Kárpát-medencei Mézfesztivál 2022.12.03-04. Zalaegerszeg

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Pékmester Biscuits Kft.

Dátum: 2022.06.21. kedd
 
 
 
 
 

A Katica Pékséget üzemeltető Pékmester Biscuits Kft.-t 1991-ben alapította a céget jelenleg is vezető Gyenge Katalin.

 

Az elmúlt több mint 30 év során a Katica Pékség komplex szolgáltatásokat nyújtó cégcsoporttá nőtte ki magát. A klasszikus pékség mellett cukrászda, kávé- és teaház, reggelizőterem és dohánybolt is működik. Az eredetileg pékségnek épült gyár induláskor mindössze 150 m2 volt, 380 m2 -es telken. Ma másfél hektáron található pékség és cukrászda, valamint csomagolóüzem és a Katie & Baker kekszcsalád termékei.

A hagyományos és a modern egysége jelenti a jövőt

Az 1990-es évek elején lepsényi pékséget vásárolt a cég. Az 1960-as években pékségnek épült üzem 2010-ig az eredeti kialakításban volt, amikor is az egész épületet újjáépítették. 2018-ban azonban végleg bezárták, hogy átadja helyét egy teljesen új, modern gyártósorral felszerelt, 21. századi gyárnak. Itt készülnek a glutén- és cukormentes kekszek (glutén, tojás, szója, tej, rákfélék, hal, földimogyoró, dió, zeller, mustár, szezám, kén-dioxid, csillagfürt, puhatestűek): a FreeScuits és a HighBake kekszcsalád tagjai.

Gyenge Katalin, aki a Katica Pékség édesanyja és motorja, 2 gyermek édesanyja és 5 unokája büszkélkedhet. A generációváltás is fontos kérdés egy családi vállalkozásban. Ahhoz, hogy minden korosztály megvalósíthassa saját elképzeléseit, a cégnek előre kellett lépnie. Így születtek meg a gluténmentes / vegán kekszek, amelyek indokolták a lepsényi kekszgyár felépítését.

Jelenleg a lepsényi gyár kapacitása 2,2 t/16 h, ami 50-80 tonna/hó nagyságrendű keksz gyártását jelenti.

A Baker Street Kft. a FreeScuits és a HighBake gyártására és forgalmazására jött létre, ügyvezetője Süle Gábor, Katalin fia. Dicséri eltökéltségét és elhivatottságát, hogy a cég már két évvel indulása után számos hazai és nemzetközi termékdíjat tudhat magáénak. A keksz megálmodásakor fontos cél volt, hogy olyan kekszet süssön, amely igazi ízélményt ad azoknak, akik bármilyen ételintoleranciában vagy ételallergiában szenvednek.

2022 nagy sikere, hogy a fogyasztói és szakmai visszajelzések alapján sikerült elérni a célt.

Katica pékség

A Katica több, mint egy pékség

 
 

A Katica az év szinte minden napján nyitva tart, így pékeink az elmúlt 30 évben folyamatosan sütnek friss kenyeret, péksüteményeket, cukrászati ​​termékeket.

Munkatársaink kiváló minőségű, válogatott alapanyagokból, nagy szakértelemmel, szívüket-lelkét beleadva állítják elő többnyire egyedi, kézműves termékeinket. Hiszünk abban, hogy a kenyér lelkét a pék lelkével azonosítjuk. Azt mondjuk, ha „a péknek rossz kedve van, a terméke nem mosolyog”. Búza, teljes kiőrlésű búza és rozs kenyereink kovászos technológiával készülnek. Magyarországon egyedülálló sörös és kovászos kenyerünk vásárlóink ​​kedvence. Közel negyvenféle kenyeret készítünk.

 
 

Legnagyobb büszkeségünk a 2003-ban „Magyar Kézműves Kiváló” címet elnyert, hamuban sült házi kenyerünk, melyet 1-2-3 kg-os változatban, hagyományos magyar fatüzelésű kaptárkemencénkben sütünk.

A finomságok, péksütemények szerelmesei is széles választékot találhatnak a kakaós örvénytől a tésztába tekert bécsi kolbászig. Körülbelül 150 féle termék található a pulton.

A kedvenc „Kenesei nyújtott” egy vékony pelyhes tésztából készült péksütemény, többféle töltelékkel, mint például káposzta, cseresznye, túró. Ezek a termékek is saját fejlesztésűek.

Fontos számunkra, hogy mindig a legjobbat adjuk, ezért az alapanyagok kiválasztása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a termékfejlesztésre és szakembereink továbbképzésére.

Legújabb fejlesztésünk a Katie & Baker termékcsalád. Exkluzív csomagolása 7 különböző ízű sütit tartalmaz, ebből 3 vegán.

Továbbá elkötelezettek vagyunk a fiatalok képzésében, az elmúlt években 300 gyermek gyakorlati képzését biztosítottuk akkreditált képzőhelyként.

A Katica Pékség tulajdonosa, Gyenge Katalin gyakran vesz részt a gyárban az igazgatóság mellett a termékfejlesztésben. Elismert szakemberként a folyamatos megújulásra való törekvéssel inspirálja a csapatot. A cég több munkatársával számos nemzetközi kiállításon vesz részt hazai és nemzetközi versenyeken, az ott szerzett tapasztalatokat saját receptjeinkbe, technológiáinkba építjük be.

Filozófiánk az, hogy a hagyományok adják a legstabilabb alapot, így mindig megtalálhatja a magyar ízlésnek legkedvesebb termékeket.

Kávé- és teaház

 
 

A Kávé- és Teaház vendégszobájában kényelmes, igényes környezetben találkozhat barátaival, üzleti partnereivel vagy pihenhet családjával egy csésze tea vagy egy jó fekete tea kíséretében.

Kisebb rendezvényeknek is szívesen adunk helyszínt, a Kávé-Teaház asztalainál 40 fő fér el.

Cukrászdánkban saját recept alapján is készítünk süteményeket. Frissen készült, minőségi alapanyagokat tartalmazó termékeink közül válogathatnak vendégeink, legyen szó hagyományos sütiről, tortaszeletekről vagy rendelésre készült egész tortákról. Széles kínálatunkban megtalálhatóak könnyű piskóták, habtorták, gyümölcsös, krémes desszertek, de gondolunk speciális diétás vendégeinkre is, így alternatív alapanyagokból is készítünk finomságokat.

Tortáink egyedisége a gondosan válogatott és házilag elkészített alapanyagokban, odafigyelésben és több évtizedes tapasztalatban rejlik. Egy hét alatt több mint 35 féle sütemény készül cukrászdánkban.

 
 

Elérhetőségek:

Pékmester Biscuits Kft.

8174 Balatonkenese, Fő u. 21-23.

Telefon: 88/574-800

Email: info@katicapekseg.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Tóth Krisztina kapja az idei Bertók László Költészeti Díjat

Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, amelyet ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, ...

Campus Fesztivál

Jövőre ismét megrendezik az egyik legnagyobb magyar kulturális eseményt, a debreceni Campus Fesztivált, melyen már biztosan fellép Robin Schulz német dj-producer ...

Ismét Magyarországon a kerekesszékes vívás legjobbjai

Közel három év kihagyást követően rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az IWAS kerekesszékes vívó világkupát. Az év legnagyobb hazai parasport ...

Képregényfesztivált rendeznek a szegedi Somogyi-könyvtárban

Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik ...

Fotókiállítás a Fonóban

Január végéig látható a Fitos Dezső Társulat repertoárját bemutató Jövőnk a hagyomány! című fotókiállítás a Fonó Budai Zeneházban.

Indul a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán

Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.

 
Ez történt a héten

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában.

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat

A díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri ...

Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.

X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futás

Jövő vasárnap rendezik meg a Margitszigeten a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást.

Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága

Ezüstérmet szerzett a magyar bádogos csapat Svájcban, az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán.

Michelin

Pesti István, a Michelin Guide francia étteremkalauz által idén két csillaggal kitüntetett tatai Platán Gourmet séfje az étterem konyhájában.

 
 
weather failed, check feed URL