Advent

Karácsonyig számos program várja a látogatókat a Várkert Bazárban, ahol a könnyűzenei koncertek mellett táncszínházi előadást, gyerek programokat, iparművészeti vásárt is rendeznek a karácsonyi készülődés jegyében.

Bővebben...
 

XXVIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Debrecen 2018.12.



 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 
 
 

"Fejlődő hazai vendéglátóipar világszínvonalú termékekkel"

Dátum: 2018.01.30. kedd
 
 
 
 

„A régió élelmiszeripari és vendéglátóipari-ágazatban dolgozó szakemberei számára a Sirha Budapest szakkiállítás kihagyhatatlan esemény, itt találkozik a szakmai közönség a szektor legjavával, újdonságaival. A gasztronómiát, a szállodaszektort, a vendéglátást, az élelmiszer-kereskedelmet, a sütőipart és még sok egyéb kapcsolódó szolgáltatást lefedve, a Sirha Budapest olyan esemény, amely összehozza az élelmiszeripari szolgáltatások és a gasztronómia minden ágazatát, lehetőség ad a különféle szektorok képviselőinek, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, üzleteket kössenek.

Internetes támogatók

A bemutatott termékkínálaton túl kiemelkedő szerepe van ebben a színes programkínálatnak, a szakmai előadásoktól, bemutatóktól kezdve a közétkeztetésben dolgozó szakácsok, a cukrászok, a baristák versenyéig. Nem tagadhatom, hogy elfogult vagyok, a számos program közül hozzám a Bocuse d’Or verseny áll legközelebb, hiszen a legutóbbi Sirha Budapest adott otthont annak a csodálatos versenynek, aminek eredményhirdetésén Európa legjobbjaként a magyar csapat léphetett a dobogó legfelső fokára. Az idei Sirha Budapesten a következő magyar csapat kiválasztása zajlik majd. Hasonló sikereket kívánok nekik is, ahogyan a kiállítás minden látogatójának és kiállítójának!”

Hamvas Zoltán

a Sirha Budapest elnöke

a Magyaro Bocuse d\'Or Akadémia elnöke

a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének társelnöke

A Sirha Budapest kiállítás célja, hogy átfogó kínálatot nyújtson az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda-, vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és gasztronómia képviselői számára.

Széleskörű és innovatív helyi és nemzetközi kínálat

2016-ban 19 ország közel 400 kiállítója és 34 ország 20 000 szakmai látogatója vett részt a Sirha Budapest szakkiállításon, ahol bemutatásra kerültek a szakma legfrissebb trendei, újdonságai és innovatív megoldásai.

Növekvő kiállítási terület és szélesedő kínálat

 
 

A szakkiállítás dinamikus növekedésének kiszolgálása érdekében a Sirha Budapest 2018-ban két pavilonban, a HUNGEXPO Budapesti Vásárözpont A és G pavilonjában kerül megrendezésre, melyet az erősödő kiállítói érdeklődés mellett két új tematika bevezetése is szükségessé tesz. A Sirha Budapest kiállítói spektruma kibővítésre kerül a bio és saját márkás termékekkel.

Erős támogatás a szakmai szövetségek részéről

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével történő szorosabb együttműködésnek köszönhetően a kiállításon erősödik a cukrászipari jelenlét, de nagyobb hangsúly kerül a sütő- és kávéiparra is.

Több, mint 20 000 szakmai látogatót várunk

 
 

A kiállításra csak magas minőségű szakmai látogatókat várunk, akiket többcsatornás médiakampánnyal érünk el a szakmai online és nyomtatott sajtóban, a HUNGEXPO 40 000 címből álló adatbázisán keresztül, illetve a hazai és szomszédos országok szakmai szervezetével való együttműködéssel.

Kivételesen gazdag programkínálat

A 2018-as Sirha Budapest minden tematikájában bővül a programkínálat, mely között világszínvonalú versenyek és szakmai konferenciák kapnak helyet. A teljes tervezett programkínálatot IDE kattintva tekintheti meg.

BOCUSE D’OR MAGYAR DÖNTŐ

2018. FEBRUÁR 8.

A PAVILON

A kiállítás második napján kerül megrendezésre a Bocuse d’Or magyar döntője. A gasztronómiai show lehetőséget biztosít a szakembereknek, hogy találkozzanak az ország legjobb szakácsaival, hiszen a rangos versenyen a selejtezőből tovább jutott hat, séf mérkőzik meg egymással. A versenyzők a döntőben vegetáriánus és hús témát dolgoznak ki, melyekhez mártást, illetve legalább két garnírungot kell készíteniük témánként. Az ételek 10+4 adagban kerülnek prezentálásra. A vegetáriánus étel kötelező alapanyagai: rizottórizs, fürjtojás, Gorgonzola sajt. Emellett kötelező használni egy zöldséget illetve egy fűszert, melyeket a Magyar Bocuse d'Or Akadémia fog sorsolni. A hústéma kötelező alapanyagai: borjúszűz, borjúcsülök, és a csülökcsontban található csontvelő. A megmérettetés végére eldől, hogy Széll Tamás után ki lesz a következő, aki Magyarországot képviselheti legközelebb nemzetközi porondon, vagyis a torinói Európa Döntőn!

 
 

Versenyzők:

Elek Richárd

Garai Ádám

Haraszti Zsolt

Pohner Ádám

Veres István

Volenter István

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő ...

Megjelent a Magyar Konyha idei Budapest Top10 gasztrokalauza

Huszonkilenc kategóriában gyűjti össze budapesti legjobb fine dining éttermeit, bisztróit, levesezőit, borbárjait, újhullámos kávézóit és egyéb vendéglátóhelyeit ...

Antik ünnep és tudományos konferencia a Szépművészeti Múzeumban

Antik ünnep néven egész napos programsorozattal emlékeznek meg az Antik Gyűjtemény megalapításának 110 éves évfordulójáról a nemrég újranyílt Szépművészeti ...

Rákász Gergely hangverseny-sorozata

A 340 éve született Antonio Vivaldi és nagy csodálója, Johann Sebastian Bach műveivel idézi meg a régi korok ünnepi hangulatát Tél című országos hangversenysorozatán ...

VII. Debreceni Bormustra

Nyolc borvidék húsz pincészete mutatkozik be szombaton a VII. Debreceni Bormustrán - közölték a szervezők az eseménynek helyet adó Déri Múzeumban.

Pénteken kezdődik az észt zenei hét

Pénteken kezdődik az Észt Zenei Hét elnevezésű programsorozat Budapesten, az Észt Köztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját ünneplő jubileumi év zárásaként.

 
Ez történt a héten

Magyar Sommelier Szövetség szakmai díja

Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség. Díjazták a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros ...

Advent

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amelyet először a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni ...

Mikulás

A következő napokban több Mikulás-vonat és -HÉV is közlekedik.

Advent

Hagyományőrző kézműves mesterek termékei mellett változatos programok is várják az érdeklődőket a III. Történelmi Kézműves Vásáron és Hagyományőrző Találkozón ...

Cziffra Fesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra György Klasszikus Zenei Fesztivált február 17-től 25-ig Budapesten.

Felkerült a kékfestés az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára

A felvételen Bakos Zoltán István kékfestő népi iparművész a bácsalmási kékfestő műhelyben. A műhelyt a Skorutyák család alapította 1879-ben.

 
 
weather failed, check feed URL