Kárpát-medencei Mézfesztivál 2022.12.03-04. Zalaegerszeg

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Nyakas Pince Zrt.

Dátum: 2022.06.07. kedd
 
 
 
 

Birtokunk az Etyek-Budai borvidéken, a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny településen található, melyet nemes egyszerűséggel “Tök”-nek hívnak.

Elsősorban illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérborok készítésével foglalkozunk. Jelenleg 157 hektár saját és még 33 hektár integrált területen gazdálkodunk. A telepített fajták között megtalálható az Irsai Olivér, Chardonnay, Rizlingszilváni, Sauvignon blanc, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kadarka, Pinot noir, Merlot és Kékfrankos. Boraink főleg palackban, redukált környezetben érik el érzékszervi sajátságaik, bukéjuk maximumát.

Pincészetünk rövid története

 
 

1991 óta szőlőtermesztéssel, 1997 óta, pedig borkészítéssel is foglalkozunk. Első sikereinket igen rövid idő alatt elértük, 2002-ben Az Év Bortermelője elismeréssel jutalmazták Malya Ernő volt főborászunkat. Utódja, Nyúlné Dr. Pühra Beáta, a pince főborásza 2019-ben és 2020-ban a legjobb 5 jelölt között szerepelt, 2021-ben, pedig elnyerte Az Év Bortermelője címet. Pincészetünk 2012, 2017 és 2018-ban Magyar Brands díjat nyert, illetve boraink rendszeresen kapnak elismeréseket, díjakat különböző versenyeken.

Borászatunk fejlődése kezdetek óta töretlen. A borok készítése során a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk, melynek köszönhetően kimagasló minőségű borokat tudunk előállítani. 2011-ben a már meglévő pincénk mellett átadásra került mintaboltunk, látványpincénk, valamint a vörösborszőlők és a kiemelt fehér tételek feldolgozását lehetővé tévő „kis” feldolgozónk.

Környezettudatos termelés

Számunkra nagyon fontos a környezettudatos termelés, ezért 2004 óta 90 hektárnyi területen az agrár-környezetgazdálkodási integrált szőlőművelési program által előírtak alapján gazdálkodunk, illetve 2020-tól 11,5 hektár szőlőterülettel részt veszünk a Biokontroll Hungária által tanúsított biogazdálkodásban.

Mintabolt a Nyakas Pince birtokán

 
 

Mintaboltunk 2011-ben nyitotta meg kapuit a Nyakas Pince birtokán a már meglévő pincénk szomszédságában. Jöjjön el boltunkba és ismerkedjen meg palackozott boraink széles választékával, valamint kiváló minőségű folyóborainkkal. A birtok csak 40 percre található Budapesttől.

Birtoklátogatás és borkóstolás

Kíváncsi, hogy hol készülnek boraink? Vegyen részt a Nyakas Pince birtokán lévő borkóstoló programunkon és fedezze fel velünk borászatunkat, borainkat! NYAKAS Pinceséta és kóstoló program legfeljebb 12 fős csoportok részére.

Előzetes bejelentkezés: Nagy Péter, +36-30/410-3505

Elérhetőségek:

Nyakas Pince Zrt.

2073 Tök, Központi major

Telefon: +36 23 341-129

E-mail: info@nyakas.com

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Tóth Krisztina kapja az idei Bertók László Költészeti Díjat

Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, amelyet ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, ...

Campus Fesztivál

Jövőre ismét megrendezik az egyik legnagyobb magyar kulturális eseményt, a debreceni Campus Fesztivált, melyen már biztosan fellép Robin Schulz német dj-producer ...

Ismét Magyarországon a kerekesszékes vívás legjobbjai

Közel három év kihagyást követően rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az IWAS kerekesszékes vívó világkupát. Az év legnagyobb hazai parasport ...

Képregényfesztivált rendeznek a szegedi Somogyi-könyvtárban

Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik ...

Fotókiállítás a Fonóban

Január végéig látható a Fitos Dezső Társulat repertoárját bemutató Jövőnk a hagyomány! című fotókiállítás a Fonó Budai Zeneházban.

Indul a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán

Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.

 
Ez történt a héten

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában.

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat

A díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri ...

Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.

X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futás

Jövő vasárnap rendezik meg a Margitszigeten a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást.

Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága

Ezüstérmet szerzett a magyar bádogos csapat Svájcban, az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán.

Michelin

Pesti István, a Michelin Guide francia étteremkalauz által idén két csillaggal kitüntetett tatai Platán Gourmet séfje az étterem konyhájában.

 
 
weather failed, check feed URL