Idén is országos fülesbagoly-telelőhely-felmérést indít az MME

A lakosság bevonásával tartott akció január 29-től február 1-ig tart.

Bővebben...
 

Interpack szakvásár Düsseldorf 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Kasz Coop Derecske Zrt.

Dátum: 2020.01.14. kedd
 
 
 
 

A KASZ-COOP Derecske Mezőgazdasági Kereskedelmi és Műszaki Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság 1998-ban kezdte meg működését, miután a mezőgazdasági gépkereskedelem kinőtte az 1990-ben alapított KASZ-COOP Kft. kereteit.

 
 

Tevékenységünket három nagy szegmensre bonthatjuk:

-Gépkereskedelem

-Alkatrészkereskedelem

-Szerviz

A gépkereskedelmi üzletágunk további 5 területre tagolódik

 
 

-Önjárógép üzletág

-Munkagép üzletág

-Öntözési üzletág

 
 

-Létesítmény üzeltág

-Gazdabolt

A kezdetek...

- 1990

 
 

Megalakul a Zrt jogelődje, a KASZ-COOP Kft 1.450.000.-Ft törzstőkével. Fő tevékenység a mezőgazdasági gépi szolgáltatás és a gépkereskedelem. Az árbevétel nagy részét a használt mezőgazdasági gépek értékesítése jelentette. A külkereskedelmi tevékenység és az új gépek eladása, a Németországban és Romániában vásárolt új és használt gépek importjával, valamint a szovjet utódállamokba és Romániába irányuló exporttal kezdődött. A kereskedelem mellett a másik tevékenység a gépi bérmunka szolgáltatás valamint a növénytermesztés volt. 350 hektáron termeltek búzát, kukoricát, cukorrépát.

- 1993

Új szolgáltatások a portfólióban: alkatrészforgalmazás és szerviz szolgáltatás.

- 1994

 
 

Kibővül a tulajdonosi kör valamint a törzstőkét 56.500.000.-Ft-ra emelik. A növénytermesztésben és éllattenyésztésben áttérnek a fejlett nyugati technológiákra. A művelt földterület nagysága a kezdeti 350 hektárról 3000 hektárra nő, valamint az évi 12.000 db hízót kibocsátó 600 db kocás sertéstelep, és az évi 4.500.000.-liter tejet előállító 500 db Holstein Fríz fajtából álló szarvasmarha telep mind a fejlődést mutatja.

- 1997

Új tevékenységgel bővül a vállalkozás: 17 ha intenzív alma ültetvényt telepítettek, ami ma már a térség gyümölcstermesztésének a központja. A 17 hektár terület 174 hektárra nőtt, az alma mellett japán szilvát és meggyet termesztenek és a termést a 2500 tonna kapacitású hűtőházban tárolják, dolgozzák fel.

Közel a cél...

- 1998

A tulajdonosok szétválasztják a termelést és a kereskedelmet és ezzel megalakul a KASZ-COOP DERECSKE Mezőgazdasági Kereskedelmi és Műszaki Szolgáltató Részvénytársaság, amelynek 100%-ban a Kft a tulajdonosa.

A Részvénytársaság csak kereskedelemmel és a hozzá kapcsolódó szolgáltatással foglalkozik, ami mezőgazdasági gép- és alkatrész forgalmazást, valamint szerviz szolgáltatást jelent.

A kínálati palettán a magyarországi mezőgép gyártók gépein kívül megtalálható az osztrák VOGEL&NOOT, a német GERINGHOFF, FELLA, az olasz WOLAGRI, GAMBETTI, FIORINI, a dán KONGSKILDE, az angol SIMBA és CASE IH gyár termékei, amelyeket hazai importőrökön keresztül szereztek be. Természetesen azóta folyamatos portfólió frissítés jellemzi a cég működését.

- 2000

Új márka a termékpalletán: a részvénytársaság kizárólagos joggal megkezdi Magyarországon és Ukrajnában az olasz RM cég öntöző berendezéseinek forgalmazását, amellyel piacvezető pozíciót ér el 2003-ban és 2004-ben is.

8 cégből megalakul az Agrotechnika Hungaria Kft, amely az országos lefedettséget biztosította a benne szereplő cégeknek.

Új szolgáltatások a vevők irányába: pályázatkészítés, teljes körű bank- és hitelügyintézés, szakmai tanácsadás.

- 2002

A németországi STRAUTMANN cég is csatlakozik a partner listához. Elsősorban takarmánykeverő-kiosztó kocsikat, valamint trágyaszóró és mezőgazdasági pótkocsikat kínál továbbértékesítésre.

Év végén megszületik a megállapodás a SAME traktorgyártó céggel, hogy gyártmányait Magyarország területén a KASZ-COOP Derecske Rt forgalmazza. Fontos szempont volt a cég részéről, hogy a SAME márka név nagy ismertségnek és elismerésnek örvend mind Nyugat-Európában és mind Dél-Amerikában, ahol több mint 10%-os piaci részesedéssel bír.

Szintén ebben az évben kerül átadásra a 600 m²-es szerelő csarnok, ahol az eladott gépek üzembe helyezését, szervizelését, garanciális és garancia időn túli javítását 13 fős szekembergárda végzi. Öt szerviz autó áll a szerelők rendelkezésére, hogy akár a helyszínen, a gazdáknál el tudják végezni a kötelezően előírt felülvizsgálatokat, valamint a kisebb javításokat.

- 2003

A LEMKEN cég is csatlakozik a beszállítókhoz, amely márka Németországban a legkedveltebb mezőgazdasági márkák közé tartozik.

A portfólió javítás mellett nagy hangsúlyt fektet a részvénytársaság az értékesítés utáni szolgáltatásra is. Közel 2000 m² alapterületű raktárhelyiség áll a vásárlók rendelkezésére 300.000.000.-Ft (800.000.-Euro) árukészlettel, ahol a cég által forgalmazott gépek mellett más márkák alkatrészeinek értékesítése is történik.

- 2004

Piackeresés új iparágak bevonásával. A prtfólióban meglenik a szlovák WAY Industry a. s. gyár terméke, a csúszó-kormányzású LOCUST homlokrakodó, amely valamennyi iparágban kiválóan alkalmazható - bár fő prioritási terület az építőipar és a mezőgazdaság.

A vevők gyorsabb és előnyösebb kiszolgálása érdekében új telephely létesül Füzesabonyban.

Különválás...

- 2005

A gazdasági törvényekben bekövetkező változások miatt, az addigi Rt-ből Zrt (zártkörűen működő) lesz.

Azonban az év legfontosabb eseménye a vállalat szempontjából, hogy jogilag is különválik a részvénytársaság a káefté-től. A részvények nagy része két természetes személy kezébe kerül.

Új telephely Békéscsabán.

Új bálázó. A GALLIGNANI bálázók váltják fel a cég által eddig forgalmazott WOLAGRI márkát. A fő ok a megbízhatóság és a csúcsminőség.

- 2006

Elindul a létesítmény üzletág a BONFANTI szárítók és tárolók portfólióba vételével.

Augusztusban megnyitjuk GAZDABOLT-unkat a derecskei telephelyünkön. Fő prioritásai: kertészeti kisgépek, szerszámok, tó- és kerttechnika.

- 2007

Jelentős mérföldkő a cég életében, hogy megnyítjuk első külföldi telephelyünket romániában Nagyváradon, KASZ-COOP SRL néven. Ezzel a cég elindult a nemzetközivéválás útján.

Januárban megkezdjük a SCHäFFER rakodók értékesítését, amely új technológiát képvisel a rakodógépek piacán. Emellett már három megyében (Heves, Békés és Csongrád) gyakoroljuk Magyarország legkedveltebb traktormárkájának, a ZETOR-nak a forgalmazását K-C Zetor Kft néven.

Olyan termékek kerülnek a portfóliónkba, mint a professzionális hígtrágyakezelést megvalósító SAMSON gépek ill. a DE CLOET dohánybetakarító gépek, amellyel Magyarországon egyedüli forgalmazóként kínáljuk a dohánytermesztés teljes folyamatának gépesítését a termelőknek.

- 2008

Újabb külföldi telephelyet nyítunk Diprom néven. A cég Szerbiában kínálja a KASZ-COOP termékeit.

Újra felkerül a LINDSAY márka öntözési üzletágunkba, amely évek óta vezető szerepet játszik hazánk mezőgazdaságának gépesítésében.

Elérhetőségek:

Web: www.kasz-coop.hu

Központ-Derecske (önjárók):

Győri Sándor

Tel.: (+36)30/525-2022

E-mail: gyori.sandor@kasz-coop.hu

Központ-Derecske (öntözés+munkagépek):

Bartalis Levente

Tel.:(+36)30/278-0944

E-mail: bartalis.levente@kasz-coop.hu

Központ-Műszaki Kisgépek Boltja:

Szántó Sándor

Tel.: (+36)30/969-1418

E-mail: szanto.sandor@kasz-coop.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Hymato Kft.

Újra nyitottunk a mezőgazdaság felé. Ezekre a feladatokra alapítottuk a BIOPOL Kft.-t. Huminsav alapú növényi és állati rendszerekben alkalmazható ...

ImmunPro és LipoCell C1000

Mi a Hymato Productsnál követjük a trendeket, figyeljük, merre tart a világ, milyen népbetegségekre – például a gluténérzékenység problémájára, autoimmun ...

Mészöly-centenárium

A januári alkalmon Mészöly Miklós élete, munkássága és Polcz Alainnel kötött 53 évnyi házassága elevenedik meg irodalmi művek és levelek tükrében.

Stork Natasa a legígéretesebb európai színész-tehetségek között

Stork Natasát a kontinens tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion február végén, miután a magyar színésznőt beválasztották ...

22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

Online rendezik meg a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált január 13. és 16. között az Orkesztika Alapítvány Youtube-csatornáján és a fesztivál Fac ...

Filharmónia Magyarország

Januárban is koncertekkel várja közönségét a Filharmónia Magyarország virtuális koncertterme, 11-én a Szegedi Szimfonikus Zenekar és Balogh Ádám zongoraművész ...

 
Ez történt a héten

Cifrapalota Sisi-kiállítás

Virtuálisan bejárható lett a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyének népszerű Sisi-tárlata.

Hagyományok Háza jubileumi év

A Folkstúdió ünnepi adásával kezdődik a magyar kultúra napján az idén 20 éves Hagyományok Háza és a 70 éves Magyar Állami Népi Együttes jubileumi éve.

Nyíregyházi Állatpark

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Francois Leleux oboaművész, karmester közreműködésével ad szünet nélküli online hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtökön a budapesti Z ...

A magyar kultúra napja

Schubert zenéjével nyitja a 2021-es évet pénteken, a magyar kultúra napján a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, amely januárban és februárban két online ...

Goai Nemzetközi Filmfesztivál

Az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében lesz Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének világpremierje Indiában.

 
 
weather failed, check feed URL