NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

MAHART Container Center Kft.

Dátum: 2021.10.12. kedd
 
 
 
 
 

Mahart Container Center Kft. a magyarországi piac meghatározó konténer terminálja, a kombináltfuvarozási folyamatok trimodális elosztó központjaként a terminál konténerek átrakását, tárolását, javítását, és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat végez ügyfeleinek.

 

A terminál 1998-ban elkezdett önálló működésekor 39.000 m2 tárolóterülettel, konténer bakdaruval, és különböző konténerrakodó mobil eszközökkel rendelkezett. A tulajdonosok döntése alapján a terminál 2006-tól nagyarányú fejlesztésekbe, és bővítésbe kezdett, melynek eredményeképpen bővült, és új gépekre lecserélődött a rakodógép flotta, továbbá évről évre több ezer négyzetméterrel nőtt a terminál tároló és konténerkezelő területe.

 
 

A fejlesztési projektek eredményeképpen a terminál 2018 február óta rendelkezésre álló kapacitása a következő: Konténer rakodási kapacitás: 240.000 TEU/év. Tárolási kapacitás: 7.200 TEU (rakott+üres tárolási kapacitás).

A terminál jelenleg az alábbi eszközökkel, infrastruktúrával rendelkezik:

11,1 ha tárolóterület (111.000 m2)

2×690 m + 3×300 m rakodó vágány

 
 

220 m rakodó partfal

1 db konténer bakdaru (30 t)

6 db teleszkópgémes konténerrakodó gép (Kalmar, 45 t)

5 db teleszkópgémes üres konténerrakodó (Kalmar, 10 t)

2 db Kalmar terminál traktor

 
 

74 db elektromos csatlakozás

Javítóműhely

Veszélyes (ADR/RID) konténeres áru tárolótér

Konténer vámvizsgáló, áruátrakó hely

Irányvonat projektek

 
 

Terminál a vele együttműködő vasúti operátor társaságok révén szerteágazó, Európán belüli vonatprojekteket kezel. Mahart Container Centerről a terminállal együttműködő vasúti operátor társaságok révén zárt expressz irányvonatok indulnak Trieszt, Koper, Rijeka, Hamburg, Bremerhaven, Herne, Köln, Rotterdam felé rendszeresen, illetve Salzburg, Linz, Paskov, Kína felé eseti jelleggel. A jelenlegi irányvonati projekteket az alábbi ábra foglalja össze:

Bárka projektek

Trimodális kapcsolati előnyeit kihasználva a MAHART Container Center bárkajáratok indítását is szervezi a vele együttműködő hajóstársaságok, fogadó kikötők közreműködésével. A terminál jelenleg rendszeres bárkajáratot tart fent Budapest-Belgrád-Pancsova-Konstanza útvonalon, és a Duna-Majna-Rajna által biztosított vízi közlekedési úton is, érintve Pozsony, Bécs, Enns, Linz, Regensburg, Frankfurt, Ludwigshafen, Duisburg, Antwerpen kikötőket- utóbbiakat eseti – szpot jelleggel. A vízi közlekedési kapcsolatok fejlesztésére társaságunk fokozottan koncentrál a vízi kapcsolatokban rejlő kihasználatlan potenciál miatt.

Minőségpolitika

A MAHART Container Center Kft. kombináltfuvarozási piacon betöltött szerepe, illetve az ezen a piacon tapasztalható versenyhelyzet alapján Társaság elsődleges célja, hogy komplex, és minőségi szolgáltatásokkal tudjon megjelenni a piaci résztvevők felé, kielégítve azok minden elvárásait, igényeit. A Társaság megbízói felé piacsemleges kereskedelmi politikát folytat, együttműködve minden vasúti, közúti, vízi szereplővel, hajóstársasággal, szállítmányozóval nem téve különbséget, preferenciát közöttük.

Ennek érdekében az MCC Kft. ügyvezetése elkötelezte magát a társaság minőségét befolyásoló tevékenységeit átfogó, az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer bevezetése, továbbá MCC megszerezte az EU-n belül engedélyezett gazdálkodó szervezeteket minősítő AEO kombinált engedélyét is, mely kiterjed a termináli biztonságra, áruvédelemre, és az egyszerűsített vámeljárásokra is, melynek révén Társaság üzemelteti az átmeneti megőrzési vámraktárát, és közvámraktárát.

Az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerint minőségirányítási rendszer kidolgozásakor és fejlesztésekor szabvány követelményein túlmenően, a vevők, valamint a jogszabályi követelmények teljesítését is szabályoztuk minőségirányítási rendszerünk dokumentumaiban. Szolgáltatási tevékenységünk során vezetési folyamataink minden elemében teljesítjük az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeit.

Kiemelt fontosságot tulajdonítunk vevőink megelégedettsége növelésének. Szolgáltatásaink színvonalas képzett szakemberekkel és folyamatosan fejlődő infrastruktúrával kívánjuk biztosítani. Munkatársainktól elvárjuk, hogy munkájukkal és emberi magatartásukkal segítség a társaság külső megítélését és eddig megszerzett piaci pozíciónk megtartását. Ennek érdekében dolgozóinkban tudatosítjuk a minőség ügyének fontosságát és az ehhez való elkötelezettségünket, amit szigorú ellenőrzéssel és a képzés eszközével kívánunk megvalósítani.

Ez a szemlélet és az ezt támogató szigorú szabályozás, reményeink szerint hosszú távon biztosítani tudja kiemelkedő piaci pozíciónkat. Beszállítóinktól, alvállalkozóinktól a miénkhez hasonló ügyfél érzékenységet várunk, ami partnereinknek nyújtott saját szolgáltatásainkhoz szervesen kapcsolódva biztosítja az általunk kitűzött minőségi célok teljesítését.

 
 

Elérhetőségek:

MAHART Container Center Kft.

1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.

Telefon: +36-1-278-3178 +36-1-278-3232

Email: mail@containercenter.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

Giro d'Italia

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának ...

Irodalmi Karaván Erdélybe

Második alkalommal indul útnak az Irodalmi Karaván Erdélybe, melynek során május 11-15. között öt napon keresztül három városban és egy kiemelt könyves ...

 
Ez történt a héten

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

 
 
weather failed, check feed URL