Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Herbamix Trade Kft.

Dátum: 2021.08.16. hétfő
 
 
 
 
 

Cégünk saját fejlesztésű, haszonállatok számára összeállított, gyógynövény tartalmú kiegészítő-takarmányokat gyárt és forgalmaz 2005 óta. 2010-re alakult ki a 10 termékből álló HERBAMIX-termékcsalád.

 

Miben tudunk segíteni?

Az indikáció specifikus, gyógynövények illóolajait és kivonatait, vitaminokat és mikroelemeket tartalmazó termékekkel az állattartók külön-külön is megelőzhetnek, vagy „kezelhetnek” egy-egy problémát, ugyanakkor együtt, egy komplex rendszerben alkalmazva teljes körű, a haszonállatok minden igényét kielégítő technológiák is kialakíthatók.

Gyógynövényekkel visszaállítjuk az állatok egészségét

Termékfejlesztéseinket az a felismerés indokolta, hogy az utóbbi két évtized intenzív tenyésztői munkája és takarmányozás-tudományi fejlesztései révén a haszonállatok termelése szuper intenzívvé vált, ugyanakkor az állatok egészségügyi paraméterei, ellenálló képességük sokat romlottak, elsősorban a hajtatott termelési körülmények miatti anyagcserezavarok kompenzálatlansága révén.

Az állattartók elismerését a legmarkánsabban az általunk alkalmazott gyógynövények széles spektrumú antimikrobális hatása vívja ki és teszi Őket rendszeres felhasználókká, biztosítva cégünk számára a folyamatos fejlődést és új termékek kifejlesztését.

Komplex és gyors megoldás

Olyan baktérium-, gomba- és protozoa-ellenes hatású termékeket tudunk az állattartók kezébe adni, melyek vénymentesen forgalmazhatóak és nincs élelmezés- egészségügyi várakozási idejük. Sikeresen tudnak „kezelni” kevert fertőzéseket, ahol egy, vagy több vírus fertőzése után szövődményként bakteriális fertőzések is fellépnek.

Tudományos háttér

Munkákkal felkeltettük a tudományos világ érdeklődését is. Dr. Mézes Miklós professzor (aki a gödöllői Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszékének vezetője és a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja) és munkatársai vezetésével folyamatosan újabb és újabb termék kipróbálási kísérleteket végzünk a gyakorlatban és nagyüzemi állattartó telepeken.

Eddigi eredményeink hazai és nemzetközi szinten:

 
 

létrehoztunk egy speciális terméksort

egy rendszert a vitaminok és gyógyszerek határmezsgyéjén

kialakítottunk egy egyedi arculatot

független szereplőivé váltunk az állatgyógyászati piacnak

 
 

szakértőivé és piacvezetőivé váltunk a témának

folyamatosan bővítjük termékeink körét

elindítottuk az exportot a környező Európai Uniós országokba

A gyártáshoz és a forgalmazáshoz rendelkezünk a NÉBIH Állategészségügyi Igazgatóságának engedélyeivel ( HU 13 100032, HU 04 2 00272).

A 2019-es debreceni Farmer Expo óta eltelt bő egy évben a HERBAMIX TRADE KFT. a legújabb fejlesztéseinek kikísérletezésével foglalkozott. Még 2018 őszén döntött úgy a Magyar Államkincstár, hogy a cég alkalmas arra, hogy támogassa azokat a fejlesztéseit,

amelyekkel olyan megoldásokat ad az állattartó gazdák kezébe, amelyekkel csökkenteni tudják az intenzív állattartás antibiotikum felhasználását.

A 2020-as kiállításon a 2018-ban elkezdett fejlesztéseinket mutattuk be, az azóta a gazdák körében is elismert HERBAMIX INDÍTÓ – HERBAMIX NEVELŐ – HERBAMIX BEFEJEZŐ – HERBAMIX SZAPORÍTÓ – HERBAMIX HASFOGÓ oldatainkat.

Van, aki azért kedvelte meg, mert jól áttekinthető, egyszerűen elsajátítható elv mentén szolgálja ki az intenzív állattartás igényeit, van, aki azért, mert sikeresen javítja a szaporodásbiológiai mutatókat, van, aki azért, mert antibiotikum nélkül tudja a hasmenéseket megelőzni.

Egyre több állattartó tapasztalja meg azt, hogy a gyógynövények hatóanyagra sztenderdizált illóolajait és kivonatait tartalmazó HERBAMIX-termékekkel egy teljes körű, hatékony megelőző program alakítható ki, amellyel csökkennek az állományban a megbetegedések és a kiesések, közben javulnak a termelési paraméterek, mint a testtömeg-gyarapodás és a fajlagos takarmányfelhasználás. A hatékony egészségmegőrző programmal párhuzamosan a csökkenő vágóhídi leadási árak mellett is javul az állattartás jövedelmezősége.

• A HERBAMIX-termékekben használt gyógynövény-illóolajok és -kivonatok magas minőségűek.

• A termékeinket alacsony előállítási költséggel Magyarországon gyártjuk és rövid értékesítési lánccal forgalmazzuk; a vásárlók kiszolgálása rugalmas.

• Az állat-egészségügyi piacon elsőként elindulva, a gyógyszeres probléma megoldások helyett innovatív, gyógynövényes termékek fejlesztése és forgalmazása.

• A felhasználói visszajelzések és igények beépítése új termékek kifejlesztésébe és a régi termékek továbbfejlesztésébe.

• Nagy létszámú állattartó telepeken felmerülő állategészségügyi és termelési paramétereket rontó problémákra tudományos ismeretek alapján összeállított, telep-specifikus, prevenciós, egymással igény szerint kombinálható termékrendszer kialakítása.

A HERBAMIX TRADE KFT. életében a jelenlegi hónapok azzal telnek, hogy a nyertes kutatás-fejlesztési pályázat megvalósításával, új hatóanyag-kombinációk kikísérletezésével, kipróbáltatásával további, új termékekkel segítsünk az állattartó gazdáknak az állományok egészségének megőrzésében, az antibiotikum felhasználás

csökkentésében és a termelési paraméterek javításában.

Elérhetőségek:

Herbamix Trade Kft.

1144 Budapest, Gvadányi u. 13. II.ép. B lépcsőház fszt. 1.

Telefon: 70/3181543

Email: herbamix@herbamix.eu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL