Kárpát-medencei Mézfesztivál 2022.12.03-04. Zalaegerszeg

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 
 
 

"Pálinka után jubileumi kolbász volt Békéscsabán"

Dátum: 2022.09.29. csütörtök
 
 
 
 

A 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivált az idén október 20-23. között rendezték meg Békéscsabán, a Gyulai úton, a CsabaParkban. Közép-Európa egyik legjelentősebb gasztrokulturális rendezvényének legnagyobb attrakciói a különböző gyúróversenyek, melyeken egy-egy évben több mint ezer csapat is töltötte a kolbászt. A négy nap alatt elkészített kolbászok hossza körbe érné Békéscsabát.

Internetes támogatók

Ebben az évben is a nyitónapon, október 20-án, csütörtökön tartották az óvodások, általános iskolások ingyenes kolbászgyúróversenyét. Este hatkor hirdették ki a nemzetközi szárazkolbászverseny eredményét, a versenydarabokat október 13-án pontozta a szakmai és a médiazsűri a Csabai Rendezvénypajtában. Október 21-én, pénteken a középiskolások és egyetemisták töltőversenyét rendezték meg.

 
 

Hégely Sándor fesztiváligazgató kiemelte, hagyományosan a szombati napra került a legtöbb csapatot felvonultató nemzetközi frisskolbászkészítő-verseny, a vasárnapi programból pedig nem hiányozhatott a mangalica kolbászgyúróverseny, a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott töltőversenye és a töltöttkáposztafőző-verseny sem.

 
 

A Csabai Kolbászfesztivál messze földön híres arról is, hogy naponta minden korosztálynak rengeteg szórakoztató programot kínálnak, külön gondolnak a családokra, a gyermekekre. A kínálatot szinte lehetetlen felsorolni, de a teljes program megtalálható a Csabai Kolbászfesztivál honlapján és Facebook-oldalán is. A teljesség igénye nélkül a fellépők között volt a Balkán Fanatik, a TNT, a Valmar, Rúzsa Magdi, Korda György és Balázs Klári, a Halott Pénz, a Parno Graszt & Mező Misi, a Bagossy Brothers Company, a Band Of StreetS, T Danny, gyerekekre is gondolva a Kicsi Gesztenye Klub. Számos országosan ismert és elismert Dj érkezett, voltak retropartyk, néptánc-, mazsorett- és kutyás bemutatók, táncház.

Természetesen a Csabai Kolbászklub, az egyik legnépesebb békéscsabai civil szervezet is kivette a részét a fesztivál programjaiból. Hagyományos disznóvágást mutattak be mindennap a sátruk mellett, és a frissen elkészült, tradicionális disznótoros ételekből kóstoltattak. Kolbász nélkül senki nem mehetett haza, ezt számos kistermelő is garantálta.

Programok: http://www.csabaikolbaszfesztival.hu

forrás: http://www.behir.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Tóth Krisztina kapja az idei Bertók László Költészeti Díjat

Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, amelyet ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, ...

Campus Fesztivál

Jövőre ismét megrendezik az egyik legnagyobb magyar kulturális eseményt, a debreceni Campus Fesztivált, melyen már biztosan fellép Robin Schulz német dj-producer ...

Ismét Magyarországon a kerekesszékes vívás legjobbjai

Közel három év kihagyást követően rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az IWAS kerekesszékes vívó világkupát. Az év legnagyobb hazai parasport ...

Képregényfesztivált rendeznek a szegedi Somogyi-könyvtárban

Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik ...

Fotókiállítás a Fonóban

Január végéig látható a Fitos Dezső Társulat repertoárját bemutató Jövőnk a hagyomány! című fotókiállítás a Fonó Budai Zeneházban.

Indul a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán

Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.

 
Ez történt a héten

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában.

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat

A díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri ...

Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.

X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futás

Jövő vasárnap rendezik meg a Margitszigeten a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást.

Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága

Ezüstérmet szerzett a magyar bádogos csapat Svájcban, az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán.

Michelin

Pesti István, a Michelin Guide francia étteremkalauz által idén két csillaggal kitüntetett tatai Platán Gourmet séfje az étterem konyhájában.

 
 
weather failed, check feed URL