"Aperitiftől a desszertig, Európa vetélkedett"

A Sirha Budapest, közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása 2022. március 22. és 24. között az ötödik alkalommal várta a szakembereket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba!
Internetes támogatók
Márciusban ismét találkoztunk a HoReCa szektor legnagyobb hazai ünnepén
A Sirha Budapest ismét megnyitotta kapuit márciusban a megújult HUNGEXPO-n. A Közép-Kelet-Európa régió számára legjelentősebb élelmiszeripar és HoReCa szakkiállítása nem csak hazánkból, de külföldről is várta a szakma képviselőit.
A folyamatos fejlődést és növekedést szakmai partnereink együttműködésének is köszönhetjük. Kiemelt szakmai partnerünk a METRO Kereskedelmi Kft, továbbá hagyományosan együtt dolgozunk a Magyar Cukrász Ipartestülettel és a Magyar Pékszövetséggel is. Partnereink számos szakmai konferenciával készültek a szektor számára. Többek között a Csomagolóipari és Anyagmozgatási Országos Szövetség megtartotta a hagyománnyá vált konferenciáját, de a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), a Pannon Gasztro Akadémia (PGA) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) vagy a Felelős Gasztrohős is várta az érdeklődőket az előadássorozatokon.
Továbbá helyet kapott a kiállításon a Sirha Budapest Desszert Verseny, a Közétkeztetési Szakácsverseny, valamint átadásra kerültek a Nemzetközi Innovációs Verseny díjai is, és újdonságokkal is készültünk.
Az idei év nem csak azért volt különleges, mert újra szerepet kaptak az élő rendezvények, de 2016 után ismét Budapesten dőlt el a Bocuse d’Or Európai Döntője, amire a Sirha Budapest utolsó két napján, március 23-án és 24-én került sor. A verseny kiemelt eseménynek számít nemzetközi körökben, így még több külföldi szakembert vártunk.
BOCUSE D’OR EURÓPAI DÖNTŐ Március 23-24
A világ legrangosabbnak számító szakácsversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének Budapest először 2016-ban adott otthont. A kontinentális megmérettetésén Európa legjobb séfjei mérték össze tudásukat, és a 24 fős zsűri előtt dőlt el, hogy kik képviselik majd Európát a lyoni világdöntőn. Az európai döntő a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb séf juthatott be a világdöntő versenykonyháiba.
Büszkék vagyunk rá, hogy 2022-ben ismét a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi Központban, a Sirha Budapesten dőlt el, hogy melyik tíz ország mérkőzhet meg a világ legjobbjaival! A versenyzőknek ez alkalommal is 5 óra 35 perc állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék az előre meghatározott alapanyagokat tartalmazó hús- és halételt, hogy bizonyítsák a nemzetközi zsűrinek tehetségüket, technikai tudásukat és kreativitásukat.
A Bocuse d’Or Európai Döntő, mindamellett, hogy a nemzetközi figyelem középpontjába állítja a Sirha Budapestet, remek lehetőséget biztosít a hazai gasztronómiának, hogy nagyobb ismeretségre tegyen szert a nemzetközi színtéren, hiszen a résztvevők magyar alapanyagokkal dolgoznak majd mind a felkészülés, mind pedig a megmérettetés alatt, a versenyre idelátogató séfek, éttermesek, gasztronómiai szakemberek pedig megismerik a Sirha Budapest kínálatát.
Ugyanakkor a verseny egy páratlan fórum is a nemzetek közötti tapasztalatmegosztásra, ami jelen helyzetben különösen fontos, hiszen, ahogy Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke is mondta: „A mögöttünk álló nehéz időszak után, most, ha lehet még nagyobb szüksége van a szakmának az összefogásra, a találkozásra, eszmecserére és arra, hogy erőt adjunk egymásnak.”
A hústéma kötelező elemei: őzgerinc és comb, kacsamáj, túró, tejföl
A tányértéma kötelező alapanyaga: burgonya
A magyar csapat tagjai:
Dalnoki Bence candidate
A magyar csapat candidate-je, a Stand étterem sous chefje magabiztosan nyerte meg a magyar döntőt, és készül 2022 márciusára.
Nyikos Patrik commis
Debrecenből, az Ikon étteremből érkezett a magyar csapatba, de korábban dolgozott már a Stand étteremben is.
Szulló Szabina elnök
Szulló Szabina, a magyar csapat elnöke nem először van ebben a pozícióban, hiszen 2016-ban, amikor Széll Tamás megnyerte csapatával az Európai Válogatót, ugyancsak ezt a posztot töltötte be. Szabina (Tamással együtt) jelenleg a Michelin-csillagos Stand és a Michelin ajánlott Stand25 séfje, de az ő nevéhez köthető az első Michelin-csillag, amely magyar, sőt, közép-európai séf munkáját ismerte el.
Széll Tamás coach
Széll Tamás a legnagyobb Bocuse múlttal rendelkező séf Magyarországon. Ő volt az első, aki hazánkból kijutott a lyoni döntőre, akkor, amikor Magyarország még épp csak ismerkedett a fine dining létezésével, a nemzetközi gasztrotérképnek pedig a legszélére sem férünk oda. Azóta eltelt több mint egy évtized, és Tamás azóta véghez vitte Magyarország eddigi legnagyobb gasztronómiai hőstettét: 2016-ban egész Európát maga mögé utasította a Budapesten megrendezett versenyen, majd a lyoni döntőben negyedik lett, és különdíjat is hazahozhatott. A legutóbbi lyoni döntőn debütált coach-ként a magyar csapatban, és ezt a hagyományt folytatja most, amikor tudásával és tapasztalatával Dalnoki Bencéék felkészülését segíti.
forrás: http://www.sirha-budapest.com