Glass Art NOW!

A velencei Ateneo Venetóban mutatkozhat be a Glass Art NOW! című, csoportos magyar üvegművészeti kiállítás szeptember 1. és 15. között, a 7. The Venice Glass Week nemzetközi üvegművészeti fesztivál keretében.

Bővebben...
 

Styl Brno 2023.08.19-21. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 
 
 

"Nagy utazás..."

Dátum: 2023.01.31. kedd
 
 
 
 

Február 23-án nyílt meg 45. alkalommal az Utazás kiállítás a Hungexpo-n, hogy találkozóhelyet biztosítson mindenkinek, akinek az utazás a szenvedélye. A kiállítás február 23-26. között várta a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, 20.000 négyzetméteres pavilonjában, ahova közel harminc országból érkeztek a kiállítók.

Internetes támogatók

Aki járt már az Utazás kiállításon, az tudja, hogy a rendezvény egy négy napon keresztül zajló élettel teli, nyüzsgő, színes forgatag, ahol számos ország kultúrája, vallása, látnivalói és ízei találkoznak azzal a céllal, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami számára az álom utazást jelenti. Épp ezért az Utazás kiállítás minden évben kiemel egy hazai térséget és egy külföldi országot, melyet az érdeklődők jobban megismerhetnek. Idén a belföldi díszvendég a BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén! volt. A külföldi díszvendég pedig nem más, mint az egzotikus úticél Madagaszkár volt.

 
 

Az idei évben a rendezvény egy kulturális díszvendéget is bemutatott, amely nem más, mint a Liget Budapest Projekt, amely Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, melynek köszönhetően a Városliget 2023-ra élhetőbb, a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb, park lesz.

A kiállításon minden utazásra inspirált, legyen az a kiállítók egyikének standja, a Járatlan Utakon Fesztivál előadásainak semmihez sem fogható hangulata vagy a kiállítás színpadának zenés, táncos vagy akár beszélgetős műsora.

A kiállítók bemutatkozása mellett ismét számos szakmai és nagyközönség programmal is készültünk, melyek között újdonságok és visszatérő nagysikerű elemek is helyet kaptak.

Szintén visszatérő program a Blogger Találkozó, mely szombaton és vasárnap várta az érdeklődőket a legismertebb hazai utazó bloggerekkel, akik személyesen beszéltek élményeikről, kalandjaikról a színpadon. A kiállításon az utazás minden formája megismerhető volt a hátizsákos túrák élménybeszámolóitól kezdve a lakókocsis, lakóautós utazásokig, melyek a kiállítás jelentős részét elfoglaló Karaván Szalonon várták az érdeklődőket.

 
 

Nem maradt el az Afrika Expo Budapest sem, mely Közép-Kelet Európa egyetlen négy napos Afrika tematikus fóruma, és a kiállítással egyidőben zajlott a Budapest Boat Show is, az ország legnagyobb hajókiállítása több mint 75 vitorlás, motoros és elektromos hajóval.

Új programmal is bővült az Utazás kiállítás, ugyanis most először egy fesztivál sziget is volt a rendezvényen, amelyen több hazai fesztivál is bemutatkozott, valamint különleges promócióval is készültek a látogatóknak. 500 db Sziget hetijegyet ajánlottak fel diák áron és napijegyet is nyerhettek az érdeklődők.

 
 

A legnagyobb újdonság a 2023-as kiállításon az E-Bike Test&Show, ahol az érdeklődők E-Bike-okat próbálhattak ki egy külön erre a célra épített pályán, valamint olyan magyar biciklis tehetségekkel is találkozhattak, mint Valter Attila és Vas Blanka. Az E-Bike Test&Show célja, hogy egy szélesebb közönség ismerje meg ezt az egyre népszerűbb eszközt.

forrás: http://www.utazas.hungexpo.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Boglya Feszt

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán ...

Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

 
 
weather failed, check feed URL