Gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díj

Harmadik alkalommal lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjra, amelyekkel a kor kihívásaira praktikus és pragmatikus választ adó embereket ismeri el a Magyar Batthyány Alapítvány.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

"Fehérvári kiskarácsonytól Nagykarácsonyig"

Dátum: 2021.12.08. szerda
 
 
 
 

Az ünnepi díszbe öltözött belvárosban a négy adventi vasárnapon karácsonyi hangulatú kiskoncertek szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort az adventi színpadon. A Városház téren felépített betlehem előtt felidézhetjük a bibliai történetet.

Internetes támogatók

Hagyományosan családi mézeskalácskészítő és díszítő foglalkozással indult a Fehérvári Advent vasárnapi programja, a helyszín ezúttal a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori központi épülete volt. A Városház téren az első gyertya lángjának fellobbanása után felgyúltak a fények a belvárosban, a színpadon zenés műsorok várták a közönséget. Elindult a kisvonat, sokakat vonzott a hópelyhes játék a Varkocs-szobornál és az új vetítés a Zichy ligetnél. Az SZKKK központi épülete ünnepi fényfestésben pompázott sötétedéstől este nyolcig – ez így lesz minden adventi hétvégén.

 
 

Már szombaton is sokan sétálgattak a belvárosban, nézelődtek a karácsonyi vásárban. A Püspöki Palota udvarán fél ötkor lobbant fel az első gyertya lángja, a hangulatos kertben a gyerekek közül sokan felültek a rénszarvas „vontatta” szánra, játszottak a nekik készített kirakósokkal, míg a felnőttek a kézművesek gyönyörű portékáit csodálták. A város koszorúján hagyományosan vasárnap este hat órakor gyújtott gyertyát a polgármester, Cser-Palkovics András és a megyés püspök, Spányi Antal, majd a városvezető a Szent István Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központ nevelőszülői hálózatában élő két kisgyermekkel, a 8 éves Horváth Attilával és a 7 éves Kiss Dalmával együtt kapcsolta fel a díszvilágítását – ezzel megnyílt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által koordinált ünnepváró programsorozat, amely egészen december 24-ig várja vendégeit.

 
 

Az adventi színpadon a gyertyagyújtás előtt az Otti Voice & Bass duó adott karácsonyváró kiskoncertet, majd – mivel a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy a Kisangyalok kara hagyományos műsorát élvezhesse a közönség – Berki Lilla népdalénekes adott elő két dalt azok közül, amelyeket a gyerekek énekeltek volna. (A kisdiákok produkcióját sem kell teljesen nélkülöznünk: a Fehérvár Televízió a következő hetekben rögzíti a kórusok műsorait, és advent utolsó hetében műsorra is tűzi azt.) Az ünnepi fények felkapcsolása után a színpadon ismét Berki Lilla és Varró János énekelt és muzsikált, majd a Zsebszalma trió vette birtokba a színpadot, akik karácsonyi hangulatú gyermekkoncerttel álltak a közönség elé.

A Fehérvári Advent programjai a következő hetekben folytatódnak, vasárnaponként zenés színpadi műsorok várják a közönséget. December elsején a Városház téren 17.30 órakor nyílik az első ablak az élő adventi naptáron, azaz a Városháza épületén. A Városház téren a karácsonyfa mellett mesebeli kisvonat és a betlehem várja a látogatókat. Ünnepi fények csinosítják a nemrég megújult Bartók Béla teret, meserészleteket fedezhet fel, aki benéz ide! A Varkocs-szobornál a korábbi évekből már sokaknak ismerős hópelyhes játékot lehet kipróbálni, de érdemes egészen a Zichy ligetig sétálni, ahol új, különleges élményt ígérő fényvetítést láthatnak az érdeklődő a három királyok főszereplésével. Megnyílt a Kori Liget is, ami kicsinek, nagynak egyaránt jó kikapcsolódást ígér.

Szeretettel hívjuk-várjuk a vendégeket a Fehérvári Adventre! A részletes programok a www.fehervariprogram.hu/fehervari-advent-2021 oldalon olvashatók, ahol az esetleges változásokról is értesülhetnek.

forrás: http://www.fehervariprogram.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Ókeresztény Mauzóleum

Befejeződött a világörökség részét képező pécsi Ókeresztény Mauzóleum rekonstrukciója Pécsen. A műemlék fejlesztését egy csaknem 900 millió forintos támogatással ...

F.A.L.U. fesztivál

Mintegy háromszáz programmal várja a látogatókat a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni (F.A.L.U.) elnevezésű összművészeti fesztivál, amelyet két év kihagyás ...

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének kollégái a néhány hete elhunyt Haumann Péter helyére.

Múzeumok éjszakája

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig ...

Újra megrendezik a szegedi papucs napját

Mesébe illő papucsok, gyerektáncosok és gyerekfoglalkozások mellett papucsvásár is várja az érdeklődőket szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol ...

Várudvar Fesztivál

Várudvar Fesztivállal indul a balatoni régió új kulturális és gasztronómiai központja, a Szigliget Várudvar nyári szezonja június 17-19. közt.

 
Ez történt a héten

Nemzetközi Olimpiai Nap

Olimpiai bajnokok és ötkarikás érmesek köszöntötték együtt csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Napot.

Strandok éjszakája

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

22. Körös-völgyi Sokadalom

A péntektől vasárnapig tartó 22. Körös-völgyi Sokadalommal veszi kezdetét a Gyulai Várszínház augusztus 17-ig tartó 59. évada.

Szent Iván-éj

Különleges Szent Iván-éji programokkal várja a közönséget pénteken este a Fővárosi Állat- és Növénykert: színpadi műsor, tűzzsonglőr-bemutató, planetáriumi ...

Vizes vb 2022

Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszóválogatott tagja készül a 19. FINA vizes világbajnokságra Balatonalmádiban.

Dómkerti Zenés Esték

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a Püspöki Székház udvarán.

 
 
weather failed, check feed URL