Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest, Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra vagy a Mazaher is koncertet ad az idei Budapest Ritmón április 12-től 15-ig.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Öko Zrt.

Dátum: 2022.11.16. szerda
 
 
 
 

ÖKO, a görög szógyök egyben az ökológia és az ökonómia szavak előtagjai. Az elnevezések rokonsága a két időlegesen különvált tudomány egységességének szükségét szimbolizálja. Környezet és gazdaság.

Az ÖKO Zrt (eredeti nevén ÖKO Rt) a környezetvédelem interdiszciplináris szakterületein törekszik az ökonómiai és az ökológia szempontrendszereinek közelítésére, a gazdasági döntések környezeti oldalú, nézőpontú előkészítésére.

Az ÖKO Zrt. 1991. szeptemberében alakult, a környezetvédelmi tanácsadói piacon mégis az egyik legrégebbi szereplőnek tekinthető, hiszen a jelenlegi szakmai team csírája már a ’60-as években létrejött, a Vízgazdálkodási Tudományos Kutatóintézet hidroökonómiai kutatócsoportja formájában.

Ezt a magot később a Vízgazdálkodási Intézetbe plántálták át, majd annak utódszervezetében, a Környezetgazdálkodási Intézetben alintézményként, Környezetgazdaságtani Intézetként – fejlődött. Utóbbi intézetben, a nagyobb önállóságot követelő munkák érdekében szerveződött meg az azonos szakmai bázisra épülő Környezeti Rendszerfejlesztő és Tanácsadó Kft. A Kft. gondozásában látott napvilágot – először 1990. októberében – az ÖKO, az ország egyik első független környezetvédelmi szakfolyóirata.

Felismerve, hogy a mindenki számára hiteles környezetvédelmi szakértői tevékenység függetlenséget feltételez, a Kft. egyidejű megszüntetésével 1991 szeptemberében megalakult az ÖKO Zrt, melynek tulajdonosai a cég szakemberei lettek.

Az ÖKO Zrt. tevékenysége rendkívül sokszínű, felöleli a környezetvédelem szinte minden területét, a környezeti vizsgálatoktól, hatásvizsgálatoktól, a vízgazdálkodási, környezetvédelemi jellegű pályázatok előkészítéséig.

A társaság vezetőinek és tagjainak évtizedes szakmai kapcsolatai, ismeretségei és ismertsége lehetővé teszik, hogy a cég nagy és szerteágazóságában nehéz feladatokat vállaljon el, ugyanis az ÖKO Zrt. széles szakértői szatelittel rendelkezik. A cég jó kapcsolatokat tart fönn a kormányzati, önkormányzati és a vállalkozói szférával éppúgy, mint a különféle környezeti és zöldmozgalmakkal, véleménye, tevékenysége számos esetben mindkét kör elismerését kiváltotta.

 
 

Tevékenységünk:

Környezet- és természetvédelem

Évről évre számos stratégiai környezeti vizsgálatot, környezeti hatásvizsgálatot, megvalósíthatósági tanulmányt, illetve környezetvédelmi programot készítünk el.

Vízgazdálkodás

 
 

Tevékenységünk kiterjed a vízkészlet-gazdálkodás, az ár- és belvízvédelem, a települési vízgazdálkodás, az öntözés, a vízvisszatartás, a vízminőség-védelem és a vízügyi politika területére is. Hasonlóan a környezet- és természetvédelemhez, vízgazdálkodási témában is rendszeresen készítünk terveket, programokat, illetve azok vizsgálatát, állapot- és helyzetértékeléseket.

Közgazdasági- pénzügyi tanácsadás

E tevékenységi körünk keretein belül rendszeresen végzünk költség-haszon elemzéseket, gazdasági és társadalmi hatásvizsgálatokat, környezetgazdaságtani elemzéseket. Rendszeresen készítünk költség-, illetve finanszírozási terveket a környezeti, illetve vízügyi szektor számára.

Egyéb (pályázatelőkészítés, hulladékgazdálkodás)

Pályázat és projekt-előkészítések Cégünk rendszeresen részt vesz Európai Uniós, illetve egyéb pályázatok és projektek előkészítésében, előzetes vizsgálati dokumentációk készítésében, illetve különböző pályázatok közbeszerzési dokumentációjának műszaki specifikációjához kapcsolódó szakértői tevékenységet végez.

Hulladékgazdálkodás

Az ÖKO Zrt. fennállása óta számos hulladékgazdálkodási rendszer, illetve hulladéklerakó rekultivációjához kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányát, városi hulladékgazdálkodási terveket készített el.

Elérhetőségek:

ÖKO Zrt.

Székhely: 1013 Budapest, Attila út 16. I. 2.

Postacím: 1253 Budapest. Pf.7.

Telefon/Fax: 212-6093; 212-6094; 489-3579

E-mail cím: oko-rt@oko-rt.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Pajtaszínházi Szemle

Január 21-én és 28-án, a következő két szombaton rendezik meg a Pajtaszínházi Szemlét, amelyen 19 megyéből érkező vidéki amatőr társulatok mutatkoznak ...

Megkezdődött a Neumann János-emlékév

Idén lenne százhúsz éves Neumann János matematikus, a jubileum alkalmából egész éves programsorozatot rendez a Neumann Társaság, amelynek nyitóeseményét ...

16. Kecskeméti Animációs Fesztivál

Már lehet nevezni a 16. Kecskeméti Animációs Fesztiválra (KAFF), amely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermést, és amelyet ...

Madách-díj

Madách Imrére emlékeznek születésének 200. évfordulója alkalmából pénteken Balassagyarmaton. A megyei Madách-ünnepségen átadják a Madách-díjakat is, amelyeket ...

Erdei fülesbagoly-telelőhelyek országos felmérése

Pénteken kezdődik és január 23-ig tart az erdei fülesbagoly-telelőhelyek országos felmérése, amelyhez a lakosság segítségét kéri a Magyar Madártani és ...

Semmelweis-szobrot avattak

Semmelweis Ignác szobrát avatták fel szerdán Londonban, a Queen Mary Egyetem orvostudományi karán.

 
Ez történt a héten

Furmint Február Nagy Kóstoló a Hagyományok Házában

Csaknem száz termelő több mint kétszáz furmintját ízlelhetik meg a látogatók a 13. Furmint Február Nagy Kóstolón február 2-án Budapesten, a Hagyományok Házában.

Holtszezon irodalmi fesztivál

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben.

Texhibition

A legújabb textiltrendeket mutatja be a Texhibition című kiállítás február 3. és 26. között a FUGA-ban, a hetedik alkalommal látható válogatásban a magyar ...

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet ...

A népzene ünnepe

Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap gyermekműsor, táncházak és koncertek mutatják be a hazai folkzenét.

Munkácsy Mihály Múzeum

Egy Kohán- és egy Koffán-művel gyarapodott a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum. Kohán György Temetőkert (a kezében) és Koffán Károly Csendélet című a ...

 
 
weather failed, check feed URL