Garten Balaton

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon - jelentette be a rendezvény szervezője pénteken Lovason. A rendezvényen csaknem negyven program várja a látogatókat.

Bővebben...
 

Frankfurt 2022. 09. 13-17. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

F.A.L.U. fesztivál

Dátum: 2022.06.22. szerda
 
 

Mintegy háromszáz programmal várja a látogatókat a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni (F.A.L.U.) elnevezésű összművészeti fesztivál, amelyet két év kihagyás után július 7. és július 10. között tartanak a Somogy megyei Szilvásszentmártonban.

Lengyel Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester az évente sorra kerülő, de 2020-ban és 2021-ben a koronavírus-járvány miatt elmaradt esemény sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az idei események között koncertek, kiállítások, színházi előadások éppúgy megtalálhatók, mint a hagyományőrző, népi kulturális, kézműves és sportprogramok vagy az író-olvasó találkozók.

Kiemelte: a nyitónapon, csütörtökön a Levendula színpadon három erdélyi kötődésű együttes, a Teddy Queen, a 4S Street, és a Bagossy Brothers Company lép fel, őket pénteken a Budapest Bár és a Kiscsillag, szombaton The Sharonz, a Best of Geszti és a Jazz+Az énekesnői, valamint az Elefánt követi. Vasárnap Tóth Vera és a Budapest Orchestra, valamint a Leander Szimfonik mutatkozik be.

A Pajtaszín-térben a Roxínház az Anconai szerelmesek és a Süsü, a sárkány kalandjai, a Balaton Teátrum a Rege a tihanyi visszhangról című musicallel jelentkezik - tette hozzá.

A polgármester közölte: a látogathatók kipróbálhatnak egy szabadulószobát, e-bike túrán is részt vehetnek, Mónus József \"Fehér Farkas\" távlövő íjász átlő a szilvásszentmártoni tó felett, és egy hat méter átmérőjű ulánbátori jurtát állítanak fel a község szülötte, a fesztivál résztvevője, Lőrincz L. László mongolkutató, író tiszteletére.

Lengyel Gábor szavai szerint a F.A.L.U. Magyarország legbarátságosabb fesztiválja, ahonnan feltöltődve, pozitív élményekkel távoznak a látogatók.

Az itt élők lelkes lokálpatriótaként építik, szervezik a fesztivált, amelyben Szilvásszentmárton fejlődésének lehetőségét látják - fogalmazott a településvezető.

Lengyel Gábor beszámolt arról, hogy a fesztiválnak is köszönhetően a község ismertsége nőtt, a mintegy kétszáz lelkes faluba az elmúlt években új lakók jöttek, akik ingatlanokat vásároltak, újítottak fel.

Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés elnöke azt mondta, a szilvásszentmártoni esemény felkerült Magyarország kulturális térképére, megmutatja Somogy szépségeit és bizonyítja, hogy a megyében \"van élet\" a Balaton-parton, Kaposváron kívül is.

Gelencsér Attila (Fidesz), Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: a Zselicben tizenkét évvel ezelőtt még a reménytelenség volt az úr, a térséget az elvándorlás, a kilátástalanság jellemezte, ám az itt élők és a polgármesterek szorgalmas, kitartó munkájának köszönhetően eljutott oda, hogy képes idecsábítani embereket.

A fesztivál honlapja szerint a F.A.L.U. a magyarság kultúrájának sokszínűségét hivatott bemutatni, arra törekszik, hogy kulturális hidat építsen a határon inneni és túli magyarok között, ezért azon Erdély, a Felvidék és a Vajdaság is képviselteti magát.

Lengyel Gábor az MTI-vel korábban közölte: Szilvásszentmárton és környéke csendes, nyugodt, az itt élők haza- és vendégszeretőek, érdeklődnek a kultúra iránt, fontos számukra az identitásuk megőrzése, vagyis a helyszín alkalmas egy ilyen fesztivál megtartására.

BAL \\ pmg

MTI 2022. június 22., szerda 12:43

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Repülőtér éjszakája

Az éjszakai reptérlátogatás mellett oldtimer és modern járművek, nosztalgiarepülések, pályaválasztási foglalkozás és repülős talkshow is várja a látogatókat ...

Auer fesztivál nyolcadik alkalommal Veszprémben

Számos ismert külföldi és hazai komolyzenei előadó részvételével nyolcadszor rendezik meg az Auer fesztivált Veszprémben augusztus 2-ától 7-éig.

Felvételi - OH: csütörtökön Pont Ott Parti

Csütörtök este közzéteszik az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyekről a diákok idén is elsőként a Pont Ott Partin értesülhetnek.

Világjátékok

A vasárnapi zárónapon is szerzett két bronzérmet a magyar küldöttség, amely így minden idők legeredményesebb teljesítményét nyújtva 11 arannyal, 7 ezüsttel ...

Hortobágyi lovasnapok

A mátai lovaspályán rendezett díjugrató- és fogathajtó versenyekkel, lovasbemutatókkal ma megkezdődik a hortobágyi lovasnapok háromnapos programsorozata, ...

Fővárosi Állatkert

Jövő hét csütörtöktől elkezdődik az esti séták szezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a kert kulisszái iránt érdeklődő látogatókat várják előzetes ...

 
Ez történt a héten

Dinnyenapot rendeznek Ópusztaszeren

Dinnyenapot és a népi halászat hagyományait bemutató tematikus programokat is rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Állatkerti Fesztivál

Állatos élmények, családi programok, koncertek és előadások várják a közönséget csütörtöktől vasárnapig az Állatkerti Fesztiválon, a Fővárosi Állat- és ...

Palóc Világtalálkozó

A felvidéki Ipolyszécsénykén rendezik meg péntektől az idei Palóc Világtalálkozót. A háromnapos program célja az összetartozás erősítése, a Palócföld hagyományainak, ...

Magyarország tortája

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi ...

ZamJam

A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén, a ZamJam fesztiválon, amely csütörtökön indul és szombatig tart ...

Veterán autós nap

Veterán autók és motorok, egy repülőgép és egész napos programok várják az érdeklődőket a Veteránok az Északiban elnevezésű veterán autós napon szombaton ...

 
 
weather failed, check feed URL