Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest, Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra vagy a Mazaher is koncertet ad az idei Budapest Ritmón április 12-től 15-ig.

Bővebben...
 




 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Hajnal Húskombinát Kft.

Dátum: 2022.10.17. hétfő
 
 
 
 

Cégünk 1992-ben alakult, mint Hajnal László magánvállalkozása, aki Győr belvárosában egy 300 m2-es helyiséget vásárolt, aminek az utcafront felőli oldalán kicsiny, alig 20 m2-es üzlethelyiség állt.

Kezdetben hús csontozással foglalkoztunk és az Európai Uniós csatlakozás előtt nagy cégeknek szállítottunk alapanyagot. 2004-től az Állatorvosi rendeletek alapján EU szám hiányában váltásra kényszerültünk. Ekkor vállalkozásunk koncepciója megváltozott: elkezdtük a termékgyártást is. Üzlethelyiségeket kerestünk és felépítettünk egy saját boltokból álló rendszert, amelyet kis üzemünk szolgált ki. Boltjaink kínálata: a mindig friss hús, hagyományos szalonnák, felvágottak, virsli, párizsi. Generáció márkanév magában hordozza, hogy a múltra épült a jövő. A szűkös kapacitás miatt kezdtünk el új üzem építésében gondolkozni. Ezt 2009-ben szeptemberben kiköltöztünk a Győr melletti kis faluba, Vámosszabadira, ahol 6.962 m2-es telken 1.589 m2-es üzemet építettünk fel. Ez a lépésünk logisztikai és környezetcentrikus gondolkozásuk miatt is jó döntésnek bizonyult. Termékeink hagyományos fűrészporos füstöléssel készülnek, az itt létrehozott Ipari park tökéletes „otthona” üzemünknek. A főút választja el a falutól, 14-es főút mellett fekszik. Győr közelsége (8 km) . Termékeinket folyamatosan finomítjuk a vevők visszajelzéseit is figyelembe véve. Szalonnák, vörös áruk, felvágottak terén a piaci kínálati minőség delikát termékei közé tartozunk. Az uniós követelményeknek mindenben megfelelő üzem felépítése után, vállalkozásunk új piacokat keresett. Tőkehúsok, félsertések és csontozott húsrészek forgalmazása mellett , húskészítmények forgalmazása is fellendült. Beszállítói vagyunk a következő üzletláncoknak: SPAR, TESCO, AUCHAN,- saját boltjaink mellett- , területi kis boltok, közel 300.

 
 

A HAJNAL HÚSKOMBINÁT Kft. célja, hogy a felvásárolt tőkehúsból közfogyasztásra, kiváló minőségű, elsődlegesen feldolgozott terméket, tőkehúst, valamint húskészítményeket (bőrös áruk, kolbászok, szalámik, felvágottak, füstölt készítmények és füstölt-főtt készítmények, beleértve a nem gyors páccal készült parasztsonkát is) állítson elő. Az előállítás során törekszünk a vevői igények minél teljesebb kielégítésére és biztosítjuk az előállított élelmiszerek jogszabályi előírásoknak való megfelelőségét. Ennek elérése érdekében a HAJNAL HÚSKOMBINÁT Kft. az élelmiszer termelés során HACCP és IFS élelmiszer-biztonsági rendszeren alapuló minőségirányítási rendszert alkalmaz, ezen keresztül biztosítva működésünk fenntarthatóságát. A minőségirányítási rendszer kiterjed az alapanyag beérkezésétől a feldolgozás és a tárolás minden folyamatára, a termeléshez kapcsolódó és az élelmiszer-termelés biztonsága szempontjából meghatározó gépek, berendezések karbantartására, az üzemi és a személyi higiénia betartására. A HAJNAL HÚSKOMBINÁT Kft. és minden dolgozója felelősségének érzi az élelmiszer-biztonsági előírásoknak való megfelelésen túl a vonatkozó jogszabályi és hatósági előírás betartását, termékeink biztonságát és kifogástalan minőségét. Elkötelezettek vagyunk a környezet védelme iránt, így takarékosan bánunk a rendelkezésre álló természeti erőforrásokkal, energiával; csökkentjük képződő hulladék mennyiségét; nem használunk génmanipulált anyagokat. Megrendelőink MEGBÍZHATÓ partnereként MINŐSÉGI termékeket gyártunk és szállítunk „Családunktól családod asztalára”.

Tanúsítások:

Üzemünk 2009 óta HACCP élelmiszer biztonsági rendszer szerint működik. A később tanúsított IFS FOOD / regisztrációs szám 01 181 00271/ a termék biztonság és a visszaazonosítás legérzékenyebb biztonsági rendszere

• 2012. 11. 24-én sikeres IFS auditunk volt.

 
 

• Első tanúsító audit 2013.12.02-én.

• Minden évben sikeresen megújítjuk

Feladataink a jövőre nézve:

• Termékeink tovább fejlesztése a vásárlói igényeknek megfelelően.

• GMO- és allergén mentes termékek előállítása.

• Hagyományos íz világ megőrzése az útókornak.

• Csomagolásunk fejlesztése: A Húskombinát jelenlegi gépparkja megengedi a szeletelést, illetve a termékek vákuumos és védőgázas csomagolását is.

• Jelenleg fejlesztés alatt áll termékeink külső megjelenése az áruházláncok igényeinek megfelelően.

Díjaink:

2013 szeptemberében elnyertünk két Magyar Termék Nagydíjat, a Hajnal Párizsi és a Hajnal Dán szalámi termékünkkel. Boltjainkban folyamatosan tájékoztatjuk vevőinket minőségi termékeinkről és elnyert díjazásunkról.

 
 

2014 szeptemberében még három termék nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat, Sajtos Párizsi, Juhbeles Virsli és Angol szalonna.

2015-ben Pácolt húsok kategóriában a Frédi szelet magyaros és mustáros ízben, valamint a Füstölt húsok kategóriában a Fűszeres Dió sonka.

2016-ban felvágottak, frikandó sonkák, a szallonába göngyölt fűszeres karaj és a töltött szűzpecsenye többféle ízesítésben Gazdaságért Nívódíjban részesült

2017-ben a Bolognai szósz, a Hagyományos érleléssel készült Parasztsonka nyert Hűség díjat

2017-ben megalapítjuk a Hajnal László emlékdíjat, melyet ezentúl minden évben átadunk

2018-ban az Érték és Minőség nagydíj kiírótanácsának tagjai leszünk, így ettől az évtől kezdődően etikai okokból nem pályázunk

Elérhetőségek:

Hajnal Húskombinát Kft.

9061 Vámosszabadi, Hild József út 13-15.

Telefon: 96/560-418

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Pajtaszínházi Szemle

Január 21-én és 28-án, a következő két szombaton rendezik meg a Pajtaszínházi Szemlét, amelyen 19 megyéből érkező vidéki amatőr társulatok mutatkoznak ...

Megkezdődött a Neumann János-emlékév

Idén lenne százhúsz éves Neumann János matematikus, a jubileum alkalmából egész éves programsorozatot rendez a Neumann Társaság, amelynek nyitóeseményét ...

16. Kecskeméti Animációs Fesztivál

Már lehet nevezni a 16. Kecskeméti Animációs Fesztiválra (KAFF), amely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermést, és amelyet ...

Madách-díj

Madách Imrére emlékeznek születésének 200. évfordulója alkalmából pénteken Balassagyarmaton. A megyei Madách-ünnepségen átadják a Madách-díjakat is, amelyeket ...

Erdei fülesbagoly-telelőhelyek országos felmérése

Pénteken kezdődik és január 23-ig tart az erdei fülesbagoly-telelőhelyek országos felmérése, amelyhez a lakosság segítségét kéri a Magyar Madártani és ...

Semmelweis-szobrot avattak

Semmelweis Ignác szobrát avatták fel szerdán Londonban, a Queen Mary Egyetem orvostudományi karán.

 
Ez történt a héten

Furmint Február Nagy Kóstoló a Hagyományok Házában

Csaknem száz termelő több mint kétszáz furmintját ízlelhetik meg a látogatók a 13. Furmint Február Nagy Kóstolón február 2-án Budapesten, a Hagyományok Házában.

Holtszezon irodalmi fesztivál

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben.

Texhibition

A legújabb textiltrendeket mutatja be a Texhibition című kiállítás február 3. és 26. között a FUGA-ban, a hetedik alkalommal látható válogatásban a magyar ...

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet ...

A népzene ünnepe

Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap gyermekműsor, táncházak és koncertek mutatják be a hazai folkzenét.

Munkácsy Mihály Múzeum

Egy Kohán- és egy Koffán-művel gyarapodott a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum. Kohán György Temetőkert (a kezében) és Koffán Károly Csendélet című a ...

 
 
weather failed, check feed URL