Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Bővebben...
 


 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Magorganic Kft.

Dátum: 2023.01.19. csütörtök
 
 
 
 

A MagOrganic Cégcsoport 2018-ban alakult több cég összeolvadásából, de tevékenységének alapjai jóval korábbra vezethetők vissza. A Kékessy család tulajdonában álló földeken a második világháború előtti időkben főként szőlő-, gyümölcs-, illetve legendás hírű nemesfűztermesztés zajlott. A kilencvenes években Kékessy Györgyéknek lehetőségük nyílt arra, hogy visszaigényeljék egykori földterületeiket, és egy korszerű, környezettudatos, dinamikusan fejlődő, ökológiai gazdálkodást folytató mezőgazdasági vállalkozást építettek fel a környéken.

Miért érdemes minket választani?

BIO: Cégcsoportunkban kizárólag biogazdálkodást folytatunk, minden tevékenységünket ez a szemléletmód hatja át. Mezőgazdasági termékeinket a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. rendszeres ellenőrzése és tanúsítása mellett állítjuk elő.

FENNTARTHATÓ: Az ökológiai gazdálkodással együtt jár a környezettudatosság is. Alapvető célunk, hogy egészséges környezetben egészséges és biztonságos termékeket állítsunk elő.

INNOVATÍV: Nyitottak vagyunk a technológiai újdonságokra, folyamatosan fejlesztjük gépparkunkat is.

HAGYOMÁNYŐRZŐ: Tevékenységünk során alázattal tekintünk vissza a régmúlt mezőgazdasági gyakorlatára és hagyományainkra. Elődeink iránti tiszteletünket kifejezzük például gulyásaink hagyományos öltözetével, a lóháton történő gulyahajtással, valamint hagyományőrző gazdálkodói szemléletünkkel, értékrendünkkel is.

Fő profilunk

- növénytermesztés

 
 

Jelenleg 1300 hektár szántóföldön és 1500 hektár gyepterületen gazdálkodunk, melyek a Tiszafüredi járásban és a hortobágyi ősgyepeken találhatók. Elsősorban gabonák, olajos növények, szántóföldi zöldségnövények, szemes- és szálastakarmányok ökológiai termesztésével foglalkozunk.

- állattenyésztés

 
 

Elsődleges célunk az őshonos magyar szürkemarha génállományának megőrzése, ennek érdekében a 950–1100 egyedből álló állományunkat fajtatisztán tartjuk. Bio státuszú gulyáink a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságától bérelt Natura 2000 ősgyepen legelnek, télen pedig a cégcsoport által megtermelt bio takarmánnyal látjuk el őket.

- bérmunka

Magas színvonalú gépparkunkban a legmodernebb technológiai eszközökkel állunk megrendelőink rendelkezésére a talajelőkészítéstől a betakarításig. Szerelőműhelyünkben mezőgazdasági és személyautók javítási és gumiszerelési munkálatait is tudjuk vállalni.

- bio termények felvásárlása, kereskedelme

 
 

Cégcsoportunk bio minősítésű mezőgazdasági termények (gabonák, olajos növények és takarmányok) felvásárlásával és értékesítésével is foglalkozik. Fő célunk, hogy olyan együttműködést alakítsunk ki ökológiai gazdálkodást folytató partnereinkkel, amelynek révén minél jobb értékesítési lehetőséget tudunk kínálni nekik. ISO 9001 minőségirányítási rendszer tanúsítványunk – mely áthatja a teljes Cégcsoport működését – garantálja, hogy tevékenységünket a legmagasabb színvonalon végezzük.

 
 

- bértárolás

Két telephelyünkön öt bio magtárban 10 000 tonna termény szakszerű, ellenőrzött tárolását, illetve betakarítás utáni tevékenységét tudjuk biztosítani. Szolgáltatásunkat azoknak a gazdálkodóknak és kereskedőknek kínáljuk, akik bio tanúsítvánnyal rendelkeznek, és felelősséget vállalnak a vegyszermentességért.

- menedzsment szolgáltatások

Magasan képzett, a minőségi fejlődés iránt elkötelezett munkatársaink szívesen vállalnak növénytermesztési és állattenyésztési szakmai tanácsadást, stratégiai tervezést, de szabályozási, ellenőrzési vagy értékesítési tevékenységekben is segítséget tudnak nyújtani.

 
 

- gyógynövénytermesztés

Több hektáros ültetvényünkön – szintén ökológiai gazdálkodás keretén belül – kamillát, cickafarkot, oregánót termesztünk.

MagOrganic Kft.

5244 Tiszaszőlős, külterület 0194 hrsz

tel.: +36 20 216 7186

web: www.magorganic.hu

email: info@magorganic.hu

Facebook: https://www.facebook.com/magorganickft/

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

Chopin-Liszt zenélő okospadot adtak át a Városligetben

Farkas Gábor zongoraművész előadásában Fryderyk Chopin és Liszt Ferenc műveit játszó okospadot adtak át, a magyar-lengyel barátság napján Budapesten, a ...

Velencei Biennále

Nemes Márton festőművész Techno Zen című kiállítását mutatja be a 2024-es Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonjában a Ludwig Múzeum.

 
 
weather failed, check feed URL