XIX. Gymnasiadé

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 
 
 

"Fehérvári kiskarácsonytól Nagykarácsonyig"

Dátum: 2021.12.08. szerda
 
 
 
 

Az ünnepi díszbe öltözött belvárosban a négy adventi vasárnapon karácsonyi hangulatú kiskoncertek szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort az adventi színpadon. A Városház téren felépített betlehem előtt felidézhetjük a bibliai történetet.

Internetes támogatók

Hagyományosan családi mézeskalácskészítő és díszítő foglalkozással indult a Fehérvári Advent vasárnapi programja, a helyszín ezúttal a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori központi épülete volt. A Városház téren az első gyertya lángjának fellobbanása után felgyúltak a fények a belvárosban, a színpadon zenés műsorok várták a közönséget. Elindult a kisvonat, sokakat vonzott a hópelyhes játék a Varkocs-szobornál és az új vetítés a Zichy ligetnél. Az SZKKK központi épülete ünnepi fényfestésben pompázott sötétedéstől este nyolcig – ez így lesz minden adventi hétvégén.

 
 

Már szombaton is sokan sétálgattak a belvárosban, nézelődtek a karácsonyi vásárban. A Püspöki Palota udvarán fél ötkor lobbant fel az első gyertya lángja, a hangulatos kertben a gyerekek közül sokan felültek a rénszarvas „vontatta” szánra, játszottak a nekik készített kirakósokkal, míg a felnőttek a kézművesek gyönyörű portékáit csodálták. A város koszorúján hagyományosan vasárnap este hat órakor gyújtott gyertyát a polgármester, Cser-Palkovics András és a megyés püspök, Spányi Antal, majd a városvezető a Szent István Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központ nevelőszülői hálózatában élő két kisgyermekkel, a 8 éves Horváth Attilával és a 7 éves Kiss Dalmával együtt kapcsolta fel a díszvilágítását – ezzel megnyílt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által koordinált ünnepváró programsorozat, amely egészen december 24-ig várja vendégeit.

 
 

Az adventi színpadon a gyertyagyújtás előtt az Otti Voice & Bass duó adott karácsonyváró kiskoncertet, majd – mivel a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy a Kisangyalok kara hagyományos műsorát élvezhesse a közönség – Berki Lilla népdalénekes adott elő két dalt azok közül, amelyeket a gyerekek énekeltek volna. (A kisdiákok produkcióját sem kell teljesen nélkülöznünk: a Fehérvár Televízió a következő hetekben rögzíti a kórusok műsorait, és advent utolsó hetében műsorra is tűzi azt.) Az ünnepi fények felkapcsolása után a színpadon ismét Berki Lilla és Varró János énekelt és muzsikált, majd a Zsebszalma trió vette birtokba a színpadot, akik karácsonyi hangulatú gyermekkoncerttel álltak a közönség elé.

A Fehérvári Advent programjai a következő hetekben folytatódnak, vasárnaponként zenés színpadi műsorok várják a közönséget. December elsején a Városház téren 17.30 órakor nyílik az első ablak az élő adventi naptáron, azaz a Városháza épületén. A Városház téren a karácsonyfa mellett mesebeli kisvonat és a betlehem várja a látogatókat. Ünnepi fények csinosítják a nemrég megújult Bartók Béla teret, meserészleteket fedezhet fel, aki benéz ide! A Varkocs-szobornál a korábbi évekből már sokaknak ismerős hópelyhes játékot lehet kipróbálni, de érdemes egészen a Zichy ligetig sétálni, ahol új, különleges élményt ígérő fényvetítést láthatnak az érdeklődő a három királyok főszereplésével. Megnyílt a Kori Liget is, ami kicsinek, nagynak egyaránt jó kikapcsolódást ígér.

Szeretettel hívjuk-várjuk a vendégeket a Fehérvári Adventre! A részletes programok a www.fehervariprogram.hu/fehervari-advent-2021 oldalon olvashatók, ahol az esetleges változásokról is értesülhetnek.

forrás: http://www.fehervariprogram.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

 
Ez történt a héten

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden ...

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

 
 
weather failed, check feed URL