Kárpát-medencei Mézfesztivál 2022.12.03-04. Zalaegerszeg

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Európai Sporthét

Dátum: 2022.09.22. csütörtök
 
 
 
 

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) felhívására idén is több száz programhoz lehet majd csatlakozni a péntektől szeptember 30-ig tartó Európai Sporthét keretében.

A MASPORT közleménye emlékeztet rá, hogy az Európai Bizottság által 2015-ben életre hívott Európai Sporthét és a hozzá kapcsolódó #BeActive kampány célja, hogy az emberek kitörjenek a komfortzónájukból, egy héten keresztül sportos élményekkel töltődjenek fel és ennek hatására a későbbiekben is minél aktívabb életet éljenek. Az idei sporthéten kontinens szerte sok nyitott sportesemény lesz elérhető, amire azért is van szükség, mert a legfrissebb felmérések szerint az európai lakosság mindössze 38 százaléka sportol legalább hetente egyszer, míg 45 százaléka egyáltalán nem végez fizikai aktivitást.

Magyarországon a szervezők közel 500 ingyenes programmal igyekeznek bizonyítani, hogy a \"mozgás az egyik legjobb örömforrás\". A MASPORT felhívására megmozdulnak a hazai fitneszklubok, sportegyesületek, munkahelyek, iskolák, egyetemek, gyógyfürdők, és helyi közösségek is izgalmas programokkal készülnek.

\"Számunkra a sporthét a mozgás ünnepe, és extra motivációt jelent, hogy velünk együtt egész Európa megmozdul\" - nyilatkozta Czene Attila, a MASPORT elnöke. - \"Partnereinknek és sportszervező kollégáinknak köszönhetően idén is minden megyében lesznek #BeActive események, így mindenkinek lesz lehetősége a lakóhelye közelében sportolni. A Sporthét honlapján bárki könnyen tájékozódhat az aktuális programokról. Az a célunk, hogy a rendszeresen mozgók mellett minél több olyan embert is megszólítsunk, akik még csak most vágnának bele az aktívabb életmódba.\"

Az Európai Sporthét keretében az éjszakai sportolás is fókuszba kerül: szombaton #BeActive Night események lesznek többek között Székesfehérváron, Szolnokon, Zalaegerszegen és Kecskeméten is, a moveplay.hu mozgásplatformon pedig online edzésekhez is lehet csatlakozni.

A programokról az europaisporthet.hu oldalon lehet tájékozódni.

scp \\ slr \\ sag

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Tóth Krisztina kapja az idei Bertók László Költészeti Díjat

Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, amelyet ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, ...

Campus Fesztivál

Jövőre ismét megrendezik az egyik legnagyobb magyar kulturális eseményt, a debreceni Campus Fesztivált, melyen már biztosan fellép Robin Schulz német dj-producer ...

Ismét Magyarországon a kerekesszékes vívás legjobbjai

Közel három év kihagyást követően rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az IWAS kerekesszékes vívó világkupát. Az év legnagyobb hazai parasport ...

Képregényfesztivált rendeznek a szegedi Somogyi-könyvtárban

Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik ...

Fotókiállítás a Fonóban

Január végéig látható a Fitos Dezső Társulat repertoárját bemutató Jövőnk a hagyomány! című fotókiállítás a Fonó Budai Zeneházban.

Indul a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán

Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.

 
Ez történt a héten

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában.

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat

A díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri ...

Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.

X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futás

Jövő vasárnap rendezik meg a Margitszigeten a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást.

Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága

Ezüstérmet szerzett a magyar bádogos csapat Svájcban, az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán.

Michelin

Pesti István, a Michelin Guide francia étteremkalauz által idén két csillaggal kitüntetett tatai Platán Gourmet séfje az étterem konyhájában.

 
 
weather failed, check feed URL