Glass Art NOW!

A velencei Ateneo Venetóban mutatkozhat be a Glass Art NOW! című, csoportos magyar üvegművészeti kiállítás szeptember 1. és 15. között, a 7. The Venice Glass Week nemzetközi üvegművészeti fesztivál keretében.

Bővebben...
 

Styl Brno 2023.08.19-21. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Gazdaság


Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága

Ezüstérmet szerzett a magyar bádogos csapat Svájcban, az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán.

 

Nők a Tudományban Kiválósági Díj

Nők a Tudományban Kiválósági Díjjal ismerte el a nanotechnológiával foglalkozó Balogh-Weiser Diána és Ördögné Kolbert Zsuzsanna munkásságát a Nők a Tudományban Egyesület, amely idén először a kutatói tevékenység támogatását is díjazta: ezt az elismerést Jerkovicsné Stefán Klára kapta.

 

Élelmiszertartalékolási útmutatót állított össze az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

Élelmiszertartalékolási útmutatót állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ingyenesen letölthető kiadvány gyakorlati tanácsokat tartalmaz, amelyek nem csak veszélyhelyzetekben hasznosak, de hatékonyan segítik a tudatos otthoni \"készletgazdálkodást\", így az élelmiszerpazarlás csökkentését is.

 

Uniós oltalommal védett magyar termékek köre

Az Akasztói szikiponttyal bővült az uniós oltalommal védett magyar termékek köre.

 

Az Audi Hungaria mild-hibrid modellek sorozatgyártását kezdte meg

Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid (MHEV, Mild Hybrid Electric Vehicles) hajtásláncú Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártását.

 

Modern Gyárak Éjszakája

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le az idén harmadik alkalommal megszervezett Modern Gyárak Éjszakája programsorozat.

 

Budapest Auto Show

Háromnapos autókiállítás nyílik pénteken a Millenárison.

 

Megnyílt az első magyarországi Hilton Garden Inn Budapesten

Megnyílt Budapesten a Hilton csoport legújabb, 214 szobás szállodája, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre.

 

Szakmák Éjszakája

A szakképzési lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet a pénteken megrendezendő Szakmák Éjszakáján.

 

Nemzetközi startup ötletverseny

Nemzetközi startup ötletversenyt rendeznek Szegeden március 27-29. között Idea Challenge V4+Balkán néven.

 

Háromnapos autókiállítás nyílik a Millenárison

Megnyílik ma a Budapest Auto Show a Millenárison, az október 26-28. között tartott rendezvényen több nagy autóimportőr cég mutatja be a márkák modellújdonságait.

 

Elkezdődött a 2017. évi Szakma Sztár Fesztivál

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszédet mond a XI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpont G pavilonjában. Az április 25-ig tartó fesztiválon rendezik meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a SkillsHungary döntőit.

 

Állásbörzét rendeznek a Szegedi Tudomány-egyetemen

Több mint hetven regionális és országos cég, hazai és multinacionális vállalkozás, valamint munkaerő-közvetítők részvételével rendeznek állásbörzét csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Elkezdődött a berlini Nemzetközi Zöld Hét

Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására.

 

20. EXPO REAL

Kiemelkedő hazai ingatlanfejlesztésekkel mutatkozik be Magyarország a 20. EXPO REAL Nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásáron Münchenben október 4-6. között.

 

Négy magyar vállalkozás is képviselte Magyarországot az amerikai innovációs kiállításon

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a CES 2017 rendezvényen négy magyar innovatív vállalkozás képviselte Magyarországot kiállítóként, Las Vegasban január 5. és 8. között - közölte a rendezvényt szervező Amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CTA - Consumer Technology Association).

 

Díjazták a családbarát vállalkozásokat

Családbarát kis-, közepes és nagyvállalatokat díjazott a Három királyfi, három királylány mozgalom, a díjakat kedden adták át Budapesten.

 

Megújulnak a 2000 és az 5000 forintos címletű bankjegyek

Megújulnak a 2000 és az 5000 forintos címletű bankjegyek, az új bankók november 15-étől válnak törvényes fizetőeszközzé, de a készpénzforgalomban csak 2017. március 1-jétől lehet találkozni velük, hogy az automaták és pénzkezelő gépek kezelői felkészülhessenek.

 

Magyarország a berlini Nemzetközi zöld hét díszvendége

Magyarország a berlini Nemzetközi zöld hét díszvendége lesz 2017 januárjában, a kiállítás Európa legnagyobb és a világ egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari vására.

 

Szakmák éjszakája

Országszerte több mint 300 helyszínen, 700 vállalkozás részvételével rendezik meg a különböző szakmákat bemutató Szakmák éjszakáját pénteken, több mint 4000 programon vehetnek részt az érdeklődő fiatalok és felnőttek.

 

Kovács Attila miskolci cipészmester

A harmadik generációs cipész a németországi Wiesbadenben megrendezett Kézműves Cipőkészítők Európai Bajnokságán négy pár cipővel nevezett, ebből három pár arany-, egy pedig ezüstérmet szerzett.

 

Magyarország idén is részt vesz az európai hulladékos felmérésben

Az Európai Bizottság felkérésére Magyarország az idén is részt vesz az európai felmérésben arról, hogyan érzékelik a lakosok a hulladékok okozta problémákat - közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága (NHI) kedden az MTI-vel.

 

Hungarikum lett az alföldi kamilla

Négy magyar termékkel, a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája október 13-án.

 

Szakmájának világbajnoka lett egy pécsi bútorasztalos

László Attila bútorasztalos szakember a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján a WorldSkill nevű versenyen aranyérmet szerzett bútorasztalos kategóriában.

 

A világ legjobbjai között a magyar fiatal szakemberek

Aranyérmet szerzett László Attila a bútorasztalos, ezüstérmes lett Csongrádi Dávid, az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján, a WorldSkills versenyen.

 

3D Printing Days Budapesten

3D nyomtatóval készülő pohár a Kryal Cube standján a Design Terminál Budapest 3D Printing Days megnyitóján az Akvárium Klubban Budapesten.

 

Világkiállítás

Magyar napokon mutatkozik be a 2015-ös Milánói Expo beharangozójaként Magyarország szombaton és vasárnap Milánó belvárosában.

 

eNet: egyre többen interneteznek okostelefonon

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is - derül ki az eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. és a Telekom januári felméréséből.

 

Berlinben megnyílt a világ legnagyobb idegenforgalmi szakvására

Megnyílt szerdán a világ legnagyobb idegenforgalmi szakvására, a berlini nemzetközi turisztikai börze (ITB).

 

Budapesten rendezik meg az EuroFinance konferenciát

Először rendezik meg Budapesten az EuroFinance konferenciát, a világ legnagyobb vállalatai pénzügyi vezetőinek tanácskozását.

 

Újra lesz autókiállítás és -vásár novemberben Budapesten

Mobilitás 2014 autókiállítás és -vásár néven, közel 10 év kihagyás után november 21. és 23. között újra lesz autó bemutató Budapesten a Syma csarnokban.

 

Kedden kerül forgalomba az új 10 eurós bankjegy

Szeptember 23-án, kedden kerül forgalomba az új 10 eurós bankjegy, de a régi 10 eurósokat sem vonják ki egyelőre - adott ki közleményt hétfőn az Európai Központi Bank (EKB).

 

Mobilparkolás

A mobilparkolás aránya az új rendszer bevezetésével 70-80 százalékra nőhet a jelenlegi 50-54 százalékról, a viszonteladók a kényelmi díjban versenyezhetnek egymással - mondta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

 

Ingyenes céginformációs szolgáltatást nyújt a Corvinus és az Opten

Kockázatelemzési információk is megtalálhatók az ingyenesen elérhető Nemzeti Cégtárban, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Opten céginformációs szolgáltató hozott létre.

 

DiákÉsz: lehetőleg iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát a diákok

Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a diákok, akiknek a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉsz) szakemberei azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.

 

Négycsillagos szálloda és kemping épült Celldömölkön

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő közvetlen szomszédságában, 1,4 milliárd forintos beruházással épült fel egy négycsillagos szálloda és egy kemping - mondta el az MTI-nek csütörtökön Rudolf Wiedner, a Jufa Ungarn Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.

 

Átadták a dán Lego új gyárát Nyíregyházán

Átadták a dán Lego-csoport új, mintegy 200 millió euró (60 milliárd forint) értékű, zöldmezős beruházás keretében felépített új gyárát kedden Nyíregyházán.

 

Húsz éve indult a GSM szolgáltatás Magyarországon

Húsz éve, 1994 márciusában indult el Magyarországon a GSM rendszerű digitális mobilszolgáltatás.

 

A magyar pályázat is versenyben van a 2016. évi Bocuse d'Or Europe megrendezéséért

A Magyar Bocuse Akadémia pályázata felkerült a 2016. évi Bocuse d\'Or Europe megrendezési jogára hirdetett pályázat rövidített listájára, így a nemzetközi szervező bizottság Budapest és Bécs között választja ki a nemzetközi szakácsverseny helyszínét.

 

Az Audi, a Mercedes és a Bosch a legvonzóbb munkáltatók

Az Audi, a Mercedes és a Bosch csoport Magyarország legvonzóbb munkáltatója 2014-ben - derül ki az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég és az AIESEC közös, munkáltatói márka kutatásából.

 

Meghirdették a 2014. évi Magyar Termék Nagydíj pályázatot

Meghirdették a 2014. évi Magyar Termék Nagydíj pályázatot; az idén 17. alkalommal kiírt pályázaton 31 főcsoport 53 témakörében lehet nevezni május 16-ig, az elismeréseket szeptember 3-án az Országházban adják át - jelentette be Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Iroda ügyvivő igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Ökoturisztikai megaprojekt a Hortobágyon

Európai uniós forrásból több mint 2 milliárd forintos ökoturisztikai megaberuházás kezdődik a Hortobágyon a helyi halgazdaság, a génmegőrző kft. és a nemzeti park együttműködésének eredményeként - jelentették be szerdán, a Nagyhortobágyi csárdában tartott projektindító rendezvényen.

 

Deloitte: 2014 az okos eszközök éve lesz

A testen viselhető okos eszközök, köztük az okosszemüvegek, okosórák felemelkedésének éve lesz 2014, 10 millió darab fogyhat belőlük az idén szerte a világban, értékesítésük pedig 2020-ra a 100 millió darabot is meghaladhatja - közölte a Deloitte szerdán az MTI-vel.

 

Jövőre 101 ezer 500 forint lesz a minimálbér

Jövőre 101 ezer 500 forint lesz a minimálbér és 118 ezer forint a szakmunkás bérminimum a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) született megállapodás alapján.

 

Ipari parkot adtak át Bátonyterenyén

Átadták az uniós támogatással megépült ipari parkot pénteken Bátonyterenyén.

 

Egyre több távhőrendszer vált biomasszára

A Magyarországon üzemelő mintegy 100 távhőrendszer csaknem ötöde már úgy kezdte az idei fűtési szezont, hogy biomasszát is használ a hőtermeléshez - közölte a Dalkia Energia Zrt. hétfőn.

 

Engedélyezték az első PC-alapú pénztárgépet

Megjelent az első online adatkapcsolatra képes PC-alapú kassza a piacon, a Laurel Kft. Laura-WO.09.15-NCR-AEEX típusú gépe forgalmazási engedélyt kapott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, további 27 PC-alapú kassza kérelmének elbírálása folyamatban van - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden az MTI-vel.

 

GfK: múzeumok, színházak, egyetemek között is van márkaverseny

A múzeumok, színházak, egyetemek között is létezik márkaverseny, közöttük a legnépszerűbbek a Szépművészeti Múzeum, az ELTE, a Vígszínház, és a Budapesti Operettszínház - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet és a Superbrands Magyarország közös kutatásából.

 

Munkába állt a tízezredik alkalmazott a győri Audi-gyárban

Munkába állt szerdán a tízezredik alkalmazott az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában.

 

Esztergomban megkezdődött az új Suzuki SX4 sorozatgyártása

Az esztergomi Suzuki-gyár gyártósoráról a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója, Osamu Suzuki és Orbán Viktor miniszterelnök kormányozta le pénteken az SX4 S-CROSS modellt, amely számos újdonságot felvonultató kompakt városi sport-szabadidőautó.

 

Kiosztották az Év Terméke díjakat

A fogyasztók értékelése alapján választották ki azt a 12 terméket, amelyek az idén elnyerték az Év Terméke díjat - tájékoztatta a versenyt szervező Product of the Year Kft. az MTI-t.

 

Felavatták a 11 milliárd forint értékű győri kórház-beruházást

Felavatták csütörtökön a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 11 milliárd forint értékű fejlesztését. Az uniós és hazai forrásokból finanszírozott projekt az intézmény történetének legnagyobb beruházása.

 

Az eladott telefonok kétharmada már okostelefon

Az okostelefonok egyre nagyobb térnyerésének nemzetközi trendjét a Telenor Magyarország értékesítési adatai is alátámasztják: 2012 második felében a vállalat által eladott telefonok kétharmada már okostelefon volt, míg másfél évvel korábban, 2011 első félévében 27 százalék volt ez az arány.

 

Újabb Opel-beruházás lesz Szentgotthárdon

Bővíti szentgotthárdi üzemét az Opel: a 130 millió eurós beruházással több mint száz munkahelyet hoznak létre, és 1600 négyzetméterrel növelik a termelő üzem területét - jelentette be Joachim Koschnicke, az Opel elnökhelyettese kedden Budapesten Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

 

Uniós fejlesztések nyílt napja lesz március elején

Nyílt napot tart az uniós fejlesztésekről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) március 2-án, a program keretében harminc olyan beruházás tekinthető meg, amely az Új Széchenyi Terv keretében, uniós támogatással valósult meg.

 

Még nincs végleges döntés az élelmiszeráfáról

Még nincs végleges döntés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről - tudta meg a Népszabadság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.

 

Szombat éjfélig mondhatók fel a régi kgfb szerződések

A jövő évre új kötelező gépjármű felelősségbiztosítót választani akarók szombat éjfélig mondhatják fel meglévő szerződésüket, viszont az új szerződést elég december végéig megkötniük - hívja fel a figyelmet több internetes alkusz is.

 

Nőtt a Magyar Telekom eredménye a harmadik negyedévben

A harmadik negyedévben 14,1 százalékkal, 19,02 milliárd forintra nőtt a Magyar Telekom Nyrt. adózott eredménye 2011 azonos időszakához viszonyítva - közölte a társaság csütörtök reggel.

 

Díszmozdonnyal ünnepli jubileumát a GYSEV

Különlegesen matricázott Taurus mozdonnyal ünnepli a GYSEV létrejöttét lehetővé tevő koncesszió kibocsátásának 140. évfordulóját a társaság.

 

Kisvasúti nap Balatonfenyvesen

Kisvasutazással, térzenével, egy felújított vágányszakasz átadásával ünneplik szombaton Balatonfenyvesen a XV. Kisvasúti napot.

 

Megnyílt Berlinben a világ legnagyobb elektronikai kiállítása

Megnyitották a nagyközönség előtt a szórakoztató és háztartási elektronika világszerte legjelentősebb kiállítását és vásárát, az IFA-t pénteken Berlinben.

 

Energiapazarlók a családi házak

A családi házak mindössze 3 százaléka tartozik az \"A\" energetikai besorolás alá, pedig mintegy 2,5 millió forintos beruházással közel ilyenné lehetne tenni egy átlagos családi házat, felére csökkentve az épület energiafogyasztását.

 

Újraindult az acélcsőgyártás Csepelen

Újraindította az acélcsőgyártást Csepelen a 2011-ben alapított DRW Dunai Cső és Zártszelvény Gyártó és Kereskedelmi Kft., az indulás óta eltelt 10 hónapban a termelés éves szintre vetített volumene elérte a 30 ezer tonnát.

 

Datahouse: júniusban 17,8 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma

Az idén júniusban 4952 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 17,8 százalékkal többet, mint 2011 azonos hónapjában, az első hat hónapban 27 781 volt az új forgalomba helyezett autók száma, ami 19,9 százalékos növekedés tavaly január-júniushoz képest - közölte a Datahouse autópiaci adatszolgáltató cég hétfőn az MTI-vel.

 

Minőségi elismerés a Szatmári Konzervgyárnak

Rangos díjjal ismerte el a Szatmári Konzervgyár Kft. minőség iránti elkötelezettségét a közelmúltban a vidékfejlesztési miniszter. A Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjhoz az ország öt – agrárgazdasági és élelmiszer-feldolgozási területen működő - vállalatának egyikeként jutott a tyukodi székhelyű cég. A Vidékfejlesztési Minisztérium által alapított elismeréssel a vállalat magas színvonalú tevékenységét, a Rege márkanéven gyártott sikeres konzervtermékeit, valamint a folyamatos fejlődésre törekvést díjazták.

 

Magyar cégek a Ciprusi Nemzetközi Vásáron

Ciprus és Magyarország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése, elsősorban a további magyar exportlehetőségek feltárása érdekében a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 12 magyar vállalkozás vesz részt május 18. és 27. között a 37. Ciprusi Nemzetközi Vásáron Nicosiában.

 

Május 18-án vezeti be részvényeit a tőzsdére a Facebook

A Facebook május 18-án vezeti be a tőzsdére a részvényeit a Wall Street Journal értesülése szerint. A lehetséges befektetőkkel való találkozók a jövő héten hétfőn kezdődnek.

 

Okostelefonra csatlakoztatható bankkártya olvasó a PayPaltól

Kisvállalkozások számára is lehetővé teszi bármilyen fizetési mód kezelését a PayPal új szolgáltatása, amellyel az okostelefon teljes értékű bankkártya terminállá alakítható.

 

Újraindítják az öblösüveggyártást Salgótarjánban

Új telephelyen, új gépekkel indítja újra az öblösüveggyártást Salgótarjánban a helyi St. Glass Kft. és az indiai befektető, a Shamvik Glasstech - jelentették be az aláírók kedden sajtótájékoztatón Salgótarjánban.

 

Februárban 20,2 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma

Az idén februárban 4.262 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 20,2 százalékkal többet, mint 2011 azonos hónapjában, az első két hónapban 9.196 volt az új forgalomba helyezett autók száma, ami 31,8 százalékos növekedés tavaly január-februárhoz képest.

 

Nagy az érdeklődés a SZÉP Kártya iránt

Nagy az érdeklődés a SZÉP Kártya iránt, a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank február eleji legfrissebb adatközlése szerint mintegy 120 ezer munkavállaló igényelt ilyet.

 

Luxusterepjáró készülhet Kecskeméten

Alacsonyabb árakat kíván érvényesíteni a Daimler a Mercedes-Benz G-osztályt gyártó partnerénél - értesült az osztrák Kleine Zeitung. A kultikus kockadzsipre 33 évvel bemutatása után is élénk a kereslet, az autó sokadvirágzásából a Daimler szeretne nagyobb profitot megtartani.

 

Nagy eseményekre készül az Opel Magyarországon

Erősítené az Opel a pozícióját a céges vevők körében a magyarországi újautó-piacon - mondta Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezetője. Az első félévben megjelenik Magyarországon a társaság elektromos autója, az Ampera is, decemberben pedig indul az új szentgotthárdi üzem.

 

Új LEGO gyár épül Nyíregyházán

A LEGO Group nyíregyházi leányvállalata és Nyíregyháza város között létrejött településrendezési szerződés ünnepélyes aláírására került sor kedden, Nyíregyházán.

 

Álláskeresők! Még 500 embert várnak a Mercedes gyárba

Két hónappal az "éles" termelés indítása előtt még 500 ember hiányzik a kecskeméti Mercedes gyárból.

 

Évi százezernél is több Mercedest gyártanak majd Kecskeméten

Az üzemben a tervek szerint halad a szériatermelés indításának előkészítése − tájékoztatta a Napi Gazdaságot a cég −, tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy az első negyedévben legurulhassanak a futószalagról az első eladásra szánt autók.

 

Végtörlesztés: már csak az Erste és az OTP ad kiváltó hitelt

Most már szinte csak a takarékok fogadnak be a végtörlesztéshez felhasználható forinthiteleket, írja az azenpenzem.hu. A jelenlegi kamatszinten azonban nem biztos, hogy megéri a forinthitelt választani.

 

Európában az első, ingyenes tesztáruház nyílik Budapesten

Magyarországon nyílik Európa első ingyenes tesztáruháza: a Sample Central 500 négyzetméteres üzlete szombattól várja az érdeklődőket.

 

Búcsú a sárga csekktől

Átlagosan 20 százalékos kedvezménnyel jutalmazza egy sor biztosító azokat az ügyfeleket, akik elektronikus számlaügyintézéssel és inkasszós fizetéssel választanak maguknak kötelező biztosítást.

 

Átadták a Mercedes gyárhoz vezető vasúti vágányt

A MÁV Zrt., a MÁVGÉP Kft. és a Daimler AG ünnepélyes keretek között tegnap, azaz október 18-án, kedden adta át Kecskeméten az új Mercedes autógyárat és a Cegléd?Szeged vasúti fővonalat összekötő vágányt. A Mercedes-Benz üzemhez vezető 906 méter hosszú vágány jelentőségét az adja, hogy kapcsolatot teremt a Cegléd?Szeged vasútvonal és a gyár belső vasúthálózata között, így az alkatrészek közvetlenül, köztes megálló beiktatása nélkül érkezhetnek az összeszerelő komplexumba.

 

Mától indul a végtörlesztés - Sokaknak megéri lépni

Mától igényelhetik a devizaalapú jelzáloghiteleik kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztését a bankok lakossági ügyfelei. Ehhez saját forrásaik mellett már most is több hitelintézet sokféle kölcsönét is igényelhetik. Ám az nem biztos, hogy meg is kapják a végtörlesztésre szánt hiteleket a bankoktól.

 

Energiaszámla-megtakarítás és szupergyors internet a T-Home-tól

Az innováció terén élen járó szolgáltató az energiapiacon számos kedvezményt tesz lehetővé; így Kecskemét, Szeged és Békéscsaba városok vonzáskörzetében élő ügyfeleinek lehetőségük van arra, hogy gáz- és áramszámlájuk jóval kisebb legyen az eddigieknél.

 

Bemutatkozott az első Kecskeméten gyártott Mercedes

A szeptember 15-i testületi ülésen jelentette be Frank Klein, a Mercedes üzem igazgatója, hogy alig három évvel azt követően, hogy a Daimler eldöntötte, miszerint Kecskeméten építi fel új üzemét, elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes.

 

A kis cégeket kaszálhatja el a chipsadó

Egészen az utolsó pillanatig kérdőjelek kísérték a ma hatályba lépő népegészségügyi termékdíj részleteit, ami pedig kiderült, az sem ígér sok jót. A nagyobb gyártók elhalasztják fejlesztéseiket, a kisebbek elbocsátanak, és akár a rolót is lehúzhatják.

 

Év végére a 20 ezret is elérheti a végelszámolások száma

A múlt hét végén átlépte a 15 ezret az idén megindult végelszámolások száma, miközben tavaly egész évben 13 685 esetben indítottak végelszámolást a tulajdonosok vagy a hatóságok a cégek bezárása érdekében. A gyors növekedésben nagy szerepe van a fokozódó hatósági szigornak is.

 

Nem sokan kérték eddig az árfolyamrögzítést

Igencsak mérsékelt a bajba jutott adósok érdeklődése a devizahitelek törlesztőrészleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt, mely augusztus 12-e óta igényelhető - írja a Világgazdaság (VG).

 

Kabrió verziót is kap a magyar Mercedes

A Mercedes a jövőben átfogóan bővíti modellpalettáját, amely legfőképpen a rövidesen Kecskeméten készülő A- és B-osztály kínálatának bővítését jelenti. A magyar gyártású Mercedesek között a legfrissebb hírek szerint akad majd izgalmas kabrió verzió is.

 

Logisztikai központ épül a kecskeméti Mercedes gyár mellett

A tervek szerint két éven belül 200 új munkahelyet teremt az a logisztikai központ, amelyet zöldmezős beruházás keretében a kecskeméti Mercedes gyár tőszomszédságában valósít meg a MAPI Zrt. és a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. – tudatta kedden a két vállalkozás közleményben az MTI-vel.

 

Megkezdődött a visszaszámlálás

Alig több mint 3 hét múlva kezdődik a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság, augusztus 17. és 21. között Szegedre figyel majd az ország és a sportvilág, hiszen 90 ország, nagyjából 2000 versenyzője küzd a világbajnoki érmekért, valamint az olimpiai kvalifikációért. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítása alatt működő Nemzeti Sportközpontok megbízásából elkezdődött a Nemzeti Kaja-Kenu és Evezős Olimpiai Központ korszerűsítése. A kivitelező VER-BAU Kft. hónapok óta azért dolgozik, hogy olyan értéket hozzon létre a Maty-éren, amely még évtizedekig szolgálja a kajak-kenu sportág képviselőit – sportolókat, szurkolókat egyaránt.

 

Londoni elemzők szerint öt éven belül felbomlik az euróövezet

"Szinte biztosra vehető", hogy az euróövezet a következő öt évben - de esetleg már 2013-ig - felbomlik, mivel a dél-európai tagállamokban olyan súlyos további kiigazító intézkedésekre lenne szükség, amelyeket a helyi lakosság már nem tűrne el, a folyamatos külső segítséget pedig mind a megsegített, mind a hitelező országok előbb-utóbb megelégelik - jósolta hétfőn megjelent előrejelzésében az egyik vezető londoni gazdasági-üzleti kutatóközpont.

 

XIV. ÁLLÁSBÖRZE

A Kecskeméti Főiskola ez év tavaszán 14. alkalommal rendezi meg soron következő Állásbörzéjét. A 2011. április 12-én tartandó rendezvényen részt vevő cégek nagy számú érdeklődése miatt meg kellett változtatnunk a helyszínt, így választásunk az idei évben a GAMF Kar Sportcsarnokára esett. A kiállítók a GAMF, Kertészeti és Tanítóképző Kar már végzett és jelenlegi hallgatóit várják elsősorban, de a rendezvény nyitott és ingyenes minden érdeklődő számára. A rendezvényre látogatóknak a belépés az előző évekhez hasonlóan idén is ingyenesen biztosított.

 

Exportlehetőségek külföldi kiállításokon!

A 2011-es gazdasági év elején, egy válságos időszak után, célszerű új piacok után kutatni és a már meglévő piacokat újraértelmezni a megcsappant forgalom növelése érdekében. Amíg az állami segítség mibenléte és nagysága a KKV-k külpiaci munkájához nem ismert, az alábbi áthidaló megoldást kínáljuk:

 

A mai fiatalok már gondolnak nyugdíjas éveikre

Egyre jelentősebb szerepet játszik a tudatos pénzügyi gazdálkodás valamint az öngondoskodás a fiatalok körében; már nemcsak az utazás, az autók vagy a lakás megvásárlása érdekli őket, hanem a válság hatására hajlamosabbak nyugdíjas éveikre is gondolni - derül ki az OTP Alapkezelő megbízásából készített Pénzügyi Kultúra Kutatásból.

 

Galamb József, a Ford T-modell tervezője 130 éve született

130 éve, 1881. február 3-án született Makón Galamb József gépészmérnök, az amerikai Ford autógyár első főmérnöke, a legendás T-modell tervezője.

 

Robog Kecskeméten a Mercedes

A cégnek már van hétszáz dolgozója, de év végére kétezer lesz, közülük háromszáz német.

 

Hegyekben állnak a cégbíróságokon a felszámolási kérelmek

A kialakult dömping miatt akár fél évet is várni kell a bírói döntésre, így a szokásosnál is több idő jut trükközésre - írja a Figyelő.

 

2018-tól tovább bővít az Audi Győrben

Egy 2018-ban üzembe álló második ütem is szerepel az Audi győri gyárbővítési terveiben - írta a Kisalföld hétfőn egy, a regionális zöldhatóság honlapján elérhető dokumentumra hivatkozva.

 

Magyar tulajdonos a Centrum áruház élén

Öt új áruházat nyit, illetve nyitott a magyar tulajdonú Centrum Exclusíve Divatház Kft. október 27. és november 5. között - írja a Világgazdaság a keddi számában.

 

Tízezrével dolgoznak a magyar szakmunkások nyugaton

Egyre nő azon szakmák száma a nyugat-európai országokban, amelyeket senki sem akar elvégezi, mert az a szakképzettség mellett fizikai munkát is igényelne. Mindeközben az érintett országokban egyre nő a munkanélküliség. A magyarok egyelőre minden munkát elvégeznek, a lakatosok, hegesztők és hentesek könnyen találhatnak munkát.

 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Boglya Feszt

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán ...

Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

 
 
weather failed, check feed URL