. II.ép. B lépcsőház fszt. 1.

Telefon: 70/3181543

Email: herbamix@herbamix.eu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Repülőtér éjszakája

Az éjszakai reptérlátogatás mellett oldtimer és modern járművek, nosztalgiarepülések, pályaválasztási foglalkozás és repülős talkshow is várja a látogatókat ...

Auer fesztivál nyolcadik alkalommal Veszprémben

Számos ismert külföldi és hazai komolyzenei előadó részvételével nyolcadszor rendezik meg az Auer fesztivált Veszprémben augusztus 2-ától 7-éig.

Felvételi - OH: csütörtökön Pont Ott Parti

Csütörtök este közzéteszik az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyekről a diákok idén is elsőként a Pont Ott Partin értesülhetnek.

Világjátékok

A vasárnapi zárónapon is szerzett két bronzérmet a magyar küldöttség, amely így minden idők legeredményesebb teljesítményét nyújtva 11 arannyal, 7 ezüsttel ...

Hortobágyi lovasnapok

A mátai lovaspályán rendezett díjugrató- és fogathajtó versenyekkel, lovasbemutatókkal ma megkezdődik a hortobágyi lovasnapok háromnapos programsorozata, ...

Fővárosi Állatkert

Jövő hét csütörtöktől elkezdődik az esti séták szezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a kert kulisszái iránt érdeklődő látogatókat várják előzetes ...

 
Ez történt a héten

Dinnyenapot rendeznek Ópusztaszeren

Dinnyenapot és a népi halászat hagyományait bemutató tematikus programokat is rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Állatkerti Fesztivál

Állatos élmények, családi programok, koncertek és előadások várják a közönséget csütörtöktől vasárnapig az Állatkerti Fesztiválon, a Fővárosi Állat- és ...

Palóc Világtalálkozó

A felvidéki Ipolyszécsénykén rendezik meg péntektől az idei Palóc Világtalálkozót. A háromnapos program célja az összetartozás erősítése, a Palócföld hagyományainak, ...

Magyarország tortája

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi ...

ZamJam

A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén, a ZamJam fesztiválon, amely csütörtökön indul és szombatig tart ...

Veterán autós nap

Veterán autók és motorok, egy repülőgép és egész napos programok várják az érdeklődőket a Veteránok az Északiban elnevezésű veterán autós napon szombaton ...

 
 
weather failed, check feed URL