Pilisi Parkerdő

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik a Pilisi Parkerdőt a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban a parkerdő alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából.

Bővebben...
 

Hungexpo 2019.02.07-02.10.


Hungexpo 2019.01.23-01.26.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 
 
 

BEFEKTETÉSI JÓTÉKONYSÁG
A csúcstechnológia következő lépése

Dátum: 2018.12.14. péntek
 
 
 
 

Megvan a hiányzó láncszem: forradalmi lépés előtt áll a kriptodeviza piac. A csúcstechnológiát a jótékonykodással ötvöző megoldással minden szereplő nyer. A zseniális rendszer magyar kitalálói biztosak abban, hogy a Charity Alfa az egész világon megreformálja, új szintre emeli és végre teljes mértékben átláthatóvá teszi az adományozást.

Az elmúlt évtizedek digitális forradalma mára az életünk majdnem minden szegmensét megújította. Elvétve találunk olyan területet, amit érintetlenül hagyott. Az egyik elhanyagolt témakör a jótékonykodás, ami mindeddig a csúcstechnológia mostohagyereke volt. Pedig egyértelmű, hogy a terület fontosabb mint valaha, de elavult rendszerei miatt komoly reformra van szüksége.

Problémát felismerni nem nehéz dolog, megoldani zseniális. Újra egy magyar innovációs csapat mondhatja el magáról, hogy megtalálta megoldást, amivel elindulhat az adományozás aranykora. Induljunk el a kályhától!

A kriptodevizákról már mindenki hallott. A megjelenésének tizedik évfordulóját ünneplő Bitcoin szárnyalása, zuhanása, majd újbóli erősödése állandó körforgásként kezdi magát beírni a történelembe. Az elemzők és közgazdászok között izgalmas viták bontakoznak ki a téma kapcsán. Egy dologban azonban egyetértenek: a virtuális fizetőeszközök létjogosultságában, ami hamarosan az életünk minden területére kifejti hatását.

A fellángoló viták keveset szólnak azonban lényegről, ami a virtuális valuták alfája és omegája: a blokklánc technológia (bővebben a kiemelésben). Ez a nyilvános főkönyvként működő programozási alapelv tette lehetővé egy magyar innovációs, kutató, fejlesztő csoport számára, hogy úttörői legyenek a jótékonysági rendszer megreformálásának. Egy Cryptog nevezetű coinnal (más néven: token – azaz digitális részvény) és a köré épülő Charity Alfa nevű rendszerrel megteremtettek egy eddig ismeretlen fogalmat, amit Befektetési Jótékonyságnak neveztek el.

Bemutatkozik a Charity Alfa

A magyar csoport újszülött fejlesztése több egyedi blokklánc technológiára épülő, de azok forradalmian átdolgozott részeiből áll. A Charity Alfa kiemelt része egy coin alapú Jótékonysági Aukciós értékesítő rendszer. Itt az adakozni vágyó az arra szánt pénzösszeggel a rendszerben lévő coinokra licites formában vásárlási ajánlatokat tesz. A határidő lejárta után a legmagasabb ajánlatot benyújtó kapja a coin csomagot. A befolyt összeg azonnal a meghatározott jótékonysági célra lesz fordítva nyilvános módon.

A befektetési jótékonyság tehát egy olyan újonnan életre hívott fogalom, ami a hagyományos jótékonyságot egy befektetési lehetőséggel párosítja az innovatív technológia segítségével.

Egyszerűsítve: a jótékonyság jutalma egy token csomag, amivel a tulajdonos részvényessé válik, a rendszerből tulajdonrészt kap, amellyel teljes joggal rendelkezhet.

A jótékonysági aukciós rendszer használható lesz bármely Cryptogcoin tulajdonos számára is, amennyiben a korábban kapott tokenjeiket értékesíteni szeretnék úgy, hogy azzal jótékonykodásban is részt kívánnak venni. Ebben az esetben előre meghatározásra kerül, mekkora részt óhajt felajánlani jótékonyságra.

Lekövethetőség a coinbányától a rászorulóig

A coin bányászatába is beépül az adományozhatóság. A crypto bányászok leginkább bányásztársaságokba (mining pool) tömörülve bányásznak, melynek általában van egy bizonyos jutaléka, költsége. A jótékonysági bányászat egy olyan pool-on keresztül történik, ahol a bányászati jutalékot teljes egészében jótékonysági célra fordítják. Létrehozzák azt a bányász-ösztönző rendszert, amiben a bányászok a kibányászott coinjaikat a jótékonysági aukciós rendszerben lehetőség szerint több haszonnal értékesíthetik, mint bármely más tőzsdén. Ezzel egy különleges token/coin körforgást hozhatnak létre, melynek a jótékonyság és az árfolyam stabilitás a célja.

Az egész folyamat nyomonkövethető, az adományozótól a rászorulóig egy teljesen átlátható transzfer rendszeren keresztül juttatja el a beérkező adományt. A jótékonykodó - akár az anonimitás homályában - végig követheti a pénze útját egészen a célig, az adományozottig. Fejlesztések nyomán még azt is ellenőrizheti - ha a felek beleegyeznek -, hogy pontosan mire is költötte a rászoruló a pénzt, kizárva a visszaélések lehetőségét.

Felmerülhet a kérdés, hogy az eddig felsoroltakon kívül miért választanák ezt a felületet a jótékonykodó emberek. A válasz, a már említett Befektetési Jótékonyság. Ugyanis amikor a licites felületet veszik igénybe, akkor a jótékonysági licitálásért kapnak cserébe tokent, azaz részesedést a rendszerből, amivel ezután szabadon rendelkezhetnek. Kezelhetik befektetési eszközként, el is adhatják vagy újra felhasználhatják.

Charity Go! Gyűjts coinokat a valóságból

Emlékeznek a Pokemon Go-ra? Amikor a valóság keveredett a virtuális világgal? A szenzációs sikerből az öncélúságot vette ki az Alfa Charity azzal, hogy kiterjeszti működési területét a valóságos világra. A bányászatot - azaz a token kibocsájtást - nem csak a virtuális térre szeretnék korlátozni, hanem egy ösztönző rendszer keretein belül a valós jótékonysági cselekedeteket szervezett formában fogják jutalmazni coin csomagokkal. Ilyen lehet például a véradás, faültetés, ételosztás.

Céljuk, hogy ezzel is közelebb hozzák az embereket a crypto világ megértéséhez, elfogadásához, és olyanokat is virtuális részesedéshez juttassanak, akik fizikai jócselekedeteikkel szeretnének jótékonykodni.

Mi sem bizonyítja jobban a fejlesztők elszántságát, hogy a projekt már olyan fázisban van, amikor a nyilvános bányászat bármelyik pillanatban elindulhat. A bizalmat erősíti továbbá az is, hogy tudomásunk szerint folyamatos tárgyalás folyik nemzetközi szervezetekkel, illetve alapítványokkal.

A Befektetési Jótékonyság a jövő jótékonysági rendszere, ami már köztünk van, létezik!

info@cryptogcoin.com

Mi a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia lehetővé teszi, hogy módosítás vagy hamisítás nélkül működhessen, harmadik fél beiktatása nélkül egy olyan osztott főkönyvi adatbázis, ami egy folyamatosan bővülő, adatblokkokból álló adatláncot tartalmaz. A rendszer alapja egy egyenrangú hálózati csomópontokból álló számítógépes hálózat. A hálózat minden csomópontja tartalmazza ugyanazt az adatbázist.

Az ilyen jellegű adatbázis alap egysége a blokk, melyek egymáshoz kapcsolva, láncot alkotva képeznek egy adatbázist, adatláncot. Egy blokk tartalmazza a rendszer programjai által végzett műveletek eredményeit, a tranzakciók listáját, valamint sok-sok egyéb információt. A blokkok egymáshoz láncolása mindig az előző blokk adatiból nyert kriptográfiai értékek felhasználásával történik, ami alapvetően meghamisíthatatlanná teszi ezt a láncot. Az egyes megállapodások, megjegyzések, utasítások a blokkláncra rögzíthetők, ezzel jöhetnek létre akár az okos szerződések is.

A rendszer alapvető hitelességét, a tranzakciók érvényesítését az adatok blokkokba juttatását az ügynevezett bányászok végzik. Ők számítógépes csomópontok, akik a munkájuk során az újabb és újabb blokk létrehozásakor nemcsak a tranzakciós jutalékot kapják meg, hanem a blokk jutalmát is, ami maga a coin kibocsájtás, hiszen minden jutalom az a coin mennyiség, amivel emelkedik a rendszerben kibocsájtott virtuális érmék száma.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Áldott karácsonyt és sikeres új évet kívánunk minden kedves Partnerünknek és Olvasónknak!

Szimfonikus "koncertshow-ra" készül a Budafoki Dohnányi Zenekar

Hagyományteremtő jelleggel szimfonikus koncertshow-val várja a közönséget a Budafoki Dohnányi Zenekar december 28-án, pénteken a Papp László Sportarénában.

Sting jövőre ismét eljön Budapestre

Sting jövőre ismét eljön a magyar fővárosba. A néhány hete a Hősök terén Shaggyvel közös koncertje után 2019. július 2-án szólóprodukcióval lép színpadra ...

Advent

Karácsonyig számos program várja a látogatókat a Várkert Bazárban, ahol a könnyűzenei koncertek mellett táncszínházi előadást, gyerek programokat, iparművészeti ...

Magyar Sommelier Szövetség szakmai díja

Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség. Díjazták a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros ...

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő ...

 
Ez történt a héten

Tornyai János emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal, rendezvényekkel ünneplik Tornyai János születésének 150. évfordulóját Hódmezővásárhelyen.

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra hete elnevezésű rendezvénysorozatot tart a nagyváradi Szigligeti Színház, a programsorozat keretében színházfesztivál, operaelőadás lesz, ...

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

Huszonkét koreográfiát láthat a közönség a szerdán kezdődő 20. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválon, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, ...

Megnyílt a Kossuth és Debrecen 1849 című kiállítás

A Szent Korona hiteles másolatát tekintik meg látogatók A másik főváros - Kossuth és Debrecen 1849 című kiállítás megnyitóján a debreceni Déri Múzeumban. ...

Munkácsy-kiállítás nyílik januárban Szolnokon

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol ...

Mága Zoltán újévi koncertje Budapesten

Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2019. január 1-jén.

 
 
weather failed, check feed URL