Férfi vízilabda Magyar Kupa

A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat.

Bővebben...
 

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Kasz Coop Derecske Zrt.

Dátum: 2020.01.14. kedd
 
 
 
 

A KASZ-COOP Derecske Mezőgazdasági Kereskedelmi és Műszaki Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság 1998-ban kezdte meg működését, miután a mezőgazdasági gépkereskedelem kinőtte az 1990-ben alapított KASZ-COOP Kft. kereteit.

 
 

Tevékenységünket három nagy szegmensre bonthatjuk:

-Gépkereskedelem

-Alkatrészkereskedelem

-Szerviz

A gépkereskedelmi üzletágunk további 5 területre tagolódik

 
 

-Önjárógép üzletág

-Munkagép üzletág

-Öntözési üzletág

 
 

-Létesítmény üzeltág

-Gazdabolt

A kezdetek...

- 1990

 
 

Megalakul a Zrt jogelődje, a KASZ-COOP Kft 1.450.000.-Ft törzstőkével. Fő tevékenység a mezőgazdasági gépi szolgáltatás és a gépkereskedelem. Az árbevétel nagy részét a használt mezőgazdasági gépek értékesítése jelentette. A külkereskedelmi tevékenység és az új gépek eladása, a Németországban és Romániában vásárolt új és használt gépek importjával, valamint a szovjet utódállamokba és Romániába irányuló exporttal kezdődött. A kereskedelem mellett a másik tevékenység a gépi bérmunka szolgáltatás valamint a növénytermesztés volt. 350 hektáron termeltek búzát, kukoricát, cukorrépát.

- 1993

Új szolgáltatások a portfólióban: alkatrészforgalmazás és szerviz szolgáltatás.

- 1994

 
 

Kibővül a tulajdonosi kör valamint a törzstőkét 56.500.000.-Ft-ra emelik. A növénytermesztésben és éllattenyésztésben áttérnek a fejlett nyugati technológiákra. A művelt földterület nagysága a kezdeti 350 hektárról 3000 hektárra nő, valamint az évi 12.000 db hízót kibocsátó 600 db kocás sertéstelep, és az évi 4.500.000.-liter tejet előállító 500 db Holstein Fríz fajtából álló szarvasmarha telep mind a fejlődést mutatja.

- 1997

Új tevékenységgel bővül a vállalkozás: 17 ha intenzív alma ültetvényt telepítettek, ami ma már a térség gyümölcstermesztésének a központja. A 17 hektár terület 174 hektárra nőtt, az alma mellett japán szilvát és meggyet termesztenek és a termést a 2500 tonna kapacitású hűtőházban tárolják, dolgozzák fel.

Közel a cél...

- 1998

A tulajdonosok szétválasztják a termelést és a kereskedelmet és ezzel megalakul a KASZ-COOP DERECSKE Mezőgazdasági Kereskedelmi és Műszaki Szolgáltató Részvénytársaság, amelynek 100%-ban a Kft a tulajdonosa.

A Részvénytársaság csak kereskedelemmel és a hozzá kapcsolódó szolgáltatással foglalkozik, ami mezőgazdasági gép- és alkatrész forgalmazást, valamint szerviz szolgáltatást jelent.

A kínálati palettán a magyarországi mezőgép gyártók gépein kívül megtalálható az osztrák VOGEL&NOOT, a német GERINGHOFF, FELLA, az olasz WOLAGRI, GAMBETTI, FIORINI, a dán KONGSKILDE, az angol SIMBA és CASE IH gyár termékei, amelyeket hazai importőrökön keresztül szereztek be. Természetesen azóta folyamatos portfólió frissítés jellemzi a cég működését.

- 2000

Új márka a termékpalletán: a részvénytársaság kizárólagos joggal megkezdi Magyarországon és Ukrajnában az olasz RM cég öntöző berendezéseinek forgalmazását, amellyel piacvezető pozíciót ér el 2003-ban és 2004-ben is.

8 cégből megalakul az Agrotechnika Hungaria Kft, amely az országos lefedettséget biztosította a benne szereplő cégeknek.

Új szolgáltatások a vevők irányába: pályázatkészítés, teljes körű bank- és hitelügyintézés, szakmai tanácsadás.

- 2002

A németországi STRAUTMANN cég is csatlakozik a partner listához. Elsősorban takarmánykeverő-kiosztó kocsikat, valamint trágyaszóró és mezőgazdasági pótkocsikat kínál továbbértékesítésre.

Év végén megszületik a megállapodás a SAME traktorgyártó céggel, hogy gyártmányait Magyarország területén a KASZ-COOP Derecske Rt forgalmazza. Fontos szempont volt a cég részéről, hogy a SAME márka név nagy ismertségnek és elismerésnek örvend mind Nyugat-Európában és mind Dél-Amerikában, ahol több mint 10%-os piaci részesedéssel bír.

Szintén ebben az évben kerül átadásra a 600 m²-es szerelő csarnok, ahol az eladott gépek üzembe helyezését, szervizelését, garanciális és garancia időn túli javítását 13 fős szekembergárda végzi. Öt szerviz autó áll a szerelők rendelkezésére, hogy akár a helyszínen, a gazdáknál el tudják végezni a kötelezően előírt felülvizsgálatokat, valamint a kisebb javításokat.

- 2003

A LEMKEN cég is csatlakozik a beszállítókhoz, amely márka Németországban a legkedveltebb mezőgazdasági márkák közé tartozik.

A portfólió javítás mellett nagy hangsúlyt fektet a részvénytársaság az értékesítés utáni szolgáltatásra is. Közel 2000 m² alapterületű raktárhelyiség áll a vásárlók rendelkezésére 300.000.000.-Ft (800.000.-Euro) árukészlettel, ahol a cég által forgalmazott gépek mellett más márkák alkatrészeinek értékesítése is történik.

- 2004

Piackeresés új iparágak bevonásával. A prtfólióban meglenik a szlovák WAY Industry a. s. gyár terméke, a csúszó-kormányzású LOCUST homlokrakodó, amely valamennyi iparágban kiválóan alkalmazható - bár fő prioritási terület az építőipar és a mezőgazdaság.

A vevők gyorsabb és előnyösebb kiszolgálása érdekében új telephely létesül Füzesabonyban.

Különválás...

- 2005

A gazdasági törvényekben bekövetkező változások miatt, az addigi Rt-ből Zrt (zártkörűen működő) lesz.

Azonban az év legfontosabb eseménye a vállalat szempontjából, hogy jogilag is különválik a részvénytársaság a káefté-től. A részvények nagy része két természetes személy kezébe kerül.

Új telephely Békéscsabán.

Új bálázó. A GALLIGNANI bálázók váltják fel a cég által eddig forgalmazott WOLAGRI márkát. A fő ok a megbízhatóság és a csúcsminőség.

- 2006

Elindul a létesítmény üzletág a BONFANTI szárítók és tárolók portfólióba vételével.

Augusztusban megnyitjuk GAZDABOLT-unkat a derecskei telephelyünkön. Fő prioritásai: kertészeti kisgépek, szerszámok, tó- és kerttechnika.

- 2007

Jelentős mérföldkő a cég életében, hogy megnyítjuk első külföldi telephelyünket romániában Nagyváradon, KASZ-COOP SRL néven. Ezzel a cég elindult a nemzetközivéválás útján.

Januárban megkezdjük a SCHäFFER rakodók értékesítését, amely új technológiát képvisel a rakodógépek piacán. Emellett már három megyében (Heves, Békés és Csongrád) gyakoroljuk Magyarország legkedveltebb traktormárkájának, a ZETOR-nak a forgalmazását K-C Zetor Kft néven.

Olyan termékek kerülnek a portfóliónkba, mint a professzionális hígtrágyakezelést megvalósító SAMSON gépek ill. a DE CLOET dohánybetakarító gépek, amellyel Magyarországon egyedüli forgalmazóként kínáljuk a dohánytermesztés teljes folyamatának gépesítését a termelőknek.

- 2008

Újabb külföldi telephelyet nyítunk Diprom néven. A cég Szerbiában kínálja a KASZ-COOP termékeit.

Újra felkerül a LINDSAY márka öntözési üzletágunkba, amely évek óta vezető szerepet játszik hazánk mezőgazdaságának gépesítésében.

Elérhetőségek:

Web: www.kasz-coop.hu

Központ-Derecske (önjárók):

Győri Sándor

Tel.: (+36)30/525-2022

E-mail: gyori.sandor@kasz-coop.hu

Központ-Derecske (öntözés+munkagépek):

Bartalis Levente

Tel.:(+36)30/278-0944

E-mail: bartalis.levente@kasz-coop.hu

Központ-Műszaki Kisgépek Boltja:

Szántó Sándor

Tel.: (+36)30/969-1418

E-mail: szanto.sandor@kasz-coop.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Érsekkerti Nyári Játékok

Tizedik alkalommal rendezik meg idén az Érsekkerti Nyári Játékokat Egerben.

Este nyit a Müpa autós koncertmozija

A Fesztivál Színház élő koncertjei várják a közönséget a Müpa szerda este nyíló autósmozijában, ahol elsőként a Nemzeti Filharmonikus Zenekart láthatják ...

7. Vertigo Filmhét

Huszonnégy nemzetközi és magyar film - közülük négy az országos premier előtt - lesz látható a 7. Vertigo Filmhét során július 22-29. között a budapesti ...

Richter Flórián Cirkusz nyáron Zamárdiban

Drónok a porondon címmel mutat be új produkciót a Richter Flórián Cirkusz szerdától Zamárdiban.

38. Balaton-átúszás

A tervek szerint augusztus 1-jén lesz a 38. Lidl Balaton-átúszás, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők, és a balatonboglári Platán strandra ...

Nyíltvízi úszósorozat

Három magyar tájegységen, három szabadtéri víztípusban kerül sor az open water tournament (OWT) elnevezésű versenyre július 11. és augusztus 22. között.

 
Ez történt a héten

Women On Water Hungary

Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlázást a nők körében a Women On Water (WOW) Hungary.

Bujtor István Filmfesztivál

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.

Mézesvölgyi Nyár

Musicalek és vígjátékok is várják a közönséget a Mézesvölgyi Nyár fesztiválon Veresegyházán.

Retro hétvége a MÁV-nál

424-es gőzmozdony vontatta személyvonat halad Ábrahámhegynél a MÁV Retro hétvégéjén.

Cannes

Egy magyar vizsgafilmet, Beleznai Márk Agapé című rendezői diplomafilmjét is beválogatták a 73. cannes-i fesztiválnak a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató ...

Sportújságírás Világnapja

Globális, online konferenciát tart csütörtökön délután a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) abból az alkalomból, hogy július 2-a a Sportújságírás ...

 
 
weather failed, check feed URL