Budapesti Nyári Fesztivál

Három nagy nemzetközi társulat is fellép a június 1-jén kezdődő Budapesti Nyári Fesztiválon.

Bővebben...
 

Somogybabod Off Road 2019.06.06-09. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 
 
 

BEFEKTETÉSI JÓTÉKONYSÁG
A csúcstechnológia következő lépése

Dátum: 2018.12.14. péntek
 
 
 
 

Megvan a hiányzó láncszem: forradalmi lépés előtt áll a kriptodeviza piac. A csúcstechnológiát a jótékonykodással ötvöző megoldással minden szereplő nyer. A zseniális rendszer magyar kitalálói biztosak abban, hogy a Charity Alfa az egész világon megreformálja, új szintre emeli és végre teljes mértékben átláthatóvá teszi az adományozást.

Az elmúlt évtizedek digitális forradalma mára az életünk majdnem minden szegmensét megújította. Elvétve találunk olyan területet, amit érintetlenül hagyott. Az egyik elhanyagolt témakör a jótékonykodás, ami mindeddig a csúcstechnológia mostohagyereke volt. Pedig egyértelmű, hogy a terület fontosabb mint valaha, de elavult rendszerei miatt komoly reformra van szüksége.

Problémát felismerni nem nehéz dolog, megoldani zseniális. Újra egy magyar innovációs csapat mondhatja el magáról, hogy megtalálta megoldást, amivel elindulhat az adományozás aranykora. Induljunk el a kályhától!

A kriptodevizákról már mindenki hallott. A megjelenésének tizedik évfordulóját ünneplő Bitcoin szárnyalása, zuhanása, majd újbóli erősödése állandó körforgásként kezdi magát beírni a történelembe. Az elemzők és közgazdászok között izgalmas viták bontakoznak ki a téma kapcsán. Egy dologban azonban egyetértenek: a virtuális fizetőeszközök létjogosultságában, ami hamarosan az életünk minden területére kifejti hatását.

A fellángoló viták keveset szólnak azonban lényegről, ami a virtuális valuták alfája és omegája: a blokklánc technológia (bővebben a kiemelésben). Ez a nyilvános főkönyvként működő programozási alapelv tette lehetővé egy magyar innovációs, kutató, fejlesztő csoport számára, hogy úttörői legyenek a jótékonysági rendszer megreformálásának. Egy Cryptog nevezetű coinnal (más néven: token – azaz digitális részvény) és a köré épülő Charity Alfa nevű rendszerrel megteremtettek egy eddig ismeretlen fogalmat, amit Befektetési Jótékonyságnak neveztek el.

Bemutatkozik a Charity Alfa

A magyar csoport újszülött fejlesztése több egyedi blokklánc technológiára épülő, de azok forradalmian átdolgozott részeiből áll. A Charity Alfa kiemelt része egy coin alapú Jótékonysági Aukciós értékesítő rendszer. Itt az adakozni vágyó az arra szánt pénzösszeggel a rendszerben lévő coinokra licites formában vásárlási ajánlatokat tesz. A határidő lejárta után a legmagasabb ajánlatot benyújtó kapja a coin csomagot. A befolyt összeg azonnal a meghatározott jótékonysági célra lesz fordítva nyilvános módon.

A befektetési jótékonyság tehát egy olyan újonnan életre hívott fogalom, ami a hagyományos jótékonyságot egy befektetési lehetőséggel párosítja az innovatív technológia segítségével.

Egyszerűsítve: a jótékonyság jutalma egy token csomag, amivel a tulajdonos részvényessé válik, a rendszerből tulajdonrészt kap, amellyel teljes joggal rendelkezhet.

A jótékonysági aukciós rendszer használható lesz bármely Cryptogcoin tulajdonos számára is, amennyiben a korábban kapott tokenjeiket értékesíteni szeretnék úgy, hogy azzal jótékonykodásban is részt kívánnak venni. Ebben az esetben előre meghatározásra kerül, mekkora részt óhajt felajánlani jótékonyságra.

Lekövethetőség a coinbányától a rászorulóig

A coin bányászatába is beépül az adományozhatóság. A crypto bányászok leginkább bányásztársaságokba (mining pool) tömörülve bányásznak, melynek általában van egy bizonyos jutaléka, költsége. A jótékonysági bányászat egy olyan pool-on keresztül történik, ahol a bányászati jutalékot teljes egészében jótékonysági célra fordítják. Létrehozzák azt a bányász-ösztönző rendszert, amiben a bányászok a kibányászott coinjaikat a jótékonysági aukciós rendszerben lehetőség szerint több haszonnal értékesíthetik, mint bármely más tőzsdén. Ezzel egy különleges token/coin körforgást hozhatnak létre, melynek a jótékonyság és az árfolyam stabilitás a célja.

Az egész folyamat nyomonkövethető, az adományozótól a rászorulóig egy teljesen átlátható transzfer rendszeren keresztül juttatja el a beérkező adományt. A jótékonykodó - akár az anonimitás homályában - végig követheti a pénze útját egészen a célig, az adományozottig. Fejlesztések nyomán még azt is ellenőrizheti - ha a felek beleegyeznek -, hogy pontosan mire is költötte a rászoruló a pénzt, kizárva a visszaélések lehetőségét.

Felmerülhet a kérdés, hogy az eddig felsoroltakon kívül miért választanák ezt a felületet a jótékonykodó emberek. A válasz, a már említett Befektetési Jótékonyság. Ugyanis amikor a licites felületet veszik igénybe, akkor a jótékonysági licitálásért kapnak cserébe tokent, azaz részesedést a rendszerből, amivel ezután szabadon rendelkezhetnek. Kezelhetik befektetési eszközként, el is adhatják vagy újra felhasználhatják.

Charity Go! Gyűjts coinokat a valóságból

Emlékeznek a Pokemon Go-ra? Amikor a valóság keveredett a virtuális világgal? A szenzációs sikerből az öncélúságot vette ki az Alfa Charity azzal, hogy kiterjeszti működési területét a valóságos világra. A bányászatot - azaz a token kibocsájtást - nem csak a virtuális térre szeretnék korlátozni, hanem egy ösztönző rendszer keretein belül a valós jótékonysági cselekedeteket szervezett formában fogják jutalmazni coin csomagokkal. Ilyen lehet például a véradás, faültetés, ételosztás.

Céljuk, hogy ezzel is közelebb hozzák az embereket a crypto világ megértéséhez, elfogadásához, és olyanokat is virtuális részesedéshez juttassanak, akik fizikai jócselekedeteikkel szeretnének jótékonykodni.

Mi sem bizonyítja jobban a fejlesztők elszántságát, hogy a projekt már olyan fázisban van, amikor a nyilvános bányászat bármelyik pillanatban elindulhat. A bizalmat erősíti továbbá az is, hogy tudomásunk szerint folyamatos tárgyalás folyik nemzetközi szervezetekkel, illetve alapítványokkal.

A Befektetési Jótékonyság a jövő jótékonysági rendszere, ami már köztünk van, létezik!

info@cryptogcoin.com

Mi a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia lehetővé teszi, hogy módosítás vagy hamisítás nélkül működhessen, harmadik fél beiktatása nélkül egy olyan osztott főkönyvi adatbázis, ami egy folyamatosan bővülő, adatblokkokból álló adatláncot tartalmaz. A rendszer alapja egy egyenrangú hálózati csomópontokból álló számítógépes hálózat. A hálózat minden csomópontja tartalmazza ugyanazt az adatbázist.

Az ilyen jellegű adatbázis alap egysége a blokk, melyek egymáshoz kapcsolva, láncot alkotva képeznek egy adatbázist, adatláncot. Egy blokk tartalmazza a rendszer programjai által végzett műveletek eredményeit, a tranzakciók listáját, valamint sok-sok egyéb információt. A blokkok egymáshoz láncolása mindig az előző blokk adatiból nyert kriptográfiai értékek felhasználásával történik, ami alapvetően meghamisíthatatlanná teszi ezt a láncot. Az egyes megállapodások, megjegyzések, utasítások a blokkláncra rögzíthetők, ezzel jöhetnek létre akár az okos szerződések is.

A rendszer alapvető hitelességét, a tranzakciók érvényesítését az adatok blokkokba juttatását az ügynevezett bányászok végzik. Ők számítógépes csomópontok, akik a munkájuk során az újabb és újabb blokk létrehozásakor nemcsak a tranzakciós jutalékot kapják meg, hanem a blokk jutalmát is, ami maga a coin kibocsájtás, hiszen minden jutalom az a coin mennyiség, amivel emelkedik a rendszerben kibocsájtott virtuális érmék száma.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

A fenntarthatóság, a környezettudatosság áll a 29. Művészetek Völgye fókuszában. A fesztivál július 19-től 28-ig a Balaton-felvidék három településén, ...

Emlékhelyek napja

Idén negyedik alkalommal szervezi meg az Emlékhelyek napját a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). Május 11-én szombaton hatvanhárom helyszínen lesznek programok ...

Országos festészeti versenyt rendeznek Hódmező-vásárhelyen

Tornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából országos festészeti versenyt szerveztek az alapfokú művészeti iskolák diákjai számára.

Magyar-lengyel kiállítás nyílt a Varsói Királyi Múzeumban

Testvérnemzetek közös történelme címmel nyílt több budapesti gyűjteményből egyedülálló történelmi relikviákat felvonultató kiállítás hétfőn a Varsói Királyi ...

Érettségi

Országszerte megkezdődtek a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgák, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról hétfőn.

Kezdődik a MASZK Egyesület tavaszi színházi programja Szegeden

Monodráma, tánc, ifjúsági és zenés színházi előadások idézik meg a múltat és reflektálnak a jelenre a MASZK Egyesület tavaszi programjában a szegedi Régi ...

 
Ez történt a héten

Rozé Rizling Jazz Napok

Harminc koncert és harminc borász várja az érdeklődőket a 9. Rozé Rizling Jazz Napokon július 5. és 14. között Veszprémben.

Orosz Zenei Fesztivál

Hat zeneszerző művei szólalnak meg az idei Orosz Zenei Fesztiválon október 7. és 13. között Budapesten és Debrecenben.

Múzeumok Majálisa a megújult Múzeumkertben

Első alkalommal tartják a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) megújult kertjében a Múzeumok Majálisát, melynek keretében több mint száz múzeum és kiállítóhely ...

Budapesti Nyári Fesztivál

Mintegy 120 programmal, színes kínálattal, nagyszabású produkciókkal, világsztárokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 1. és szeptember ...

Mesefesztivált rendeznek Bálint Ágnes emlékére

Hetedik alkalommal rendeznek Mesefesztivált Vecsésen május 18-19-én, emléket állítva Bálint Ágnes munkásságának.

Kiállítás nyílt az első postai levelezőlap megjelenésének 150. évfordulója alkalmából

Nagyváradról Nagyszebenbe küldött, első napi bélyegzéssel ellátott levelezőlap 1869-ből az első postai levelezőlap megjelenésének 150. évfordulója alkalmából ...

 
 
weather failed, check feed URL