Glass Art NOW!

A velencei Ateneo Venetóban mutatkozhat be a Glass Art NOW! című, csoportos magyar üvegművészeti kiállítás szeptember 1. és 15. között, a 7. The Venice Glass Week nemzetközi üvegművészeti fesztivál keretében.

Bővebben...
 

Styl Brno 2023.08.19-21. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Baki Agrocentrum Kft.

Dátum: 2022.12.07. szerda
 
 
 
 

A Baki Agrocentrum Kft. története egy kis gazdaboltban kezdődött 1994-ben Bakon, Zala megyében. A kiskereskedelmi tevékenység gyorsan nagykereskedelemmé alakult át, melynek a középpontjában az integrátori tevékenység került, ennek keretében vetőmag, műtrágya és növényvédőszereket értékesítettünk termelő partnereinknek a szükséges szaktanácsadással együtt.

Terménykereskedelmi üzletágunkat a 2000-es évek elejétől kezdtük el felépíteni, mely az elmúlt 15 évben dinamikus fejlődésen ment keresztül, olyannyira, hogy ma már cégcsoportunk árbevételének több, mint 2/3-át adja. A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmén túl a 2007-től kezdtük el termelő üzletágunk kialakítását, amely azóta is folyamatosan fejlődik. Cégcsoportunk vezetése 2017. júliusában úgy döntött, hogy az input üzletágunkat bezárja, így a csoport a jövőben a terménykereskedelemre, szaktanácsadásra és a mezőgazdasági termelésre fókuszál.

Terménykereskedelem

Cégünk több, mint 15 éve a szántóföldi növénytermesztők partnere a Nyugat-Dunántúlon, az általuk megtermelt gabonát és olajos magvakat értékesítjük a belföldi illetve a külföldi végfelhasználók számára.

 
 

Terménykereskedelmünket, és minőségpolitikai céljainkat nagyban segíti megvalósítani jól felszerelt gabona laboratóriumunk, melynek köszönthetően megbízhatóan ki tudjuk elégíteni vevőink minőségi elvárásait.

Cégcsoportunk Bak környékén több ezer tonnás tároló kapacitással rendelkezik, amely lehetővé teszi a termények minőségenkénti osztályozását és szakszerű tárolását is. Egyben alapot biztosít az egész éven át tartó logisztikai szolgáltatásokra, melyeket meghatározóan külföldi, de belföldi termény vevőink is igényelnek.

Szaktanácsadás

Az inputanyag kereskedelem megszüntetése után szaktanácsadói csapatunk magas színvonalú felkészültségével továbbra is ügyfeleink rendelkezésére áll a mindennapok során, valamint a szakmai rendezvényeink, fajtabemutatók alkalmával is.

 
 

Mindig is fontosnak tartottuk, hogy partnereink szakmailag megalapozott információk alapján lássák el növénytermesztési feladataikat, mivel ez az alapja a hosszútávon fenntartható eredményes termelésnek.

Hiszünk benne, hogy az eredményes gazdálkodás érdekében nem elég pusztán megvásárolni a termeléshez szükséges input anyagokat, de azokat szakszerűen, a megfelelő időben és mennyiségben, a megfelelő körülmények között ki is kell juttatni. Ezen gondolatok vezérlik továbbra is szaktanácsadási munkánkat, amikor partnereinkkel határszemlézünk, illetve szakmai konzultációkat folytatunk.

Növénytermesztés

Termelő cégeink Bak és vonzáskörzetében folytatnak szántóföldi növénytermesztést mintegy 2500 hektáron. Legfontosabb általunk termelt növények a repce, a búza, a napraforgó és a kukorica. Termelésünk során nagy figyelmet fordítunk a magas színvonalú gépesítettségre, az informatikai lehetőségek kihasználására, és környezetünk illetve a természet megóvására. Fontos számunkra, hogy az általunk termelt termények, egészségesen, jó minőségi állapotban kerüljenek az állattenyésztés, a malmok, illetve a feldolgozó üzemek további felhasználására.

A környezetünkben dolgozó gazdák részére szárítási, tisztítási és gépi szolgáltatást egyaránt nyújtunk igény szerint.

Baromfi tenyésztés

Hahóti telephelyünkön korszerű körülmények között pulykatenyésztés folyik, több telephelyünkön pedig broiler csirkét állítunk elő. A baromfitenyésztéshez szükséges takarmányt zalatárnoki tápkeverő üzemünkben saját termésű terményből állítjuk elő.

Vetőmag üzem

Több, mint 2 évtizede szervezünk gabona, repce, kukorica fajtabemutatókat magas szakmai színvonalon. Célunk, hogy érdemben hozzá tudjunk járulni a környezetünkben termelő szántóföldi partnerek hatékony és hosszútávon megtérülő fajtaválasztásához. A fajtabemutatókon a helyi körülmények között jól teljesítő búza és árpa fajtákat pedig évek óta saját előállításban termesztjük, és készítjük ki fémzárolt vetőmagként Zalatárnoki üzemünkben.

Elérhetőségek:

Baki Agrocentrum Kft.

Cím: 8945 Bak, Válicka u. 8.

Telefon: +36 92 581 014

Fax: +36 92 581 041

Email: info@baki-agrocentrum.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Boglya Feszt

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán ...

Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

 
 
weather failed, check feed URL