Glass Art NOW!

A velencei Ateneo Venetóban mutatkozhat be a Glass Art NOW! című, csoportos magyar üvegművészeti kiállítás szeptember 1. és 15. között, a 7. The Venice Glass Week nemzetközi üvegművészeti fesztivál keretében.

Bővebben...
 

Styl Brno 2023.08.19-21. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Öko Zrt.

Dátum: 2022.11.16. szerda
 
 
 
 

ÖKO, a görög szógyök egyben az ökológia és az ökonómia szavak előtagjai. Az elnevezések rokonsága a két időlegesen különvált tudomány egységességének szükségét szimbolizálja. Környezet és gazdaság.

Az ÖKO Zrt (eredeti nevén ÖKO Rt) a környezetvédelem interdiszciplináris szakterületein törekszik az ökonómiai és az ökológia szempontrendszereinek közelítésére, a gazdasági döntések környezeti oldalú, nézőpontú előkészítésére.

Az ÖKO Zrt. 1991. szeptemberében alakult, a környezetvédelmi tanácsadói piacon mégis az egyik legrégebbi szereplőnek tekinthető, hiszen a jelenlegi szakmai team csírája már a ’60-as években létrejött, a Vízgazdálkodási Tudományos Kutatóintézet hidroökonómiai kutatócsoportja formájában.

Ezt a magot később a Vízgazdálkodási Intézetbe plántálták át, majd annak utódszervezetében, a Környezetgazdálkodási Intézetben alintézményként, Környezetgazdaságtani Intézetként – fejlődött. Utóbbi intézetben, a nagyobb önállóságot követelő munkák érdekében szerveződött meg az azonos szakmai bázisra épülő Környezeti Rendszerfejlesztő és Tanácsadó Kft. A Kft. gondozásában látott napvilágot – először 1990. októberében – az ÖKO, az ország egyik első független környezetvédelmi szakfolyóirata.

Felismerve, hogy a mindenki számára hiteles környezetvédelmi szakértői tevékenység függetlenséget feltételez, a Kft. egyidejű megszüntetésével 1991 szeptemberében megalakult az ÖKO Zrt, melynek tulajdonosai a cég szakemberei lettek.

Az ÖKO Zrt. tevékenysége rendkívül sokszínű, felöleli a környezetvédelem szinte minden területét, a környezeti vizsgálatoktól, hatásvizsgálatoktól, a vízgazdálkodási, környezetvédelemi jellegű pályázatok előkészítéséig.

A társaság vezetőinek és tagjainak évtizedes szakmai kapcsolatai, ismeretségei és ismertsége lehetővé teszik, hogy a cég nagy és szerteágazóságában nehéz feladatokat vállaljon el, ugyanis az ÖKO Zrt. széles szakértői szatelittel rendelkezik. A cég jó kapcsolatokat tart fönn a kormányzati, önkormányzati és a vállalkozói szférával éppúgy, mint a különféle környezeti és zöldmozgalmakkal, véleménye, tevékenysége számos esetben mindkét kör elismerését kiváltotta.

 
 

Tevékenységünk:

Környezet- és természetvédelem

Évről évre számos stratégiai környezeti vizsgálatot, környezeti hatásvizsgálatot, megvalósíthatósági tanulmányt, illetve környezetvédelmi programot készítünk el.

Vízgazdálkodás

 
 

Tevékenységünk kiterjed a vízkészlet-gazdálkodás, az ár- és belvízvédelem, a települési vízgazdálkodás, az öntözés, a vízvisszatartás, a vízminőség-védelem és a vízügyi politika területére is. Hasonlóan a környezet- és természetvédelemhez, vízgazdálkodási témában is rendszeresen készítünk terveket, programokat, illetve azok vizsgálatát, állapot- és helyzetértékeléseket.

Közgazdasági- pénzügyi tanácsadás

E tevékenységi körünk keretein belül rendszeresen végzünk költség-haszon elemzéseket, gazdasági és társadalmi hatásvizsgálatokat, környezetgazdaságtani elemzéseket. Rendszeresen készítünk költség-, illetve finanszírozási terveket a környezeti, illetve vízügyi szektor számára.

Egyéb (pályázatelőkészítés, hulladékgazdálkodás)

Pályázat és projekt-előkészítések Cégünk rendszeresen részt vesz Európai Uniós, illetve egyéb pályázatok és projektek előkészítésében, előzetes vizsgálati dokumentációk készítésében, illetve különböző pályázatok közbeszerzési dokumentációjának műszaki specifikációjához kapcsolódó szakértői tevékenységet végez.

Hulladékgazdálkodás

Az ÖKO Zrt. fennállása óta számos hulladékgazdálkodási rendszer, illetve hulladéklerakó rekultivációjához kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányát, városi hulladékgazdálkodási terveket készített el.

Elérhetőségek:

ÖKO Zrt.

Székhely: 1013 Budapest, Attila út 16. I. 2.

Postacím: 1253 Budapest. Pf.7.

Telefon/Fax: 212-6093; 212-6094; 489-3579

E-mail cím: oko-rt@oko-rt.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Boglya Feszt

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán ...

Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

 
 
weather failed, check feed URL