Látó-nívódíj

Babiczky Tibor költő és Horváth Péter író is átveheti az idén a marosvásárhelyi Látó szépirodalmi folyóirat által megítélt nívódíjat, amelyet 30. alkalommal adnak át.

Bővebben...
 

Budapest Hungexpo 2021.11.29-12.05. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

MAHART Container Center Kft.

Dátum: 2021.10.12. kedd
 
 
 
 
 

Mahart Container Center Kft. a magyarországi piac meghatározó konténer terminálja, a kombináltfuvarozási folyamatok trimodális elosztó központjaként a terminál konténerek átrakását, tárolását, javítását, és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat végez ügyfeleinek.

 

A terminál 1998-ban elkezdett önálló működésekor 39.000 m2 tárolóterülettel, konténer bakdaruval, és különböző konténerrakodó mobil eszközökkel rendelkezett. A tulajdonosok döntése alapján a terminál 2006-tól nagyarányú fejlesztésekbe, és bővítésbe kezdett, melynek eredményeképpen bővült, és új gépekre lecserélődött a rakodógép flotta, továbbá évről évre több ezer négyzetméterrel nőtt a terminál tároló és konténerkezelő területe.

 
 

A fejlesztési projektek eredményeképpen a terminál 2018 február óta rendelkezésre álló kapacitása a következő: Konténer rakodási kapacitás: 240.000 TEU/év. Tárolási kapacitás: 7.200 TEU (rakott+üres tárolási kapacitás).

A terminál jelenleg az alábbi eszközökkel, infrastruktúrával rendelkezik:

11,1 ha tárolóterület (111.000 m2)

2×690 m + 3×300 m rakodó vágány

 
 

220 m rakodó partfal

1 db konténer bakdaru (30 t)

6 db teleszkópgémes konténerrakodó gép (Kalmar, 45 t)

5 db teleszkópgémes üres konténerrakodó (Kalmar, 10 t)

2 db Kalmar terminál traktor

 
 

74 db elektromos csatlakozás

Javítóműhely

Veszélyes (ADR/RID) konténeres áru tárolótér

Konténer vámvizsgáló, áruátrakó hely

Irányvonat projektek

 
 

Terminál a vele együttműködő vasúti operátor társaságok révén szerteágazó, Európán belüli vonatprojekteket kezel. Mahart Container Centerről a terminállal együttműködő vasúti operátor társaságok révén zárt expressz irányvonatok indulnak Trieszt, Koper, Rijeka, Hamburg, Bremerhaven, Herne, Köln, Rotterdam felé rendszeresen, illetve Salzburg, Linz, Paskov, Kína felé eseti jelleggel. A jelenlegi irányvonati projekteket az alábbi ábra foglalja össze:

Bárka projektek

Trimodális kapcsolati előnyeit kihasználva a MAHART Container Center bárkajáratok indítását is szervezi a vele együttműködő hajóstársaságok, fogadó kikötők közreműködésével. A terminál jelenleg rendszeres bárkajáratot tart fent Budapest-Belgrád-Pancsova-Konstanza útvonalon, és a Duna-Majna-Rajna által biztosított vízi közlekedési úton is, érintve Pozsony, Bécs, Enns, Linz, Regensburg, Frankfurt, Ludwigshafen, Duisburg, Antwerpen kikötőket- utóbbiakat eseti – szpot jelleggel. A vízi közlekedési kapcsolatok fejlesztésére társaságunk fokozottan koncentrál a vízi kapcsolatokban rejlő kihasználatlan potenciál miatt.

Minőségpolitika

A MAHART Container Center Kft. kombináltfuvarozási piacon betöltött szerepe, illetve az ezen a piacon tapasztalható versenyhelyzet alapján Társaság elsődleges célja, hogy komplex, és minőségi szolgáltatásokkal tudjon megjelenni a piaci résztvevők felé, kielégítve azok minden elvárásait, igényeit. A Társaság megbízói felé piacsemleges kereskedelmi politikát folytat, együttműködve minden vasúti, közúti, vízi szereplővel, hajóstársasággal, szállítmányozóval nem téve különbséget, preferenciát közöttük.

Ennek érdekében az MCC Kft. ügyvezetése elkötelezte magát a társaság minőségét befolyásoló tevékenységeit átfogó, az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer bevezetése, továbbá MCC megszerezte az EU-n belül engedélyezett gazdálkodó szervezeteket minősítő AEO kombinált engedélyét is, mely kiterjed a termináli biztonságra, áruvédelemre, és az egyszerűsített vámeljárásokra is, melynek révén Társaság üzemelteti az átmeneti megőrzési vámraktárát, és közvámraktárát.

Az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerint minőségirányítási rendszer kidolgozásakor és fejlesztésekor szabvány követelményein túlmenően, a vevők, valamint a jogszabályi követelmények teljesítését is szabályoztuk minőségirányítási rendszerünk dokumentumaiban. Szolgáltatási tevékenységünk során vezetési folyamataink minden elemében teljesítjük az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeit.

Kiemelt fontosságot tulajdonítunk vevőink megelégedettsége növelésének. Szolgáltatásaink színvonalas képzett szakemberekkel és folyamatosan fejlődő infrastruktúrával kívánjuk biztosítani. Munkatársainktól elvárjuk, hogy munkájukkal és emberi magatartásukkal segítség a társaság külső megítélését és eddig megszerzett piaci pozíciónk megtartását. Ennek érdekében dolgozóinkban tudatosítjuk a minőség ügyének fontosságát és az ehhez való elkötelezettségünket, amit szigorú ellenőrzéssel és a képzés eszközével kívánunk megvalósítani.

Ez a szemlélet és az ezt támogató szigorú szabályozás, reményeink szerint hosszú távon biztosítani tudja kiemelkedő piaci pozíciónkat. Beszállítóinktól, alvállalkozóinktól a miénkhez hasonló ügyfél érzékenységet várunk, ami partnereinknek nyújtott saját szolgáltatásainkhoz szervesen kapcsolódva biztosítja az általunk kitűzött minőségi célok teljesítését.

 
 

Elérhetőségek:

MAHART Container Center Kft.

1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.

Telefon: +36-1-278-3178 +36-1-278-3232

Email: mail@containercenter.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutatták a Néprajzi Múzeum új arculatát

A megújulást és a jelenkorral való szimbiózist tükrözi a 2022 tavaszán a Városliget mellett, új épületben újranyíló Néprajzi Múzeum kedden bemutatott, ...

Pilinszky 100

Két, ritkán látott Pilinszky-drámával tiszteleg a száz évvel ezelőtt született költő előtt a Radnóti Színház és a Magvető Kiadó. Az Urbi et orbi és a Síremlék ...

Ghost-koncert lesz jövő tavasszal Budapesten

Imperatour című európai koncertsorozata keretében Magyarországon is fellép jövő tavasszal a Ghost. A népszerű svéd rockzenekar 2022. május 18-án játszik ...

Adventi programok és újévi koncert Szentendrén

Adventi gyertyagyújtás, vásár, művészeti és kulturális programok, kiállítások és újévi koncert is várja az érdeklődőket november 28. és január 10. között ...

Képzési információs és élményközpont nyílt Miskolcon

Az országban elsőként Miskolcon nyílt képzési információs és élményközpont, a belvárosban lévő Szakképzési Centrumban, a létesítményt csütörtökön adták át.

Pénteken nyit a Városligeti Műjégpálya

Pénteken 17 órakor megkezdődik a korcsolyaszezon Magyarország legnépszerűbb és leghangulatosabb télisport-helyszínén, a Városligeti Műjégpályán.

 
Ez történt a héten

VOLT Fesztivál

A Muse, a Killers, a Sum41, a Bring Me the Horizon és Yungblud is fellép a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon, amelyet 2022. június 21. és 25. között rendeznek ...

Átadták a Virágos Magyarország fődíjait

Átadták a 28. Virágos Magyarország verseny négy fődíját, a Magyar Turisztikai Ügynökség két különdíját és a fővédnöki díjat, ezzel lezárult az ország legnagyobb ...

Év magyar autóversenyzője

A ralikrossz világbajnokság idei szezonjában dobogós helyezéseket elért Szabó Krisztián lett az Év magyar autóversenyzője a formula.hu internetes szaklap ...

Elindult az utasokat szállító tram-train Hódmező-vásárhely és Szeged között

A tram-trainnel a két város központja 35 perc távolságra kerül egymástól, az utasok a lakásukhoz legközelebbi megállóban, villamosmegállóban felszállva ...

Filmio

Péntek reggeltől vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online ...

23. Magyar Ingatlan-fejlesztési Nívódíj

A Komáromi Csillagerőddel pályázó Városliget Zrt. kapta a 23. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat, valamint az örökségvédelmi kategória I. díját.

 
 
weather failed, check feed URL